5+1 βιβλιοθήκες που αξίζει να επισκεφτείς

5+1 βιβλιοθήκες που αξίζει να επισκεφτείςΟι βιβλιοθήκες είναι χώροι που προσφέρουν ατελείωτο θησαυρό γνώσεων και συνήθως αποτελούν το σπίτι των πιο σπουδαίων βιβλίων του κόσμου. Με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι μου και την επίσκεψη μιας μοναδικής βιβλιοθήκης σε ένα κάστρο λίγο έξω από το Βουκουρέστι, αποφάσισα να περιηγηθώ στο διαδίκτυο, να βρω και να μοιραστώ 5+1 βιβλιοθήκες που αξίζει να επισκεφτείς.

1. Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, Ουάσινγκτον, ΗΠA

5+1 βιβλιοθήκες που αξίζει να επισκεφτείς
wikipedia.org

Αυτή η βιβλιοθήκη είναι μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου με περίπου 168 εκατομμύρια στοιχεία, όπως βιβλία, περιοδικά, κάρτες κ.λπ. Το κτίριο της βιβλιοθήκης είναι αρχιτεκτονικά εντυπωσιακό, με στοιχεία που συνδυάζουν το κλασικό με το σύγχρονο.

2. Βιβλιοθήκη του Κολεγίου του Όξφορντ, Οξφόρδη, Ηνωμένο Βασίλειο

Advertising

Advertisements
Ad 14
Βιβλιοθήκη του Κολεγίου του Όξφορντ, Οξφόρδη, Ηνωμένο Βασίλειο
lifo.gr

Αυτή η βιβλιοθήκη έχει περίπου 12 εκατομμύρια στοιχεία, περιλαμβανομένων αρχαίων χειρογράφων και περιοδικών από όλο τον κόσμο. Εκθέτει κάποια από τα σπουδαιότερα αντικείμενα του κόσμου.

3. Βιβλιοθήκη του Κολεγίου της Τρίνιτυ, Δουβλίνο, Ιρλανδία

Βιβλιοθήκη του Κολεγίου της Τρίνιτυ, Δουβλίνο, Ιρλανδία
wikipedia.org

Αυτή η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει πάνω από 6 εκατομμύρια στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων αρχαίων χειρογράφων, βιβλίων και περιοδικών. Το κτίριο είναι πανέμορφο, με ξύλινα ταβάνια, βιβλιοθήκες από δρυ και μια εντυπωσιακή σκάλα.

4. Βιβλιοθήκη του Κολεγίου του Άγιου Ιωάννη, Κέμπριτζ, Ηνωμένο Βασίλειο

Advertising

Βιβλιοθήκη του Κολεγίου του Άγιου Ιωάννη, Κέμπριτζ, Ηνωμένο Βασίλειο
cnn.gr

Αυτή η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει πάνω από 10 εκατομμύρια στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων πολλών αντικειμένων που σχετίζονται με τον Ίσακ Νεύτων. Έχει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς χειρογράφων στον κόσμο και είναι επίσης γνωστό για την αρχιτεκτονική του.

Διαβάστε επίσης  Γιατί σε χώρισε, Στρατής Πανούριος, εκδ. Διάνοια

5. Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου της Τσεχίας, Πράγα, Τσεχία

Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου της Τσεχίας, Πράγα, Τσεχία
travelstyle.gr

Aυτή η βιβλιοθήκη έχει κατασκευαστεί στο κτίριο του Κογκρέσου της Τσεχίας και αποτελείται από δύο αίθουσες, τη Βασιλική Αίθουσα και τη Βιβλιοθήκη του Φλωρεντίνου. Η Βασιλική Αίθουσα είναι γνωστή για την καταπληκτική της διακόσμηση με χρυσούς τοίχους και το ανάγλυφο οροφής, ενώ η Βιβλιοθήκη του Φλωρεντίνου περιέχει πολλά αντίγραφα της Βίβλου και άλλων σημαντικών έργων. Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει περίπου 20.000 χειρόγραφα και 1.600.000 έντυπα αντίγραφα, και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θησαυρούς της Τσεχίας.

6. Εθνική Βιβλιοθήκη της Κίνας, Πεκίνο, Κίνα

Advertising

Εθνική Βιβλιοθήκη της Κίνας, Πεκίνο, Κίνα
tsemperlidou.gr

Αυτή η βιβλιοθήκη είναι η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στην Ασία και μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Είναι επίσημα γνωστή ως Εθνική Βιβλιοθήκη της Κίνας και βρίσκεται στο κέντρο του Πεκίνου. Η βιβλιοθήκη περιέχει πάνω από 37 εκατομμύρια βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, κείμενα και άλλα έγγραφα σε διάφορες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των κλασικών κινεζικών κειμένων.

Αυτές ήταν μόνο 5+1 βιβλιοθήκες που αξίζει να επισκεφτείς. Κάθε βιβλιοθήκη έχει τη δική της ιστορία και τη δική της ξεχωριστή αξία. Οι βιβλιοθήκες μας δείχνουν τη δύναμη της ανθρώπινης γνώσης και το πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε την ιστορία και την κουλτούρα μας.

Αν θες να δεις περισσότερες εντυπωσιακές βιβλιοθήκες, πάτα εδώ.
Αν θες να διαβάσεις για τις βιβλιοθήκες της αρχαιότητας, πάτα εδώ.

Η Έλενα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ξεκίνησε να γράφει στην ηλικία των επτά ετών, όταν δημιούργησε τον δικό της φανταστικό κόσμο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, παρακολούθησε το σεμινάριο δημιουργικής γραφής «Scripta Manent» και σύντομα ολοκλήρωσε το πρώτο της μυθιστόρημα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι επιμελήτρια, συγγραφέας και διαχειρίστρια στο λογοτεχνικό blog Moonlight Tales. Το διήγημά της «Ένας άγγελος γεννιέται» έχει δημοσιευτεί σε τοπική εφημερίδα, ενώ το ποίημά της «Το Ρολόι Χτυπάει Μεσάνυχτα» έχει συμπεριληφθεί σε συλλογικό έργο. Το πρώτο της μυθιστόρημα (Ένα Μόνο Γράμμα) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Όταν δεν γράφει, ασχολείται με ποικίλους δημιουργικούς τομείς, όπως ο χορός και η ζωγραφική, ή διαβάζει. Η ιδανική της μέρα περιλαμβάνει μια μεγάλη κούπα τσάι ή καφέ, μια πολύχρωμη κουβέρτα και ένα καλό βιβλίο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Διατροφή και κατάθλιψη στην καρδιαγγειακή νόσο

Διατροφή και κατάθλιψη στην καρδιαγγειακή νόσο Το παρόν άρθρο, με
The Last Emperor

The Last Emperor: Ανατολικός παράδεισος

To “The Last Emperor”  είναι μία επική βιογραφική ταινία του