Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

3 βιβλιοκαφέ της Αθήνας που αξίζει σίγουρα να επισκεφτείς

Αν  τα βιβλία έχουν τη δυνατότητα να σε μεταφέρουν σε εντελώς διαφορετικά μαγικά μέρη, σκέψου πόσο έντονη θα είναι η αίσθηση αυτής της μαγείας αν βρίσκεσαι σε χώρους με πολλά από αυτά. Έχεις στο μυαλό σου κάποια βιβλιοκαφέ;

Το φθινόπωρο υπάρχουν πολλά cosy στέκια στην Αθήνα όπου μπορείς είτε να πιεις το ζεστό καφέ σου είτε να καθίσεις για να διαβάσεις, υπάρχουν όμως και κάποια τα οποία συνδυάζουν ιδανικά αυτά τα δύο μαζί!

Στη μικρή αυτή λίστα σου έχω 3 cosy βιβλιοκαφέ της Αθήνας που αξίζει σίγουρα να επισκεφτείς με την πρώτη ευκαιρία αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Λάτρεις των βιβλίων, του καφέ και των εξερευνήσεων αυτά είναι για εσάς! 

«Πιστεύω ότι κάτι πολύ μαγικό μπορεί να συμβεί όταν διαβάζεις ένα καλό βιβλίο…» – J.K. Rowling

Booktalks

Πηγή: AthensInsider.com 

Το Booktalks άνοιξε το Δεκέμβριο του 2013 και έρχεται να συνδυάσει άψογα το βιβλιοπωλείο με την καφετέρια. Από την υπέροχη διακόσμηση, τους υπέροχους καφέδες περνάμε και σε ένα εξαιρετικό “χτίσιμο” του τι πάει να πει βιβλίο για τους ιδιοκτήτες.

Βρίσκεται στη διεύθυνση Αρτέμιδος 47 στο Παλαιό Φάληρο και είναι ανοιχτά καθημερινά 10:00π.μ.– 10:00μ.μ. εκτός από Κυριακές 11:00π.μ.– 4:00μ.μ. 

Zatopek Book Cafe

Πηγή: Nou-Pou.gr

Από τη στιγμή που μπαίνεις στο Zatopek Book Cafe, δεν γίνεται να μη μαγευτείς από το χώρο του. Η ατμόσφαιρα, η διακόσμηση, τα βιβλία… όλα σε κάνουν να νιώσεις τη αφοσίωση και την αγάπη που υπάρχει πίσω από τη δημιουργία του συγκεκριμένου βιβλιοκαφέ. Χωρίς αμφιβολία, μπαίνεις και δεν θέλεις να βγεις!

Βρίσκεται στη διεύθυνση Π. Τσαλδάρη 209 στην Καλλιθέα και είναι ανοιχτά καθημερινά 10:00π.μ. – 1:00π.μ εκτός από Δευτέρες, καθώς είναι κλειστά. 

Little Tree Books & Coffee

βιβλιοκαφέ
Πηγή: athinorama.gr

Κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης, ουσιαστικά στην καρδιά της Αθήνας, μπορείς να βρεις το Little Tree Books and Coffee, ένα από τα πιο γνωστά και ιδιαίτερα βιβλιοκαφέ της πρωτεύουσας. Μπορείς να πιεις τον καφέ σου, μπορείς να μελετήσεις, μπορείς να δουλέψεις αλλά μπορείς και να αγοράσεις όποιο βιβλίο ερωτευτείς με την πρώτη ματιά!

Βρίσκεται στη διεύθυνση Καβαλλότι 2 στο κέντρο της Αθήνας και είναι ανοιχτά καθημερινά 9:00π.μ. – 12:30π.μ εκτός από Δευτέρες, οπότε είναι κλειστά. 

Θα μπορούσε κανείς να με περιγράψει ως μια αθεράπευτα ρομαντική εκδοχή σε ανάμειξη της Φοίβη Μπουφέι με τον Τσάντλερ Μπίνγκ. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στη Δημοσιογραφία και Αρχισυνταξία το 2017, αρθρογραφώ στο MAXMAG από το 2021 και διαβάζω βιβλία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

«Άνθρωποι που συναντάμε στις διακοπές»: από το bestseller της Emily Henry στην κινηματογραφική μεταφορά του Netflix

«Άνθρωποι που συναντάμε στις διακοπές»: από το bestseller της Emily Henry στην κινηματογραφική μεταφορά του…

Βιβλίο

«Περί Έρωτος και Άλλων Δαιμονίων»: Όταν το Πάθος γίνεται η πιο Ιερή Ασθένεια

Η ταυτότητα του βιβλίου Το “περί έρωτος και άλλων δαιμονίων” κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το…

Βιβλίο

Το ακουστικό κέρας της Leonora Carrington: κάτι παραπάνω από ένα αλλόκοτο fever dream

Παρότι η εικαστική καλλιτέχνιδα Leonora Carrington θεωρείται η «τελευταία των σουρεαλιστών», η ίδια δεν ενστερνίστηκε…

Βιβλίο

«Διάβολοι και άγιοι» του Ζαν Μπατίστ Αντρεά : Η διττή φύση των ανθρώπων

Έχοντας πλέον διαβάσει και τα τρία μυθιστορήματα του βραβευμένου με Goncourt 2023 Γάλλου συγγραφέα Ζαν…

Βιβλίο

Οι τρεις Ιθάκες

Στο υπό έκδοση βιβλίο του Επάνοδος στον Όμηρο, ο αλήστου μνήμης φιλόλογος – ιστορικός Σαράντος…

Βιβλίο

Ο κόσμος του David Lynch μέσα από 5 βιβλία

Έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος από τον θάνατο του David Lynch, ενός από τους σπουδαιότερους…

Βιβλίο

Όταν η αλήθεια έχει δύο πλευρές: διαβάζοντας το Η δική του & η δική της της Alice Feeney

Όταν η αλήθεια έχει δύο πλευρές: διαβάζοντας το Η δική του & η δική της…