Ελευθερία Καλογνωμά: Ίχνη στην Έρημο

Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Ελευθερίας Καλογνωμά

Ελευθερία Καλογνωμά- Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Ελευθερία Καλογνωμά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Έχει σπουδάσει Γαλλική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τη διδασκαλία των Γαλλικών. Ένα διήγημά της αποτέλεσε το 2020 μέρος της συλλογής διηγημάτων που εκδόθηκε από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή με τίτλο «Μείνε κοντά μου από μακρυά», με θέμα την πρώτη καραντίνα εν μέσω της πανδημίας του covid-19. Συμμετέχει επίσης στο Blog «Ονείρων Πένες» και γράφει μυθιστορήματα σε μεγάλη διεθνή πλατφόρμα. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μετάφραση και στο παρελθόν ασχολήθηκε επίσης με τον υποτιτλισμό για την ιδιωτική τηλεόραση.

(Πηγή: “Εκδόσεις Υδροπλάνο“, 2021)

Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Ελευθερίας Καλογνωμά

Το βιβλίο της Ελευθερίας κυκλοφορεί από εκδόσεις Υδροπλάνο και έχει προκαλέσει αναστάτωση στους αναγνώστες.

Για του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε τι γίνεται στην ομάδα Facebook της Ελευθερίας, όπου οι αναρτήσεις δίνουν και παίρνουν!

Ίχνη στην Έρημο – Ritsa Kalog/ Ελευθερία Καλογνωμά

Η δυνατή πλοκή και οι ήρωες είναι το βασικό ατού του βιβλίου “Ίχνη στην Έρημο”, όπως επίσης και η γραφή της ταλαντούχας Ελευθερίας Καλογνωμά.

Η συγγραφέας σύντομα θα κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο της που αναμένεται να αγαπηθεί εξίσου.

Ακολουθήστε τα Ίχνη στην έρημο και είναι σίγουρο πως η αμμοθύελλα θα σας παρασύρει!

Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Ελευθερίας Καλογνωμά

Ίχνη στην έρημο- Αμμοθύελλα

Ο Νόα Αμάρι, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Διαμάντι της Ερήμου, στο Μαρακές, γνωρίζει στην πτήση του από Παρίσι για Μαρόκο τη Νάταλι Έβανς. Μια σύμπτωση θα τους φέρει κοντά. Η σχέση τους θα εξελιχθεί γρήγορα, όμως σύντομα ο Νόα Αμάρι θα διαπιστώσει πως αυτή η γυναίκα κρύβει πίσω της μία περίεργη ιστορία που θα τους οδηγήσει σε μία συγκλονιστική περιπέτεια και θα γίνει αφορμή να αποκαλυφθούν τόσο τα δικά του σκοτεινά μυστικά όσο και η δική της, επίσης, σκοτεινή σχέση με τον Άνταμ Σάντερς, έναν άντρα με περίεργο ρόλο στη ζωή της. Κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται και το παράξενο αυτό τρίγωνο των πρωταγωνιστών θ’ αφήσει έντονα τα ίχνη του στην αχανή, κόκκινη έρημο του Μαρόκου που θα γίνει μια θανάσιμη παγίδα.

Διαβάστε επίσης  5+1 βιβλία που θα πρέπει να διαβάσουν όλοι οι γονείς
Ελευθερία Καλογνωμά- Ίχνη στην έρημο- Αμμοθύελλα
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Ελευθερίας Καλογνωμά

Αποσπάσματα:

 

Είναι σχεδόν αδύνατο να συγκρατήσεις την άμμο ανάμεσα στα δάχτυλα σου, όσο σφιχτά κι αν την κρατήσεις. Κι αν κάποιοι άνθρωποι στη ζωή μας αποδεικνύονται άμμος… υπάρχουν κάποιοι άλλοι που είναι προορισμένοι να γίνουν πέτρα.

 

“Τα περιθώρια είναι σχεδόν πάντα κρυμμένα στα σκοτάδια”

 

Άφησε το μυαλό της να περιπλανηθεί για λίγο σε μια άλλη έρημο, πιο τραχιά, πιο σκληρή και αφιλόξενη, που της είχε πάρει τα πάντα σε μια περίοδο της ζωής της που είχε και πάλι κάτι και σκέφτηκε πως τελικά η μοίρα της την έφερνε ξανά σε μια έρημο, για να βρει κάτι νέο, κάτι διαφορετικό, για να διώξει οριστικά την ερημιά από τη ζωή της.

 

Ελευθερία Καλογνωμά- Ίχνη στην έρημο- Αμμοθύελλα
Πηγή εικόνας: προσωπικό αρχείο Ελευθερίας Καλογνωμά

Τα ίχνη σε νότες (playlist απευθείας από την Ελευθερία Καλογνωμά)

 

 

Λένε πως πίσω από κάθε μεγάλο άντρα, κρύβεται μια γυναίκα. Πώς είναι όμως να “δημιουργεί” ένας άντρας μια γυναίκα, όταν φυσικά υπάρχει το κατάλληλο υλικό; “Είσαι το καλύτερο μου δημιούργημα”, θα της πει κάποια στιγμή κι εκείνη θα χρειαστεί στην πορεία να αναρωτηθεί αν όντως είναι έτσι.
Ο Άνταμ Σάντερς μιλάει λίγο, γελάει ακόμη λιγότερο. Μια φωτογραφία θα τον κάνει να την αναζητήσει. Μια τραγική ομοιότητα θα τον οδηγήσει στο να την κάνει “όπλο”. Μόνο που τα όπλα, όσο καλά κι αν τα χειρίζεσαι, καμιά φορά αποκτούν υπόσταση και στρέφονται μόνα τους εναντίον σου. Θα αρνηθεί επανειλημμένα να του ζητήσει συγγνώμη κι όμως, όταν θα το κάνει, θα τον σημαδέψει για πάντα. Θα της δώσει πολλές φορές επιλογή, αλλά εκείνη δε θα το βλέπει. Θα βλέπει όμως διαρκώς τον ίσκιο του, πίσω της πάντα, στο μυαλό της διαρκώς. Και μολονότι θα τον αφήνει ξανά και ξανά πίσω, αυτός ο ίσκιος θα επισκιάσει όλους τους υπόλοιπουςτης ζωής της, που είναι πολλοί, αλλά δε θα της απαντήσει ποτέ στο ερώτημα που θα σημαδέψει την ζωή της:
” Είναι λάθος;”
Η επιλογή θα είναι δική της.
Όπως πάντα.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Πάντα έγραφα ποιήματα και σκόρπιες σελίδες. Το πρώτο μου αστυνομικό μυθιστόρημα έρχεται το καλοκαίρι. Παιδαγωγός, αρθρογράφος, φιλόζωη και εμμονική με οτιδήποτε μου κεντρίσει το ενδιαφέρον!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Klute

Klute: Ωδή στην ανθρώπινη ψυχή

Μετά από την τραγική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού

Οι ψάθινες τσάντες είναι το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ.

Οι ψάθινες τσάντες, ιδιαίτερα δημοφιλείς τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελούν