Δύο βιβλία του Daniel Cole που πρέπει να διαβάσεις

To 2017, ο πρωτοεμφανιζόμενος στον χώρο του βιβλίου, Daniel Cole εκδίδει το πρώτο του βιβλίο με τον ελληνικό τίτλο «Η Μαριονέτα». Ένα χρόνο μετά εκδίδεται και το δεύτερο βιβλίο του από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, με τίτλο «Η κρεμάλα».

Και τα δύο βιβλία του έχουν όλα τα συστατικά ενός εξαιρετικού βιβλίου που δεν θες να αφήσεις από τα χέρια σου: δράση, μυστήριο, γρίφοι, δυνατοί χαρακτήρες, αγωνία, υπέροχη γραφή και μετάφραση (Β. Τζανακάρη, Ν. Σακκά), αναπάντεχο τέλος. Τα δύο αυτά βιβλία μπορούν να διαβαστούν ξεχωριστά ή ακόμα καλύτερα με λογική συνέχεια ξεκινώντας από το βιβλίο «Η μαριονέτα».

«Η μαριονέτα» – Daniel Cole

Ένα πέπλο μυστηρίου συνδέει την πλοκή των βιβλίων, ξεκινώντας με έναν από τους κεντρικούς ήρωες τον Wolf. Ο  Γουίλιαμ Φοκς γνωστός με το παρατσούκλι Wolf είναι ο πρωταγωνιστής που λατρεύεις να μισείς. Είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, ένας αστυνομικός που έπειτα από τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρική κλινική, προσπαθεί να επανέλθει στην δράση και στο Σώμα χωρίς να υποβαθμιστεί. Φαίνεται όμως πως γίνεται αμέσως το κεντρικό θέμα καθώς αποτελεί στόχο για τον δολοφόνο Μαριονετίστα. Η πλοκή ξεκινάει με την πιο φρικτή εικόνα που θα μπορούσες να φανταστείς ενώ είναι αργά και είσαι στο κρεβάτι σου. Μια μαριονέτα η οποία αποτελείται από 6 διαφορετικά σώματα κρέμεται σε ένα διαμέρισμα κοντά στο σπίτι του Wolf.

H αστυνομία, και συγκεκριμένα ο Wolf, η ταλαντούχα φίλη του αστυνομικής Μπάξτερ και ο νεοσύλλεκτος βοηθός της Έντμονς έχουν ένα τρομερά δύσκολο και επίπονο έργο να διαχειριστούν. Παράλληλα με την διαδικασία ταυτοποίησης των άκρων της μαριονέτας, μια δυσάρεστη λίστα με επικείμενα θύματα γίνεται το θέμα συζήτησης των ΜΜΕ. Τελευταίος στην λίστα είναι ο Wolf. Δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα πιο δύσκολο για τον Wolf από το να διαχειριστεί τα συναισθήματα της συναδέλφου του Μπάξτερ, να κρατήσει ισορροπίες με την πρώην γυναίκα του και νυν παρουσιάστρια κεντρικών ειδήσεων της τηλεόρασης, τον επικείμενο θάνατό του και το μυστήριο παρελθόν του.

Advertising

Advertisements
Ad 14

 

Daniel Cole
Πηγή:https://www.bibliotopia.gr

«Η κρεμάλα» – Daniel Cole

Το δεύτερο βιβλίο «Η κρεμάλα», έρχεται να μας συνεπάρει εξίσου όσο το πρώτο βιβλίο του D. Cole. Όλα ξεκινούν με ένα πτώμα στην μακρινή για το Λονδίνο, Νέα Υόρκη. Η επικεφαλής πια Μπάξτερ, ύστερα από την επιτυχία της στην υπόθεση Μαριονέτα, καλείται να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη με την υπόνοια ότι η υπόθεση Μαριονέτα συνεχίζεται με νέους υποστηρικτές. Είναι ίσως κάποια εκδίκηση από ή για τον Wolf; Το μυστήριο σε αυτό το βιβλίο συνδέεται με την γρήγορη πλοκή, τις αναπάντεχες εξελίξεις καθ΄ όλη την διάρκεια της ανάγνωσης και το απίστευτα ευρηματικό τέλος. Ψυχίατροι, άνθρωποι μαριονέτες και άνθρωποι δολώματα γίνονται μέρος της κρεμάλας όπου πάντα μόνο ένας κερδίζει. Ποιος είναι άραγε πίσω από όλο αυτό το καλά στημένο παιχνίδι; Περίεργες συνδέσεις ανάμεσα σε νέους και παλιούς χαρακτήρες θα σας προτρέψουν να κάνετε χιλιάδες υποθέσεις για το τι συμβαίνει τελικά.

