Wilderness: Όταν το παραμύθι γίνεται… Εφιάλτης!

Wilderness
Πηγή: tmdb.org

Η απατηλή τελειότητα

Μεγαλώνοντας στο επισφαλές περιβάλλον που δημιουργεί η απιστία του πατέρα της και ο επακόλουθος χωρισμός των γονιών της, η Olivia (Jenna Colman) δε μπορεί να το πιστέψει όταν επιτέλους συναντά έναν άνθρωπο με τον οποίο δε χρειάζεται να προσποιείται. Ο Will (Oliver Jackson – Cohen) είναι γοητευτικός, πετυχημένος, αστείος αλλά και αρκετά προσγειωμένος. Η Olivia αισθάνεται για πρώτη φορά στη ζωή της ασφαλής και όταν πια παντρεύονται τα όνειρά της γίνονται πραγματικότητα. Στο Wilderness όμως, όπως πολύ συχνά συμβαίνει και στην αληθινή ζωή, η εικόνα της τελειότητας κρύβει από κάτω πράγματα όχι και τόσο… τέλεια.

Το γυαλί που ραγίζει

Η απιστία και συνεπώς προδοσία του Will χτυπά την Olivia στο ευαίσθητο σημείο της, φέρνοντας στην επιφάνεια όλα τα τραύματα του παρελθόντος. Από την άρνηση και το θυμό ως την κατάφωρη θλίψη, η Olivia περνά τα στάδια του πένθους για τη σχέση της έτσι όπως την ήξερε. Η αθωότητα και η ανεμελιά δέχονται ένα θανάσιμο πλήγμα. Η Olivia δίνει μια δεύτερη ευκαιρία. Είναι όμως αυτή η δεύτερη ευκαιρία για τη σχέση της ή για κάτι άλλο;

Wilderness σειρά
Πηγή: tmdb.org

Η επιθυμία για εκδίκηση

Προδομένη από τον σύζυγό της η Olivia σχεδιάζει να τον εκδικηθεί. Τελειωτικά. Εντούτοις, τα σχέδιά της ανατρέπονται όταν η ερωμένη του (και ο ανίδεος σύντροφός της) μπαίνουν στο προσκήνιο. Οι καταστάσεις περιπλέκονται και η Olivia κατέρχεται όλο και πιο βαθιά στην άβυσσο της εκδίκησης. Το ένα λάθος οδηγεί στο άλλο και το όλο σχέδιο εκτροχιάζεται με απρόβλεπτες συνέπειες. Μια απόδραση στην εξοχή για να σώσει το γάμο της καταλήγει σε καταστροφή.

Διαβάστε επίσης  A Series of Unfortunate Events: Ο 3ος κύκλος είναι εδώ!

Wilderness: Εντυπώσεις και μια τελική σημείωση

Το Wilderness ξεκινά δυνατά. Η Jenna Colman παραδίδει με ιδιαίτερη πειστικότητα μια γυναίκα που αν και προδομένη από τον άντρα που αγαπά και παντρεύτηκε συνεχίζει να έχει αισθήματα γι’ αυτόν, αν και αντικρουόμενα. Ο Oliver Jackson – Cohen είναι επίσης ιδιαίτερα πειστικός σαν ο εγωιστής σύζυγος που θέλει να τα έχει όλα (και μια σταθερή σύζυγο και  παράλληλες ερωτικές συγκινήσεις).

Advertisements
Ad 14

Τα τρία (3) πρώτα επεισόδια χτίζουν μια ωραία ατμόσφαιρα που ενισχύεται από τον εσωτερικό μονόλογο της Olivia ως προδομένης συζύγου. Κάπου εδώ όμως η σειρά Wilderness θα έπρεπε να είχε σταματήσει και να είχε συμπτυχθεί σε αυτά τα τρία (3) πρώτα επεισόδιά της, παρά να συνεχίσει με άλλα τρία. Το φινάλε είναι μεν λυτρωτικό για την ηρωίδα, όμως πολλές σκηνές ήταν κουραστικές και δεν πρόσθεταν κάτι ιδιαίτερο μέχρι να φτάσουμε σε αυτό. Με εξαίρεση έναν περιορισμένο αριθμό σκηνών που αποκάλυπταν το βάθος της προδοσίας του Will και της ψευδαίσθησης που προσπαθούσε να επιβάλει στην Olivia ότι «δε σημαίνει κάτι γι’ αυτόν» η προδοτική συμπεριφορά του (ψέματα, υποκρισία, ασέβεια), η σειρά χρειαζόταν να επιμείνει περισσότερο σε αυτή τη δυναμική παρά να τη στρέψει στο κομμάτι της αστυνομίας και των ντετέκτιβ.

Trailer

"Αιώνια" μαθήτρια και φοιτήτρια, αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Βιβλιόφιλη, με αδυναμία στις ξένες γλώσσες, τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές (ειδικά εποχής). Αγχολυτικό μου οι όμορφες στιγμές με φίλους.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Outfits εμπνευσμένα από τις αγαπημένες μας ταινίες.

Μόδα και Κινηματόγραφος. Δύο από τις μεγαλύτερες τέχνες και πήγες
Γουατεμάλα

Γουατεμάλα: Απόδραση στην εξωτική γη των Μάγιας

Γουατεμάλα, το λίκνο του θαυμαστού πολιτισμού των Μάγιας, η γη