Φύγαμε για τριημεράκι στη γοητευτική Ρώμη!

Ρώμη
https://www.kathimerini.gr

Σήμερα φτιάχνουμε χειραποσκευή για ένα απίθανο ΠΣΚ στη Ρώμη, την «Κυρία» της Ευρώπης και πρωτεύουσα της πάλαι ποτέ ένδοξης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Πρόκειται για μία πόλη που βίωσε μεγάλη δόξα, αμύθητα πλούτη, ιστορικές διαπλοκές, γεύτηκε άφθονο αίμα και έγινε ένα με την ιστορία. Στο πέρασμα των χρόνων, η Ρώμη περπατήθηκε από ηγέτες τρανούς, στρατεύματα τρομερά, αλλά και πολλές σπουδαίες προσωπικότητες του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών.

Ρώμη
https://mariostravel.com

Η πρώτη μας κίνηση, κατά την άφιξή μας στη Ρώμη, είναι δεδομένη: δυνατό εσπρεσσάκι σε κάποιο από τα υπέροχα και μοσχομυριστά καφέ του κέντρου, επίσκεψη σε έναν διπλανό φούρνο για γλυκό ψωμάκι με κρέμα στο χέρι και συνεχίζουμε ακάθεκτοι για Κολοσσαίο και τα πέριξ μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ρώμη
https://www.coffeemag.gr

Πρώτη μέρα στη Ρώμη: Αναπολώντας την Ιστορία

Αντικρύζοντας το Κολοσσαίο απ’ έξω, σε πλημμυρίζουν εκατομμύρια ανάμικτα συναισθήματα. Αν και μισογκρεμισμένο, λες και δεν έχει χάσει καθόλου από τη χλιδή και τη μεγαλοπρέπειά του. Αν καταφέρεις να απομονωθείς από τη φασαρία του κόσμου και τα κορναρίσματα του δρόμου και αφουγκραστείς λίγο καλύτερα, μπορεί και να ακούσεις τις επευφημίες του πλήθους προς τους μονομάχους της αρένας, όπως τότε… Και φυσικά, θα ήταν παράλειψη να έχεις φτάσει μέχρι εκεί και να αρκεστείς στην εξωτερική θέα. Μπες μέσα και δες όσα περισσότερα μπορείς. Υπάρχει κι εδώ μεγάλη γκάμα εισιτηρίων και πακέτων ξενάγησης, όπως και για πολλά άλλα αξιοθέατα της Ρώμης. Επομένως, είναι κρίμα να μη μάθεις και κάτι παραπάνω, να μην αγγίξεις τις κερκίδες και να μην περπατήσεις μέσα στις στοές των μονομάχων και στις αίθουσες των κλουβιών. Αυτό το μέρος, που σήμερα είναι το σύμβολο της πόλης, υπήρξε πριν από πολλούς αιώνες τόπος μαρτυρίου για πολλούς ανθρώπους, τους τότε κρυπτοχριστιανούς, που ρίχνονταν στα θηρία για να κατασπαραχτούν μπροστά στα μάτια των ενθουσιασμένων και διψασμένων για αίμα θεατών. Υπήρξε επίσης, χώρος ανάδειξης της εξουσίας των εκάστοτε αυτοκρατόρων, που διοργάνωναν μεγαλειώδεις αγώνες, για να επιδείξουν την εκθαμβωτική λάμψη τους προς όλους, εχθρούς και φίλους.

Ρώμη
https://www.clickatlife.gr

Ολοκληρώνοντας την περιήγησή σου στο φανταστικό Κολοσσαίο, μπορείς να συνεχίσεις τη γνωριμία σου με τα αξιοθέατα του κέντρου της Ρώμης. Ακριβώς δίπλα στο Κολοσσαίο βρίσκεται η Αψίδα του Κωνσταντίνου, η οποία χτίστηκε προς τιμήν του ομώνυμου Βασιλιά που απελευθέρωσε την πόλη. Λίγο παρακάτω θα θαυμάσεις τη Ρωμαϊκή Αγορά, γνωστή στην αρχαιότητα ως Forum Magnum, μέσα στην οποία βρίσκονται τα ερείπια πολλών ναών και αψίδων. Μην παραλείψεις να απολαύσεις και τη θέα της Αγοράς από κάπου ψηλά, γιατί είναι πραγματικά εξαιρετική!

Διαβάστε επίσης  Λίμνη Lugu: το βασίλειο των γυναικών
Advertisements
Ad 14
Ρώμη
https://www.geografikoi.gr

Στα διασημότερα αξιοθέατα της Ρώμης συγκαταλέγεται, φυσικά, και το περιβόητο Πάνθεον, το θαυμαστό αυτό οικοδόμημα ηλικίας 20 αιώνων. Κατασκευάστηκε για να στεγάσει τη λατρεία του συνόλου των θεών της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ενώ, κατά τα επόμενα χρόνια, χρησιμοποιήθηκε ως χριστιανικός ναός και ως τόπος ενταφιασμού των Ιταλών βασιλιάδων. Το αρχιτεκτονικό αυτό θαύμα έχει τον μεγαλύτερο θόλο που κατασκευάστηκε ποτέ, ενώ το πέρασμα 2.000 ετών δεν κατάφερε να αφήσει κανένα σοβαρό σημάδι φθοράς επάνω του.

