Γιάννης Μαρής – Ο «πατέρας» της εγχώριας αστυνομικής λογοτεχνίας

26 Νοεμβρίου 2016

Ο Γιάννης Μαρής θεωρείται μέχρι σήμερα ο «πατέρας» και θεμελιωτής της εγχώριας αστυνομικής λογοτεχνίας. Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο είδος μυθιστορήματος, ο Μαρής όμως ήταν αυτός που το καθιέρωσε με μια πληθώρα μυθιστορημάτων, θεατρικών έργων και σεναρίων.

Το συγγραφικό του ταξίδι, ξεκινά το 1953 με το κλασικό και πασίγνωστο πλέον «Έγκλημα στο Κολωνάκι», το οποίο δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στο περιοδικό «Οικογένεια» γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία, με φυσικό επακόλουθο, λίγα χρόνια αργότερα να μεταφερθεί στον κινηματογράφο, όπως πολλά μεταγενέστερα βιβλία  του. Δημιούργησε μια πληθώρα έργων, όλα ακολουθούμενα από το μοτίβο, φόνος – έρευνα – εξιχνίαση. Μερικά από τα βιβλία που έγιναν τεράστιες επιτυχίες είναι «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα», το «Έγκλημα στα παρασκήνια», «Έγκλημα στη Μύκονο» και παρά πολλά ακόμα.

Τα βιβλία του Γιάννη Μαρή ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να διαβάζονται το ίδιο ευχάριστα, γοητεύοντας τους σημερινούς αναγνώστες. Ο λόγος; Η αριστοτεχνικά δομημένη πλοκή των ιστοριών, οι καλοδουλεμένοι  χαρακτήρες και η περιγραφικότητα του συγγραφέα είναι οι σημαντικοί παράγοντες που  συμβάλλουν στη διαχρονικότητα του συνόλου των έργων του.

Όλα τα συγγραφικά πονήματα του συγγραφέα είναι εξαιρετικά εθιστικά, διασκεδαστικά και ευκολοδιάβαστα που υπόσχονται να  σας κρατήσουν μια πολύ όμορφη αναγνωστική συντροφιά.

Τα βιβλία του μπορείτε να τα βρείτε απο τις εκδόσεις «Άγρα» και «Ατλαντίς» .

 

πηγή:

Βικιπαίδεια

http://www.mixanitouxronou.gr/o-singrafeas-pou-egrapse-to-egklima-sto-kolonaki-o-giannis-maris-itan-xadelfos-prothipourgou-exoristike-sti-giaro-ke-ton-chlevasan-os-efpolito-themeliose-tin-astinomiki-logotechnia-stin-ell/

Γιάννης Μαρής – Ο «πατέρας» της εγχώριας αστυνομικής λογοτεχνίας

Απόφοιτος ΕΑΠ. Πρόγραμμα σπουδών: Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Μουσική και διάβασμα τα χόμπι μου.

Related from Βιβλίο
Editor’s Pick
Βιβλίο 1 min
«Σιντάρτα» του Έρμαν Έσσε, μια ωδή στη ζωή
Ο νομπελίστας Έρμαν Έσσε αποκαλούσε όλα τα βιβλία του «βιογραφίες της ψυχής του». Η ψυχή ενός από τους πιο αναγνωρισμένους Γερμανούς συγγραφείς του…
Βιβλίο
Discover more from Βιβλίο
Explore the full collection of stories in this category, curated for your next read.
Explore the full Βιβλίο collection
123123123