Μια startup ισχυρίζεται ότι κατασκεύασε μια «αόρατη ασπίδα»

Ένα νέο τεχνούργημα στοχεύει να κατασκευάσει και να πουλήσει μια πραγματική «αόρατη ασπίδα» που προσφέρει «αορατότητα υψηλής ανάλυσης» μέσω της δύναμης της ανάκλασης του φωτός.

Η start-up με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο – Invisibility Shield Co – βρίσκεται ακόμα στο στάδιο χρηματοδότησης μέσω crowdfunding, αλλά αν κρίνουμε από τα προκαταρκτικά μέσα ενημέρωσης που δημοσίευσε η ομάδα, το προϊόν είναι αρκετά πειστικό.

Το πλαστικό πάνελ με διαφανή εμφάνιση δεν απαιτεί ηλεκτρική ή εξωτερική παροχή ενέργειας. Αντίθετα, χρησιμοποιεί έναν εξελιγμένο οπτικό φακό που αντανακλά έξυπνα το φως για να δώσει την εντύπωση ότι το θέμα πίσω από το πάνελ είναι αόρατο.

Το πάνελ φαίνεται διαφανές – αλλά στην πραγματικότητα, δείχνει μια θολή αναπαράσταση του τι βρίσκεται πίσω του. Οι συνθήκες φωτός και τα ρούχα του ατόμου πίσω από την ασπίδα μπορούν να επηρεάσουν το πόσο αποτελεσματική είναι η ψευδαίσθηση, αλλά η start-up υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα είναι τα ίδια είτε ο παρατηρητής στέκεται 5 μέτρα είτε 100 μέτρα μακριά από την ασπίδα.

invisibility shield

πηγή φωτογραφίας: Invisibility Shield Co.

 

Λειτουργεί με παρόμοια αρχή με την φακοειδή εκτύπωση, αυτές τις ελαφρώς ραβδωτές εικόνες που φαίνονται τρισδιάστατες ανάλογα με το πώς τις βλέπετε.

«Κάθε ασπίδα χρησιμοποιεί μια διάταξη φακών σχεδιασμένη με ακρίβεια για να κατευθύνει μεγάλο μέρος του φωτός που ανακλάται από το θέμα μακριά από τον παρατηρητή, στέλνοντάς το πλάγια κατά μήκος της όψης της ασπίδας προς τα αριστερά και προς τα δεξιά», γράφει η start-up στο Kickstarter της.

«Από την οπτική γωνία του παρατηρητή, αυτό το φως φόντου απλώνεται αποτελεσματικά οριζόντια στην μπροστινή όψη της ασπίδας, πάνω από την περιοχή όπου συνήθως φαίνεται το θέμα», προσθέτουν.

Διαβάστε επίσης  Μετατροπή ουρανοξυστών σε γιγάντιες μπαταρίες

invisibility shield

πηγή: Invisibility Shield Co.

 

Η σελίδα του crowdfunding έχει ήδη πετύχει τον στόχο της. Από τις 6 Απριλίου, το έργο είχε λάβει πάνω από 163.000 £ (214.134 $) από 1.065 υποστηρικτές αφού ξεκίνησε με στόχο 5.000 λίρες (περίπου 6.540 δολάρια) – και απομένει ακόμη ένας μήνας.

Πριν από μερικά χρόνια, εμφανίστηκαν αρκετά παρόμοια προϊόντα, αν και πολλά από αυτά τα έργα συνάντησαν εμπόδια και φάνηκαν να εξαφανίζονται. Παρατηρώντας αυτό το κενό στην αγορά, η Invisibility Shield Co. αποφάσισε να πάρει τη σκυτάλη.

«Απογοητευμένοι από την έλλειψη προόδου και τη συνεχιζόμενη μη διαθεσιμότητα πραγματικών ασπίδων αορατότητας εργασίας, αποφασίσαμε να εντείνουμε τα πράγματα και να συμμετάσχουμε στο πρότζεκτ μας για να δημιουργήσουμε ένα», εξηγεί η start-up.

Μέχρι στιγμής, έχουν δημιουργήσει 25 πλήρως λειτουργικές ασπίδες αορατότητας, αλλά τώρα ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που έχουν μαζέψει για να αυξηθεί η παραγωγή. Ελπίζουν να δημιουργήσουν δύο μεγέθη: ένα μικρό που είναι περίπου 21 επί 31 εκατοστά σε μέγεθος, διαθέσιμο για 49 λίρες (64 δολάρια) και ένα μεγαλύτερο με διαστάσεις 65 επί 95 εκατοστά με τιμή 299 λίρες (391 δολάρια). Οι ασπίδες είναι επίσης 100 τοις εκατό ανακυκλώσιμες, κάτι που είναι πάντα ένα πλεονέκτημα.

Πηγές άρθρου:

Invisible Shield: This shield made in Britain makes humans invisible, read how it is possible

https://www.iflscience.com/technology/real-invisibility-shield-created-by-british-startup/

https://futurism.com/the-byte/startup-invisibility-shield

https://www.sciencealert.com/these-people-made-a-functioning-invisibility-shield-all-thanks-to-physics

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης (Ε.Κ.Π.Α.) με μεταπτυχιακή ειδίκευση στις σπουδές Επιστήμης και Τεχνολογίας (STS) και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ε.Μ.Π. "Περιβάλλον και Ανάπτυξη". Με ενδιαφέροντα που αφορούν τις τεχνολογίες υπολογιστών, περιβάλλοντος και τεχνολογιών αιχμής.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Mostbet Türkiye Çevrimiçi Kumarhane Mostbet Casin Reyhan Online Sipari

Mostbet Türkiye Çevrimiçi Kumarhane Mostbet Casin Reyhan Online Sipariş Sayfa

Η ιστορία του αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή του Ρίο

Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή (Cristo Redentor στα πορτογαλικά),