Ρώμη
https://www.travel.gr

Ατενίζοντας από ψηλά τον Τίβερη και λίγο παραπάνω τη Ρωμαϊκή Αγορά, ο κεντρικότερος από τους επτά λόφους της Ρώμης, ο Παλατίνος, σε περιμένει για μία βόλτα στο παρελθόν. Η περιοχή επιλεγόταν από την υψηλή κοινωνία των καλών εποχών της Αυτοκρατορίας, ως τόπος δόμησης των ανακτόρων και των επαύλεών τους, πολλές από τις οποίες σώζονται μέχρι σήμερα και είναι επισκέψιμες. Περνώντας από το Φλαβιανό Μέγαρο, την Οικία της Λιβίας και αυτή του Σεβήρου ή όποιο άλλο ανάκτορο επιλέξεις να επισκεφτείς, ολοκλήρωσε την εμπειρία σου στον Παλατίνο Λόφο με τους υπέροχους Κήπους Φαρνέζε. Πρόκειται για τον πρώτο ιδιωτικό βοτανικό κήπο της Ευρώπης, που φτιάχτηκε το 1550 από τον ομώνυμο φιλότεχνο καρδινάλιο και είναι κυριολεκτικά ένα χάρμα οφθαλμών!

Ρώμη
https://www.getyourguide.com

Δεύτερη μέρα στη Ρώμη: Θαυμάζοντας το Βατικανό

Η δεύτερη μέρα της εκδρομής μας αφιερώνεται εξ ολοκλήρου στο Βατικανό, ένα κράτος εν κράτει που ιδρύθηκε στη δυτική πλευρά της Ρώμης επί των ημερών του φασιστικού καθεστώτος Μουσολίνι. Το Βατικανό είναι το κέντρο του Καθολικισμού και φιλοξενεί την Αγία Έδρα του Πάπα.

Διαβάστε επίσης  Μουσεία: φύλακες της ιστορίας και διασώστες του παρελθόντος
Ρώμη
https://www.ereportaz.gr

Η έκταση του Βατικανού είναι τόση, ώστε να μπορεί κάποιος να το διασχίσει απ’ άκρη σ’ άκρη μέσα σε μία μέρα. Πέραν της θρησκευτικής του διάστασης, το κρατίδιο αποτελεί το λίκνο πολλών σημαντικών έργων τέχνης, που φιλοξενούνται στα μουσεία του, αλλά κοσμούν και την υπέροχη Καπέλα Σιστίνα και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Όμως για να κυριολεκτούμε, κάθε κτίριο εντός των τειχών του Βατικανού αποτελεί από μόνο του ένα έργο τέχνης.

Ρώμη
https://www.zorpidis.gr

Ποιος επισκέπτης της Ρώμης βρέθηκε εκεί και δε φωτογραφήθηκε στη μεγαλοπρεπέστατη Πλατεία του Αγίου Πέτρου και στον επιβλητικό αιγυπτιακό της οβελίσκο; Περπατώντας έως την είσοδο του Αποστολικού Παλατιού, με τα γύρω αριστουργηματικά του Παρεκκλήσια, μπορείς να θαυμάσεις την Παπική Ελβετική Φρουρά, τον μικρότερο αριθμητικά στρατό του κόσμου. Στη συνέχεια, θα σε προέτρεπα να επισκεφτείς (κατόπιν κράτησης) την περίφημη Βιβλιοθήκη και τους φανταχτερούς Κήπους του Βατικανού.

Ρώμη
https://www.rome-info.gr

Με μία τεράστια γκάμα επισκέψιμων επιλογών και ξεναγήσεων, θα ήταν παράλειψη να λες ότι πήγες στη Ρώμη και δεν εξάντλησες μία ημέρα ολόκληρη (και ένα σοβαρό κομπόδεμα!) για την εξερεύνηση του Βατικανού και των θαυμαστών εκθεμάτων και αξιοθέατων του! Κλείσε τα μάτια και δες τον Μιχαήλ Άγγελο σκαρφαλωμένο στη σκαλωσιά να φιλοτεχνεί την οροφή της Καπέλα Σιστίνα, φαντάσου το λευκό καπνό να βγαίνει από το φουγάρο της και – αν είσαι τυχερός/ή – μπορεί να λάβεις και την ευλογία του Ποντίφικα από το μπαλκόνι.