 

η κρεμάλα
Πηγή:https://book-it.gr

Δύο εξαιρετικά και πρωτότυπα βιβλία που θα σας συνεπάρουν από την πρώτη κιόλας στιγμή.

O συγγραφέας Daniel Cole

Ο βρετανός Daniel Cole (1984) δούλευε ως τραυματιοφορέας έως την άνοιξη του 2016, όταν υπέγραψε συμφωνία για την έκδοση τριών βιβλίων και την τηλεοπτική τους μεταφορά. Οι εκδότες του έκλεισαν τη συμφωνία έχοντας διαβάσει μόλις τα τρία πρώτα κεφάλαια από τη “Μαριονέτα”, τα οποία τους ενθουσίασαν. Το συγγραφικό του ντεμπούτο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2017, ο τίτλος εκτοξεύτηκε στην κορυφή της λίστας των μπεστ σέλερ της Μ. Βρετανίας, ενώ τα δικαιώματα για τη “Μαριονέτα” πουλήθηκαν σε περισσότερες από 35 χώρες. Ο Cole ζει στο Μπορνμάουθ της Μ. Βρετανίας.

Γειά σας , είμαι η Δήμητρα.
Είμαι στην ομάδα του ΜAXMAG από το 2020.
Υπερ-αναλύω (σχεδόν) τα πάντα και σκέφτομαι πολύ.
Τα βιβλία με διάλεξαν.. και δεν μπορώ να φανταστώ μια μέρα χωρίς αυτά.

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

Οκτώβριος: Ο μήνας της μαγείας, του μυστηρίου και των σκοτεινών ιστοριών

Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας που μυρίζει φθινόπωρο. Τα φύλλα βάφονται χρυσοκόκκινα, ο αέρας γίνεται…

Βιβλίο

Τσαρλς Μπουκόφσκι: Η φωνή των παριών και του περιθωρίου

Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι (Charles Bukowski) γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου 1920 στο Άντερναχ της Γερμανίας, μοναχογιός…

Βιβλίο

Rachel Cusk: μια αυτοβιογραφική αφήγηση για την εμπειρία του χωρισμού

Η Rachel Cusk είναι αναμφίβολα μία από τις πιο ευρηματικές και διεισδυτικές συγγραφείς της σύγχρονης…

Βιβλίο

The Summer I Turned Pretty: Από τις σελίδες της Jenny Han στο συγκινητικό φινάλε της Prime Video

  Η τριλογία που μύριζε καλοκαίρι   Η Jenny Han μας σύστησε το 2009 την…

Βιβλίο

Όσα παίρνει ο άνεμος: Το κλασικό έργο της Μάργκαρετ Μίτσελ

  Το Όσα παίρνει ο άνεμος ( Gone with the wind) της Μάργκαρετ Μίτσελ είναι…

Βιβλίο

Τρεις διάλογοι με τα μάτια του Τρούμαν Καπότε

  Ο περίφημος δημιουργός του “Πρόγευμα στο Τίφανις”, Τρούμαν Καπότε συνήθιζε να προκαλεί τόσο με…

Βιβλίο

Λένα Μαντά: Το βιβλίο που θα γίνει τηλεοπτικό φαινόμενο

Η Λένα Μαντά δημιουργεί πάλι έναν κόσμο γεμάτο συγκινήσεις, όπου οι ζωές πέντε γυναικών μπλέκονται…