Κίνα: η κούκλα της Άπω Ανατολής

Κίνα
https://www.versustravel.eu

Η Κίνα είναι η πολυπληθέστερη και η τέταρτη κατά σειρά μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, με πολιτισμό έναν από τους αρχαιότερους στον πλανήτη. Το δε οικονομικό της εκτόπισμα υπήρξε ιδιαιτέρως σημαντικό κατά τις τελευταίες δύο χιλιετίες, ενώ και σήμερα αποτελεί τον δεύτερο γίγαντα της παγκόσμιας οικονομίας ακολουθώντας τις ΗΠΑ. Για πολλούς αιώνες, η Κίνα κυβερνιόταν από δυναστείες αυτοκρατόρων, ενώ η οικογενειακή μοναρχία της χώρας κατέρρευσε το 1912, οπότε και σχηματίστηκε η Δημοκρατία της Κίνας. Ακολούθως, το 1949 ιδρύθηκε η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, που καλύπτει το ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας, ενώ το νησιωτικό της κομμάτι αποσπάστηκε, αυτονομήθηκε και μετονομάστηκε σε Ταϊβάν.

https://greek.cri.cn

Η Κίνα είναι ένας προορισμός ζωής για πολύ κόσμο. Διαθέτει τοπία απίστευτου κάλλους, κομμάτια φύσης σφυρηλατημένα από το χρόνο και τον καιρό, αλλά και κτίσματα φτιαγμένα από ανθρώπινα χέρια, μπροστά στο μεγαλείο των οποίων θα μείνεις εκστατικός. Λόγω του μεγέθους της, είναι φυσικά αδύνατον να τη γυρίσει κανείς και να τα δει όλα, ακόμα κι αν περάσει ολόκληρη τη ζωή του ταξιδεύοντας. Έτσι, λοιπόν, στο άρθρο αυτό θα προβληθούν κάποια από τα highlights της κουκλίστικης αυτής χώρας, σε επίπεδο φυσικών και τεχνητών αξιοθέατων, απλά και μόνο για να σας κλείσουμε το μάτι και να σας ανοίξουμε την όρεξη για το σχεδιασμό του επόμενού σας ταξιδιού!

https://perierga.gr

Πεκίνο, πρωτεύουσα και πολιτικό κέντρο

Ξεκινήστε την περιήγησή σας στην Κίνα με μία επίσκεψη στην Απαγορευμένη Πόλη, το διατηρητέο παλάτι των μυστικών, που παρέμενε για αιώνες επτασφράγιστο και απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο. Εντός των τειχών του, ο χρόνος έμοιαζε να έχει σταματήσει, αλλά η ιστορία συνέχιζε να γράφεται για πολλά χρόνια. Το “Gugong”, που στην κινεζική γλώσσα σημαίνει “Το Παλιό Παλάτι”, είναι ένα γιγαντιαίο κτιριακό σύμπλεγμα που χτίστηκε πριν από 6 αιώνες, προοριζόμενο για κατοικία του Αυτοκράτορα. Εκεί φιλοξενείτο, φυσικά, και ολόκληρος ο κόσμος της Αυλής, ενώ οι πύλες του άνοιξαν για το κοινό μόλις τα τελευταία 5 χρόνια.

Διαβάστε επίσης  Τιφλίδα: Η πόλη των δύο εποχών
https://www.alithia.gr

Στη νότια πλευρά της Απαγορευμένης Πόλης εκτείνεται η μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου, έκτασης 440.000 τ.μ. Η Τιεν-Αν-Μεν έχει αφουγκραστεί αμέτρητες λαϊκές διαμαρτυρίες κι έχει βαφτεί πολλές φορές με αίμα, ως αποτέλεσμα της βίαιης καταστολής επαναστάσεων και διαδηλώσεων. Για τους επισκέπτες αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Πεκίνου, μαζί με το μαυσωλείο του θρυλικού Μάο, ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που φιλοξενεί.

https://www.archaiologia.gr

Το Μέγα Σινικό Τείχος, το μεγαλύτερο ανθρώπινο οικοδόμημα του κόσμου, συνολικής έκτασης 8.850 χλμ., περνάει και από το Πεκίνο και, μέσω των διαφόρων εισόδων του, παρέχει πρόσβαση στους ταξιδιώτες, ώστε να θαυμάσουν από κοντά τη μία και μοναδική ανθρώπινη κατασκευή που είναι ορατή από τη Σελήνη. Η δόμησή του ξεκίνησε κατά τον 7ο π.Χ. αιώνα, με σκοπό την προστασία της χώρας από τους γειτονικούς της εχθρούς και ανέκαθεν αποτελούσε – δικαίως – τον κύριο πόλο έλξης των επισκεπτών της Κίνας.