Ρώμη
https://www.in.gr

Τρίτη Μέρα στη Ρώμη: Απολαμβάνοντας ατέλειωτα αξιοθέατα

Για την τρίτη ημέρα της εκδρομής μας στην ξελογιάστρα Ρώμη, επιλέγουμε να περιηγηθούμε σε κάποια ακόμα από τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, με πρώτο και καλύτερο το διάσημο Σιντριβάνι των Ευχών, την περίφημη Φοντάνα ντι Τρέβι. Πρόκειται για ένα πελώριο μπαρόκ σιντριβάνι, ύψους 25,9 και πλάτους 49 μέτρων, που κοσμεί την πόλη από το 1762, ενώ προϋπήρχε (με διαφορετική μορφή) από τον 19ο π.Χ. αιώνα. Τότε ήταν που κατασκευάστηκε το υδραγωγείο Aqua Virgo και το σιντριβάνι αποτελούσε την κατάληξή του, σύμφωνα με ό,τι συνηθιζόταν εκείνη την εποχή. Πλησιάστε το, κάντε την ευχή σας και ρίξτε το κέρμα σας, γιατί το ίδιο βράδυ θα συλλεχθεί μαζί με όλα τα άλλα και θα δοθεί σε οργάνωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα!

Διαβάστε επίσης  Φθινόπωρο, καιρός για ταξίδια
Ρώμη
https://www.turismoroma.it

Κατευθυνόμαστε, τώρα, προς την Πλατεία του Λαού (Πιάτσα ντι Πόπολο), για να επισκεφτούμε τη Βίλα Μποργκέζε και την ομώνυμη γκαλερί της με τα σπάνια έργα τέχνης.

Ρώμη
https://www.rome-info.gr

Λίγο αργότερα, περπατάμε προς την Πιάτσα Ναβόνα, την προσωποποίηση του μπαρόκ, η οποία βρίσκεται στη θέση του αρχαίου ιπποδρόμου, διατηρώντας το σχήμα και την έκτασή του. Μπορούμε να απολαύσουμε τη θέα των εκπληκτικών κτιρίων της, πίνοντας το καφεδάκι μας και ξεκουράζοντας τα πόδια μας, γιατί έχει και συνέχεια…

Ρώμη
https://www.actualidadviajes.com

Σειρά έχει η βόλτα μας στην Πιάτσα ντι Σπάνια, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά τα διαβόητα Ισπανικά Σκαλιά και το υπέροχο σιντριβάνι του Μπερνίνι, Fontana della Bracaccia. Εδώ, φροντίστε να έχετε μπόλικη μνήμη και μπαταρία στο κινητό σας, γιατί θα τραβήξετε φωτογραφίες χωρίς αύριο…

Ρώμη
http://www.arttravel.gr

Αν, μετά από όλα αυτά, σας έχει απομείνει ενέργεια και χρόνος, μπορείτε να χωθείτε κάτω από τη Ρωμαϊκή γη και να πάρετε μία γεύση από κατακόμβες. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από τις πολλές επισκέψιμες, όπου μπορείτε να δείτε αρχαίους τάφους, κρυμμένες εκκλησίες και απίστευτες τοιχογραφίες μέσα σε ατελείωτα χιλιόμετρα υπόγειων λαβυρίνθων, από αυτούς που συνήθιζαν να χρησιμοποιούν κατά κόρον και για πολλούς πρακτικούς λόγους οι παλιοί κάτοικοι της πόλης.

Ρώμη
https://www.pilgrimtours.gr

Γεμάτοι στο φουλ από εικόνες, χρώματα και εμπειρίες και με το δείκτη του ενθουσιόμετρου στο τέρμα, λέμε να κλείσουμε αυτό το τριήμερο με ένα βραδινό πέρασμα για δείπνο στο Τραστέβερε, τη δική μας αντίστοιχη Πλάκα της Ρώμης. Μία συνοικία μποέμ, γραφική και βγαλμένη από το παρελθόν και τις κινηματογραφικές ταινίες, που το όνομά της στα Ελληνικά σημαίνει «απέναντι από τον Τίβερη», γιατί για να φτάσεις ως εκεί, πρέπει να διασχίσεις τον ποταμό.

Ρώμη
https://www.grayline.com

Φεύγοντας, στριμώχνουμε όσο περισσότερα αναμνηστικά μπορούμε στη βαλίτσα μας, αλλά κυρίως στο μυαλό μας και δίνουμε οπωσδήποτε ραντεβού ξανά με την Αιώνια Πόλη!

Είμαι η Σουζάνα, οικονομολόγος, paralegal, μεταφράστρια & επιμελήτρια κειμένων. Λατρεύω τα ταξίδια, τις ξένες γλώσσες, την περιπέτεια και την αδρή έκκριση αδρεναλίνης. Επίσης, θεωρώ ότι η μάθηση δεν έχει ούτε ηλικία ούτε άλλου είδους όρια και θέλω πολύ να ισχύει το ότι παραμένουμε έφηβοι για όσο το επιτρέπει το μυαλό μας και όχι το κορμί μας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

20 παράξενα γεγονότα από την ιστορία

Υπάρχουν κάποια ιστορικά γεγονότα που δεν είναι γνωστά σε όλους

Indie Films: Είναι overrated ο ανεξάρτητος κινηματογράφος;

Οι indie ταινίες, aka ο ανεξάρτητος κινηματογράφος, έχουν πολλά χαρακτηριστικά