Will And Grace: Το sitcom που έπρεπε ήδη να έχεις ξεκινήσει!

Είμαι αρκετά σίγουρος ότι το “Will And Grace” οι περισσότεροι από εσάς δεν το έχετε καν ακουστά! Όχι γιατί δε βλέπετε σειρές ή δεν είστε αρκετά ψαγμένοι… Αλλά επειδή το “Will And Grace”, παρ’ όλη την επιτυχία του στα τέλη της δεκαετίας του 90′ και στις αρχές των 00′, δε “χωρούσε” στην ελληνική τηλεόραση πρώτον γιατί εδώ εμείς μόνο “FRIENDS” φανατικά και δεύτερον λόγω του ιδιαίτερου θέματός του. “Τι το ιδιαίτερο είχε”, θέλετε να ρωτήσετε; Δύο από τους τέσσερις βασικούς πρωταγωνιστές της σειράς είναι gay, θα σας απαντήσω εγώ! Οπότε, καταλαβαίνετε ότι στην Ελλάδα μια τέτοια σειρά δύσκολα να έβρισκε κοινό τότε και μάλιστα στη μεσημεριανή ζώνη του Star, τα Σαββατοκύριακα!

Will And Grace

Η πλοκή του “Will And Grace” επικεντρώνεται στους ομώνυμους πρωταγωνιστές: Η Grace είναι μια straight διακοσμήτρια η οποία μετά από έναν δύσκολο χωρισμό καταλήγει να συγκατοικεί με τον gay κολλητό της και δικηγόρο, Will. Στις ζωές τους υπάρχουν κι ο Jack, gay φίλος του Will με αστείρευτο “ταλέντο” και μια παραδειγματική ενέργεια για ζωή κι η Karen, η παράλογα πλούσια κοπέλα με το πρόβλημα αλκοολισμού η οποία για κάποιον ανεξήγητο λόγο εργάζεται ως γραμματέας της Grace.

Η σειρά αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα sitcoms της Αμερικής καθώς έχει προταθεί συνολικά στη διάρκεια των οκτώ σεζόν (1998- 2006) για 83 Emmy σε διάφορες κατηγορίες ενώ έχει κερδίσει 16 από αυτά. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι και οι τέσσερις πρωταγωνιστές έχουν προταθεί αλλά και κερδίσει Emmy για το ρόλο τους (η δε Megan Mullaly έχει κερδίσει δύο φορές για το ρόλο της Karen).

Διαβάστε επίσης  Arrested Development: η πιο αστεία προβληματική οικογένεια!

Will And Grace

Καθ’ όλη τη διάρκειά της, η σειρά αποτέλεσε ορόσημο για το εκπληκτικό της χιούμορ αλλά και την απίστευτη χημεία που έχουν οι πρωταγωνιστές μεταξύ τους. Πραγματικά, σε οποιοδήποτε συνδυασμό κι αν εμφανίζονταν (Will- Grace, Jack- Will, Grace- Karen κ.ο.κ.), οι σκηνές που προέκυπταν ήταν καθαρά “διαμάντια” και το γέλιο προέκυπτε τόσο αβίαστα. Ειδικά, το δίδυμο Karen- Jack είναι από τα πιο αγαπημένα “ντουέτα” της αμερικάνικης τηλεόρασης ενώ οι fans, για πολύ καιρό μετά το τέλος της σειράς το 2006, ζητούσαν ένα spin-off επικεντρωμένο στους δύο αυτούς χαρακτήρες, το οποίο όμως ποτέ δεν έγινε. Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι σε αρκετά επεισόδια υπήρξαν guest stars που άφησαν εποχή όπως Madonna, Cher, Matt Damon, Michael Douglas, Jennifer Lopez, Kevin Bacon, Elton John, Sharon Stone, Ellen DeGeneres και πολλοί πολλοί άλλοι…