https://eleftherostypos.gr

Ο Ναός του Ουρανού, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, είναι ένα από τα Παγκόσμια Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αποτελείται από 3 κύριες κτιριακές ομάδες: την Αίθουσα της Προσευχής για Καλή Σοδειά, τον Αυτοκρατορικό Θόλο του Ουρανού και τον Κυκλικό Βωμό. Το εν λόγω θαυμάσιο κτιριακό συγκρότημα αποτελούσε το θρησκευτικό κέντρο της Απαγορευμένης Πόλης και, ενώ ευρέως έχει χαρακτηριστεί ως ταοϊστικός ναός, κατά την άποψη πολλών μελετητών, ενδέχεται να αναφέρεται σε παλαιότερη θρησκεία.

https://www.chine-culture.com

Σανγκάη, το φουτουριστικό κέντρο

Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η Νέα Υόρκη της Ασίας. Πρόκειται για μία εντελώς φουτουριστική πόλη, της οποίας οι νυχτερινές, κυρίως, απεικονίσεις δικαιώνουν απολύτως την ονομασία της. Η Σανγκάη είναι πολυπληθέστερη του Πεκίνου και οικονομικός κολοσσός της Κίνας, αλλά και του παγκόσμιου στερεώματος. Κοσμείται από πλήθος εντυπωσιακών ουρανοξυστών, αλλά και ναών, πάρκων, εμπορικών κέντρων και μουσείων, που μπορεί κανείς να θαυμάζει για μέρες ολόκληρες. Οι εμπορικοί της δρόμοι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους αντίστοιχους αμερικανικούς, ενώ ο επισκέπτης εύχεται να διέθετε πολύ περισσότερο χρόνο για την παραμονή του στην καταπληκτική αυτή πόλη.

Διαβάστε επίσης  Ρέθυμνο: Οι απόλυτοι top 5 προορισμοί για το φετινό καλοκαίρι
https://www.taxidologio.gr

Ο Πήλινος Στρατός της Σιάν

Κατά τον 3ο αιώνα π.Χ. και επί βασιλείας του Zhao Zheng, κατασκευάζονται, ως κτερίσματα-φρουροί του μελλοντικού του τάφου, 8.000 πήλινοι στρατιώτες σε όρθια στάση και φυσικό μέγεθος, φέροντες όλο τον οπλισμό τους. Ο εν λόγω Στρατός από Τερρακότα ανακαλύφθηκε μόλις πριν μισό αιώνα, εντελώς τυχαία, στους αγρούς της Σιάν, μίας από τις αρχαιότερες πόλεις και πρώην πρωτεύουσας της Κίνας. Με τις παραδοχές πολλών μελετητών να κλίνουν προς την εμπλοκή, στο συγκεκριμένο μνημειώδες έργο, Ελλήνων γλυπτών ή, τουλάχιστον, την έντονη επιρροή Ελληνιστικών πολιτιστικών στοιχείων, η πόλη Σιάν αποτελεί μία τοποθεσία must για τον ταξιδιώτη που πετάει ως την Κίνα, διψασμένος να τη γνωρίσει όσο το δυνατόν καλύτερα.

https://politisonline.com

Σουτσόου, η Βενετία της Ανατολής

Η πανέμορφη αυτή πόλη του νερού, του ρυζιού και του μεταξιού, ηλικίας περίπου 6.000 ετών, αφηγείται μέσω των ζωντανών της εικόνων ολόκληρη την ιστορία της. Ο επισκέπτης θα συγκλονιστεί από την περιήγησή του στα κανάλια της, στους κήπους-μινιατούρες, στις παγόδες και στα παραδοσιακά μουσεία της Σουτσόου, της πόλης που μοιάζει να βγήκε από τις σελίδες ενός καταπληκτικά εικονογραφημένου παραμυθιού!

https://madamelefo.com

Η Κίνα είναι ένας κυριολεκτικά μεθυστικός προορισμός, που αναμφίβολα ανταμείβει πλουσιοπάροχα τον ταξιδιώτη, χαρίζοντάς του εικόνες παραμυθένιες, βγαλμένες από το καλειδοσκόπιο των παιδικών του χρόνων και των απραγματοποίητών του ονείρων. Είναι ένα εύθραυστο και πολύτιμο στολίδι της Ασιατικής Ηπείρου, που σε προκαλεί να το προσεγγίσεις. Δεν πιστεύω να το σκέφτεσαι ακόμα…

Είμαι η Σουζάνα, οικονομολόγος, paralegal, μεταφράστρια & επιμελήτρια κειμένων. Λατρεύω τα ταξίδια, τις ξένες γλώσσες, την περιπέτεια και την αδρή έκκριση αδρεναλίνης. Επίσης, θεωρώ ότι η μάθηση δεν έχει ούτε ηλικία ούτε άλλου είδους όρια και θέλω πολύ να ισχύει το ότι παραμένουμε έφηβοι για όσο το επιτρέπει το μυαλό μας και όχι το κορμί μας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.