Anthony Horowitz: Ο Βρετανός μετρ των σειρών μυστηρίου

Κάποιοι από εμάς τον γνωρίζουν από τα βιβλία που έχει γράψει, μερικοί από τα σενάριά του για σειρές και ταινίες, ενώ άλλοι πάλι δεν τον γνωρίζουν καθόλου. Αξίζει, όμως, να τον μάθουν και γι’ αυτό θα φροντίσουμε εμείς. Ο λόγος για τον πολυτάλαντο, ευφάνταστο και άκρως δημιουργικό Άγγλο μυθιστοριογράφο και σεναριογράφο Anthony Horowitz.

 

Anthony Horowitz_Cover_MaxMagTv

 

Η αναγνώριση για τον Anthony Horowitz ήρθε με τη συγγραφή της σειράς βιβλίων που αναφέρονται στις περιπέτειες του νεαρού πράκτορα Alex Rider, με μία από αυτές να μεταφέρεται και στον κινηματογράφο το 2006 με τίτλο «Stormbreaker». Τα τελευταία χρόνια όμως ο πολυγραφότατος Anthony Horowitz έχει επιδοθεί με επιτυχία στη συγγραφή ιστοριών μυστηρίου, όπως το καθηλωτικό «Οι φόνοι της κίσσας» και βιβλία με ήρωες όπως ο Σέρλοκ Χολμς του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ («Ο οίκος του Μεταξιού», «Μοριάρτι»).

Παρά το ενδιαφέρον, όμως, που παρουσιάζουν τα βιβλία και οι ταινίες, αυτό με το οποίο θα ασχοληθούμε είναι να γνωρίσουμε μερικές από τις τηλεοπτικές σειρές που φέρουν την υπογραφή του Horowitz και που πραγματικά αξίζει να εντάξουμε στην to-see λίστα μας:

Advertisements
Ad 14

 

1. Foyle’s War (2002-2015)

Anthony Horowitz

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Βρετανός ντετέκτιβ Christophel Foyle (Michael Kitchen) ασχολείται με υποθέσεις που αφορούν ζητήματα διαφθοράς αλλά και δολοφονίες. Το γεγονός ότι είναι χαμηλών τόνων κάνει τους αντιπάλους του να τον υποτιμούν την ώρα που εκείνος εργάζεται σκληρά και μεθοδικά μέχρι να τους ξεσκεπάσει. Οι επιτυχίες του όμως τον φέρνουν συχνά αντιμέτωπο με  υψηλά στελέχη του Βρετανικού στρατού και των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια του τη ζωή. Στον αγώνα του αυτό για δικαιοσύνη μέσα στο χάος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έχει για βοηθούς την οδηγό του Samantha Stewart (Honeysuckle Weeks) και τον ντετέκτιβ Paul Milner (Anthony Howell).

Διαβάστε επίσης  Alexandra: Αποκάλυψη για την Villain των Defenders!

Κύκλοι:  8

Επεισόδια:  28


2. Murder in Mind (2001-2003)

Anthony Horowitz

Η σειρά «Murder in Mind» είναι ιδιαίτερη από την άποψη πως μας παρουσιάζει ιστορίες φόνων από την οπτική γωνία των δολοφόνων, κάτι που αυτομάτως αλλάζει τον τρόπο που συνήθως βλέπουμε τέτοιες υποθέσεις (δηλαδή μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που προσπαθούν να τις εξιχνιάσουν). Το να βλέπεις το έγκλημα από τη σκοπιά αυτού που το διαπράττει δεν είναι από μόνο του μια πρόκληση;

Κύκλοι: 3

Επεισόδια: 23


 3. Injustice (2011)

Anthony Horowitz

Η Βρετανική μίνι σειρά «Injustice» είναι η ιστορία του δικηγόρου Will Travers (James Purefoy) και της οικογένειάς του τη στιγμή που η γαλήνη της ζωής τους στο Suffolk της Αγγλίας ταράζεται από την υπόθεση δολοφονίας της ερωμένης και γραμματέως του φίλου του Will, Martin Newall (Nathaniel Parker). Ο Martin θεωρείται ύποπτος και η δικηγόρος του καλεί τον Will ως μάρτυρα υπεράσπισης. Ο Will δέχεται να υπερασπιστεί τον φίλο του και τότε αρχίζουν τα μπερδέματα.

Η σειρά έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές και η μικρή της διάρκεια συνοδεύεται από μεγάλες στιγμές δράματος, αγωνίας και μυστηρίου.

Κύκλοι: 1

Επεισόδια: 5


 4. New Blood (2016)

Anthony Horowitz

Ο Stephan Kowolski και ο Arrash Sayyad είναι νεαροί ντετέκτιβ στο σύγχρονο Λονδίνο και προέρχονται από οικογένειες μεταναστών. Στην αρχή συναντιούνται τυχαία μέσα από κοινά τους ενδιαφέροντα, όμως στη συνέχεια ανακαλύπτουν πως δουλεύουν πάνω στην ίδια υπόθεση. Η σειρά δείχνει το ξετύλιγμα αυτής της μοιραίας υπόθεσης καθώς και τη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των 2 αστυνομικών, με τα μπερδέματα που συνεπάγεται ο έρωτας του Stephan για την αδερφή του Arrash,την Leila.

Διαβάστε επίσης  Η επιδρομή του Κάντιθ: Ο Φράνσις Ντρέικ διαλύει τον ισπανικό στόλο

Κύκλοι: 1

Επεισόδια: 7


5. Crime Traveller (1997)

Anthony Horowitz

Αρκετά χρόνια πριν ο Anthony Horowitz είχε επιμεληθεί τη σειρά «Crime Traveller», η οποία συνδύαζε το μυστήριο με την επιστημονική φαντασία. Πιο συγκεκριμένα, βλέπουμε την ιστορία του Jeff Slade, εντός ντετέκτιβ στο τμήμα εγκληματικών ερευνών της τοπικής αστυνομίας. Ο Jeff αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εργασία του λόγω των πολλές φορές ανορθόδοξων μεθόδων του, μέχρι που ανακαλύπτει το μυστικό της συναδέλφου του Holly Turner. Το μυστικό αυτό αφορά την ύπαρξη μιας μηχανής του χρόνου που είχε κατασκευάσει ο πατέρας της Holly, τη δύναμη της οποίας σπεύδει να εκμεταλλευτεί ο Jeff ταξιδεύοντας στο παρελθόν και βρίσκοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τους δράστες των εγκλημάτων. Η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη μέχρι που φτάνει η στιγμή να αποκαλυφθεί το μυστικό της επιτυχίας του…

Κύκλοι:  1

Επεισόδια:  8

"Αιώνια" μαθήτρια και φοιτήτρια, αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Βιβλιόφιλη, με αδυναμία στις ξένες γλώσσες, τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές (ειδικά εποχής). Αγχολυτικό μου οι όμορφες στιγμές με φίλους.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κατάλυση του χρόνου

“Η κατάλυση του χρόνου” φέρει την πολιτική ανατροπή

Ο πολλά υποσχόμενος Μιχάλης Αλμπάτης, μετά την επιτυχία του βιβλίου

Σορτσάκια: Τα trend του καλοκαιριού

Στη λίστα καθώς μπήκε το καλοκαίρι, μπήκαν και τα σορτσάκια,