5 χριστουγεννιάτικα βιβλία…τρόμου!

18 Δεκεμβρίου 2016

black-christmas-2006-1Το συγκεκριμένο άρθρο έχει να κάνει με αποκλειστικά εορταστικό περιεχόμενο, βιβλία τρόμου σε χριστουγεννιάτικο φόντο. Στο καθένα από αυτά όμως, θα διαπιστώσουμε πως λείπει αισθητά το Πνεύμα των Χριστουγέννων. Υπερφυσικά όντα κάνουν την εμφάνισή τους στην Άγια Νύχτα και σπέρνουν τον πανικό ανάμεσα στους ανυποψίαστους. Κομμένο και ραμμένο για τους λάτρεις του τρόμου που επιθυμούν να περάσουν την νύχτα με αναμμένο το φως στο δωμάτιο!

The Wolves of Midwinter, Anne Rice (2013)

Η βαθειά αγάπη της Anne Rice για οτιδήποτε χριστουγεννιάτικο είναι γνωστή αφού η ίδια το έχει δηλώσει πολλάκις. Οι παραδόσεις των εορτών πάντα την γοήτευαν κι για αυτό το λόγο αποφάσισε να γράψει μια ιστορία,με όχι και τόσο χριστουγεννιάτικο πνεύμα ειναι η αλήθεια. Την Άγια Νύχτα λοιπόν, λυκάνθρωποι τρομοκρατούν τους πρωταγωνιστές της ιστορίας μας,οι οποίοι πρέπει να επιζήσουν από τα άγρια ένστικτά τους. Το μυθιστόρημα βρίσκεται στην 14η θέση των The New York Times Best Seller και στην 9η θέση των Hardcover Fiction.

17262197

Advertisements
Ad 14

NOS4A2,Joe Hill (2013)/ Noσφεράτου,Εκδόσεις Bell

Η ιστορία επικεντρώνεται στην προσπάθεια μιας μητέρας να αποτρέψει την απαγωγή του γιου της από ένα υπερφυσικό ον που τον διώκει. Στόχος του είναι η συλλογή όσων περισσότερων παιδιών γίνεται σε ένα τόπο που ονομάζεται Christmasland, όπου φρικτά πράγματα συμβαίνουν σε όσους κατοικούν εκεί. Φανταστείτε το σαν αντίθετο της Χώρας του Ποτέ. Το βιβλίο έχει μεταφερθεί σε σειρά κόμικς με την ονομασία ” Wraith: Welcome to Christmasland” αλλά και το 2013 προτάθηκε για το Bram Stoker Award ως το καλύτερο μυθιστόρημα.

Διαβάστε επίσης  Κερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου “Αναλφάβητος” του Sebastian Fitzek

51aficyyjil-_sx325_bo1204203200_


Snow, Ronald Malfi ( 2010)

Το Snow είναι από τα πιο σκοτεινά βιβλία αυτής της λίστας. Βίαιο και ψυχοφθόρο από την πρώτη σελίδα έως και την τελευταία,αφήνει τον αναγνώστη με κομμένη την ανάσα καθ’όλη την διάρκεια. Η πλοκή συμπεριλαμβάνει έναν αφοσιωμένο πατέρα ,ο οποίος θέλει να φτάσει έγκαιρα στον γιο του την ημέρα των Χριστουγέννων. Στον δρόμο προς το σπίτι όμως, έρχεται αντιμέτωπος με υπερφυσικά όντα όπως δαίμονες και ζόμπι. Εκείνος θα κάνει τα πάντα για να ξεπεράσει τα εμπόδια που έρχονται στον δρόμο του.

51d1af2o6wl-_sx322_bo1204203200_


Christmas with the Dead (2010)

O Κάλβιν είναι ο μοναδικός επιζών της Αποκάλυψης των ζόμπι που πραγματοποιήθηκε στη πόλη Mud Creek του ανατολικού Τέξας.  Μετά την μεταμόρφωση όλων των κατοίκων, συμπεριλαμβανομένων της γυναικάς και της κόρης του,έχει μετατρέψει το σπίτι σε φρούριο για την προστασία του. Παρά της αντίξοες συνθήκες που περνάει εξαιτίας της μοναχικότητας που νιώθει, αποφασίζει να βγει από το σπίτι και να μαζέψει χριστουγεννιάτικα στολίδια για να στολίσει το σπίτι. Τότε είναι που τα πράγματα θα αλλάξουν προς το χειρότερο όμως.

,christmasdead


The Winter Ghosts,Kate Mosse (2009)/ Τα φαντάσματα του Χειμώνα,Εκδόσεις Λιβάνη

Η φιλόδοξη δημιουργία αυτού του μυθιστορήματος έγινε αρχικά λόγω της συμμετοχής της συγγραφέως στην αγγλική καμπάνια UK’s Quick Reads, που στόχο είχε την αύξηση ανάγνωσης βιβλίων στο ενήλικο κοινό. Η ιστορία πραγματοποιείται χρόνια μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και ο πρωταγωνιστής μας ταξιδεύει στα Γαλλικά Πυρηναία ώστε να βρει παρηγοριά. Όμως όταν φτάνει εκεί βρίσκει περισσότερα από ότι περίμενε. Μια ιστορία φαντασμάτων που συνδέει το παρόν με το παρελθόν και θα καθηλώσει το κοινό του.

Διαβάστε επίσης  Το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο είναι εδώ

8762264


 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε.
«Για την καρδιά και το συκώτι του», Λένα Διβάνη

«Για την καρδιά και το συκώτι του»: Η νέα σπαρταριστή νουβέλα της Λένας Διβάνη

Στην τελευταία της νουβέλα με τίτλο «Για την καρδιά και