Έξι μουσεία αφιερωμένα σε όλες τις γυναίκες

Πηγή: Twitter.com

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μία ματιά σε μουσεία, που είναι αφιερωμένα στις γυναίκες. Μέσα από τις εκθέσεις τους, τα μουσεία, αυτά, έχουν σκοπό να αναδείξουν την συνεισφορά των γυναικών στον κόσμο. Μέσα από διάφορα είδη τέχνης και εκδηλώσεων, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το έργο σπουδαίων διάσημων γυναικών, αλλά και όλων των γυναικών της ανθρωπότητας. Τα μουσεία, που είναι αφιερωμένα στις γυναίκες, παρουσιάζουν, επίσης, τους αγώνες των γυναικών για ίσα δικαιώματα με τους άνδρες σε όλους τους τομείς και ίδιες ευκαιρίες στην ζωή.

  • National Museum of Women in the Arts

Το National Museum of Women in the Arts είναι ένα μουσείο στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στις γυναίκες. Στόχος του είναι να τιμήσει τα επιτεύγματα των γυναικών στις τέχνες. Από το 1987, το μουσείο διαθέτει μία συλλογή με πάνω από 4.500 έργα τέχνης, όπως πίνακες, γλυπτά, κτλ.

μουσεία αφιερωμένα στις γυναίκες
Πηγή: washington-org.s3.amazonaws.com
  • Elizabeth A. Sackler Center for Feminist Art

Το Elizabeth A. Sackler Center for Feminist Art βρίσκεται στο Brooklyn Museum στην Νέα Υόρκη. Είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στην τέχνη, την θεωρία και τον ακτιβισμό του φεμινισμού. Μέσα από τα εκθέματά του και ένα διαδραστικό περιβάλλον, το μουσείο προσπαθεί να διδάξει τις επόμενες γενιές για τον αντίκτυπο, την σημασία και την αξία του φεμινισμού στον πολιτισμό.

μουσεία αφιερωμένα στις γυναίκες
Πηγή: hyperallergic.com
  • International Women’s Air & Space Museum

Το International Women’s Air & Space Museum, στο Όχιο, είναι αφιερωμένο στην ιστορία των γυναικών στην αεροπορία και στο διάστημα. Σκοπός του μουσείου αυτού είναι να υπενθυμίσει στους επισκέπτες του την συνεισφορά των γυναικών σε αυτούς τους τομείς, μέσα από τις βιογραφίες τους και από συλλεκτικό υλικό του έργου τους.

Διαβάστε επίσης  Ουιγούροι: ο τουρκόφωνος λαός της δυτικής Κίνας
Advertisements
Ad 14
μουσεία αφιερωμένα στις γυναίκες
Πηγή: northcoasted.com
  • Vietnamese Women’s Museum

Το Vietnamese Women’s Museum στο Βιετνάμ είναι αφιερωμένο στις γυναίκες του Βιετνάμ. Φωτογραφίες και διάφορα αντικείμενα απαρτίζουν τις εκθέσεις του και παρουσιάζουν τον σπουδαίο ρόλο των γυναικών στην ιστορία της χώρας τους, καθώς και στις τέχνες και την οικογενειακή ζωή. Το μουσείο, εκτός από εκθέσεις για τα επιτεύγματα και τα δικαιώματα των γυναικών,  διοργανώνει και θεματικές εκθέσεις για να βοηθήσει την σύγχρονη κοινωνία του Βιετνάμ να εξελιχθεί προς το καλύτερο.

μουσεία αφιερωμένα στις γυναίκες
Πηγή: TripAdvisor. com
  • Belmont-Paul Women’s Equality National Monument

Το Belmont-Paul Women’s Equality National Monument στις ΗΠΑ είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στο κίνημα της σουφραζέτας και στους αγώνες των γυναικών για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

μουσεία αφιερωμένα στις γυναίκες
Πηγή: tripadvisor.co.nz
  •  Bonn Women’s Museum

Το Bonn Women’s Museum στην Γερμανία, φιλοξενεί προσωρινές εκθέσεις και διοργανώνει εκδηλώσεις αφιερωμένες στις γυναίκες. Το μουσείο διαθέτει μία βιβλιοθήκη αφιερωμένη στο πορεία των γυναικών στις τέχνες, την ιστορία και την πολιτική, τον φεμινισμό και την συνεισφορά τους σε διάφορους τομείς, όπως η αρχιτεκτονική, κτλ. Υποστηρίζει το κίνημα των γυναικών για την ισότητα των φύλων ιδιαίτερα στην πολιτική. Τέλος, μέσα από τις εκθέσεις του, πολλές γυναίκες ακαδημαϊκοί ή καλλιτέχνες παρουσιάζουν το έργο τους και εξασφαλίζουν ένα ισχυρό όνομα στην αγορά.

μουσεία αφιερωμένα στις γυναίκες
Πηγή: Twitter.com

Πηγές:

 

Πιστεύω πως η ζωή είναι αγάπη, είναι τέχνη, είναι άθλημα!
Όπως και στην αγάπη, έτσι και στην ζωή ως άνθρωποι μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να παίρνουμε και να δίνουμε, να εμπνέουμε και να εμπνεόμαστε.
Όπως και στην τέχνη, έτσι και στην ζωή γινόμαστε δημιουργοί και οραματιζόμαστε κάτι καλύτερο δημιουργώντας όλοι μαζί αυτό, που λέμε πολιτισμό.
Όπως και τα αθλήματα, έτσι και η ζωή είναι ένας ατέλειωτος αγώνας και για να επιβιώσουμε το μόνο, που χρειαζόμαστε είναι η αγάπη μεταξύ όλων των ανθρώπων.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός

Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες

Οι Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα σύνολο γλωσσών που χρησιμοποιούνταν στην