Ιστορίες για τα παιδιά του κόσμου: 30 ιστορίες για να ανακαλύψεις τον κόσμο

Ιστορίες για τα παιδιά

Το βιβλίο «The book of cultures» που έχει σημειώσει αμέτρητες πωλήσεις στο εξωτερικό, είναι πλέον διαθέσιμο και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται για το πρώτο ποικιλόμορφο παιδικό βιβλίο του είδους του, το οποίο δημιουργήθηκε για τους μικρούς αναγνώστες με σκοπό να ανακαλύψουν τον κόσμο και να αγκαλιάσουν διαφορετικές πραγματικότητες.

Το περιεχόμενο του περιλαμβάνει στο σύνολο 30 διαφορετικές φανταστικές ιστορίες από παιδιά τα οποία κατάγονται από διαφορετικές χώρες, ακολουθούμενες από ένα στιγμιότυπο για κάθε πολιτισμό, με διασκεδαστικά γεγονότα και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Συγκεκριμένα μέσα στις σελίδες περιπέτειας και θαύματος, οι μικροί αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν κοντά και μακριά, να κάνουν νέους φίλους απ’ όλα τα μέρη του πλανήτη, γνωρίζοντας στοιχεία της χώρας καταγωγής του κάθε παιδιού, όπως και τα έθιμα τους.

Ας δούμε μαζί την ιστορία της Αθηνάς η οποία κατάγεται από την Ελλάδα. Στο τέλος κάθε ιστορίας, το κάθε παιδί αναφέρει κάποια αγαπημένα χαρακτηριστικά της χώρας του όπως το φαγητό, ένα μέρος, μια παράδοση κ.ά. Μοιράζονται με τους αναγνώστες διάφορα tips που αξίζει να γνωρίζει κανείς και στην τελευταία σελίδα υπάρχει μια δραστηριότητα για να γίνει πιο διαδραστική η ανάγνωση.

Advertisements
Ad 14

Ιστορίες για τα παιδιά

Ιστορίες για τα παιδιά

Η ιστορία που ξεχώρισα από το βιβλίο και μου κέντρισε το ενδιαφέρον είναι του Κότζι που κατάγεται από την Ιαπωνία, ίσως γιατί είναι μια χώρα που πάντα ήθελα να επισκεφτώ και να γνωρίσω πράγματα γι’ αυτή.

Το βιβλίο «Ιστορίες για τα παιδιά του κόσμου» αποτελεί ένα παιδικό εισιτήριο σε όλο τον κόσμο, όπου βοηθά τα παιδιά να εξερευνήσουν διάφορες χώρες και να μάθουν πώς ζουν και σκέφτονται διαφορετικοί άνθρωποι σε διάφορες γωνιές της γης, από την άνεση του σπιτιού τους.

Διαβάστε επίσης  Χαρά Χρυσάφη: "Δε χωράνε τα «εγώ» στις ψυχές αυτών που έχουν μάθει να μοιράζονται.''

Η φανταστική πλοκή της κάθε ιστορίας αιχμαλωτίζει τη φαντασία των μικρών αναγνωστών και τους επιτρέπουν να βιώσουν τον κόσμο πέρα από τον εαυτό τους, αναπτύσσοντας συμπόνια και ενσυναίσθηση. Η υπέροχη πολύχρωμη εικονογράφηση σε ταξιδεύει και οι δραστηριότητες που ακολουθούν την κάθε ιστορία, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από τον κάθε πολιτισμό σε κάνουν να νιώθεις μέρος τους.

30 ιστορίες παιδιών από διαφορετικά μέρη του πλανήτη, με σκοπό κάθε παιδί να αγκαλιάσει τη διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμικότητα. Εκατόν είκοσι σελίδες που θα σου εξάψουν την περιέργεια και θα σε καταπλήξουν!

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδάκια άνω των 5 ετών και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα του εδώ.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι