RELAX … MYNOTIS : «Δεν υπάρχει, σε πληροφορώ, δάκρυ πιο πικρό απ’αυτό που χύνει η αδυναμία τη στιγμή που αποκτά συνείδηση του εαυτού της. Πιο πικρό και πιο λυτρωτικό».

“RELAX … MYNOTIS “
Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν
Relax

Ενας ηθοποιός μεγάλος, όχι μόνο σε ηλικία αλλά και σε αξία, υπαγορεύει τη διαθήκη του σε έναν βοηθό συμβολαιογράφου. Είναι ο 35ος συμβολαιογράφος, μέσα σε σαράντα χρόνια, που αναλαμβάνει αυτήν τη δουλειά. Είναι ολοφάνερο ότι ο ηθοποιός έχει μιαν έμμονη προσήλωση στην ιδέα της διαθήκης.

 «(…) η κοινή γνώμη πιστεύει ότι ο Αισχύλος έχει πεθάνει. Είναι αυτός λόγος  να το πιστέψω κι εγώ; Εμείς με τον Αισχύλο τα λέμε καθημερινά. Και σε διαβεβαιώ ότι είναι μια χαρά. Ζει ο άνθρωπος και βασιλεύει.’Οπως, λοιπόν, στην περίπτωση του Αισχύλου έτσι και στη δική σου, ένας μόνον δρόμος υπάρχει: να κλείσω τ’αυτιά μου στις σειρήνες της βλακείας και να εμπιστευθώ τη διαίσθησή μου που μου λέει ότι πεθαμένοι μπορούν να θεωρηθούν μόνο όσοι έζησαν και ζουν ματαίως(…)».

                                                                                                         ***

«(…) η ζωή είναι μια δίκοπη προσφορά του θεού. Στη μία όψη, δώρο, ευλογία, στην άλλη, ανάθεμα, κατάρα. Ερχεσαι στον κόσμο και σε περιμένει στρωμένο το χαλί της βλακείας. Πώς το είπε ο άλλος; “Τίποτα δεν γεννά τόσο πολύ το αίσθημα της απεραντοσύνης όσο η ανθρώπινη βλακεία”».

                                                                                                             ***

 «Είμαστε τόσο ανασφαλείς, παιδί μου, που αποζητούμε ανά πάσαν στιγμή την κατώτερη νοημοσύνη του περιβάλλοντος ως απόδειξη της υπεροχής μας».

Διαβάστε επίσης  Τι να δεις στην τηλεόραση την εβδομάδα 17-23 Σεπτεμβρίου
Advertisements
Ad 14

Έτσι ξεκινά το «RELAX…». Σαν ένα ταξίδι μέσα στον νεοελληνικό χρόνο που οδηγεί άλλοτε στον Άδη και άλλοτε στο Υπερπέραν. Παραστάτες σ΄αυτό το ταξίδι είναι δύο μορφές του νεοελληνικού πανθέου που εμφανίζονται όχι ως φυσικές παρουσίες αλλά ως ενεργά φαντάσματα. Προκύπτει έτσι μια συνάντηση μεταξύ μεγάλων ανδρών σε μια χώρα κατά τα άλλα μικρή. ΄Ισως αυτή η χώρα, που μοιάζει σήμερα ακινητοποιημένη, τίποτα να μη χρειάζεται τόσο πολύ όσο ένα ταξίδι ή την ιδέα έστω ενός ταξιδιού…

Μέγας χορηγός του «RELAX…» είναι ο ανεξάρτητος φορέας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΓΟΣ Α.Ε.».

Σκηνοθεσία : Βασίλης Παπαβασιλείου
Σκηνογραφία : Κώστας- Ηρακλής Γεωργίου
Φωτισμοί : Ελευθερία Ντεκώ
Καλλιτεχνική συνεργάτις – Εκτέλεση παραγωγής : Νικολέτα Φιλόσογλου
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου

Παίζουν : Βασίλης Παπαβασιλείου & Γιάννος Περλέγκας

Πρεμιέρα 18 Νοεμβρίου 2016 | Φρυνίχου

Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν
Φρυνίχου 14, Πλάκα
τηλέφωνα ταμείου: 2103222464 & 2103236732
προπώληση: www.viva.gr

Παραστάσεις
Παρασκευή, Σάββατο 21.15 και Κυριακή στις 19.00
Τιμές
15 € & 10 € μειωμένο

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και εργάζεται στην Αθήνα. Παθιάζεται με την Αρχιτεκτονική και τις τέχνες γενικότερα. Εκτονώνεται μέσω του Χορού και του Θεάτρου και λατρεύει να "μαθαίνει" περισσότερα και περισσότερα και περισσότερα...Χειρότεροι εχθροί της τα όρια και ο χρόνος.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

The Fall Guy

The Fall Guy: Ο κασκαντέρ που με αγάπησε

Στις αίθουσες έφτασε η νέα κωμωδία δράσης από τον σκηνοθέτη
Ύψιλον Θεσσαλονίκη

Ύψιλον: Ο Hot Προορισμός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το Ύψιλον, το “all day μαγαζί” στο κέντρο της πόλης