Will And Grace

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο ξεχώρισε η σειρά είναι για την αντιπροσώπευση της LGBT κοινότητας στην αμερικάνικη τηλεόραση. Άλλωστε μέχρι κι ο Joe Biden, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη θητεία Obama, έχει δηλώσει πως “η σειρά αυτή έχει κάνει τόσα για να ενημερώσει τους Αμερικανούς θεατές για την LGBT κοινότητα όσο κανένας άλλος μέχρι τώρα“. Η σημασία της σειράς στο κομμάτι αυτό έχει αναγνωριστεί πολλές φορές από διάφορους αρμόδιους φορείς και τους φανατικούς θεατές της ενώ θεωρείται ότι άνοιξε το δρόμο και γι’ άλλα τέτοια προγράμματα, βοηθώντας να καταπολεμηθούν τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις απέναντι στους gay. 

Κι εκεί που η σειρά τελειώνει το 2006 με ένα μέτριο φινάλε και τους fans να παραπονιούνται (δικαίως) και να παρακαλάνε για ένα reunion, ήρθε το 2016 για να γίνει το θαύμα! Στα πλαίσια μιας καμπάνιας ευαισθητοποίησης των Αμερικανών για να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές του 2016, η τετράδα ξαναμαζεύτηκε (μαζί με όλους τους συντελεστές της αρχικής σειράς) για ένα δεκάλεπτο online επεισόδιο που προέτρεπε τους θεατές να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Η αντίδραση του κοινού στο βίντεο αυτό, δέκα χρόνια μετά το τέλος της σειράς, ήταν τόσο θετική και έντονη που αμέσως ξεκίνησαν οι φήμες για νέα επεισόδια, φήμες που ευτυχώς σύντομα επιβεβαιώθηκαν. Έτσι, λοιπόν, η ανακοίνωση δεν άργησε: το “Will And Grace” θα επέστρεφε με δέκα νέα επεισόδια το φθινόπωρο του 2017! Πριν καν γίνει η πρεμιέρα του νέου, ένατου κύκλου, ο αριθμός των επεισοδίων αυξήθηκε στα δώδεκα, κατόπιν στα δεκάξι ενώ εγκρίθηκε αμέσως και ο δέκατος κύκλος για άλλα δεκατρία επεισόδια το 2018!

Διαβάστε επίσης  Lucifer: ο Διάβολος επέστρεψε πιο γοητευτικός από ποτέ!

Will And Grace

Τα νέα αυτά, λοιπόν, επεισόδια, αγνοώντας εντελώς τα γεγονότα του φινάλε που προβλήθηκε το 2006, βρίσκουν τους αγαπημένους Will, Grace, Jack και Karen, έντεκα χρόνια μετά, να είναι ακόμη όλοι μαζί και να βιώνουν τις ίδιες ξεκαρδιστικές περιπέτειες που μας είχαν τόσο λείψει. Αξιοσημείωτο δεν είναι μόνο το ότι η σειρά επέστρεψε με όλους τους αρχικούς συντελεστές (ηθοποιούς και συνεργείο) αλλά το ότι επέστρεψε καλύτερη από ποτέ! Η χημεία των τεσσάρων πρωταγωνιστών είναι ακόμη εκεί, σαν να μην πέρασε μια μέρα, ενώ η σειρά έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα της σημερινής κοινωνίας με τόσο έξυπνο και εύστοχο τρόπο που δε μπορείς να αγνοήσεις! Η καυστική ματιά των σεναριογράφων στη σύγχρονη Αμερικάνικη καθημερινότητα αλλά και οι εξαιρετικές κωμικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι αυτά που έδωσαν ξανά αυτήν την πρωτόγνωρη ώθηση στο “Will And Grace”.

Will And Grace

Γι’ αυτό, πρόταση: βρείτε κάπου τα επεισόδια και ξεκινήστε να βλέπετε τη σειρά από την αρχή! Πιστέψτε με, δε θα το μετανιώσετε!

 

Πηγή: TV & CINEfeel

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.