Κάθε μυστικό σου: το νέο βιβλίο του Γιώργου Δάμτσιου

μυστικό
Πηγή εικόνας: bookreviewsgr.home.blog/

Το νέο βιβλίο του Ναουσαίου Γιώργου Δάμτσιου ονομάζεται «Κάθε μυστικό σου» και κατάφερε από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του να καταταχθεί στην κορυφή του top 10 των BELL Books. Αποτελεί το 3ο βιβλίο της σειράς «Ευγενείς άγριοι» με πρωταγωνιστή τον ερευνητή Τζορτζ Ντόρμερ.

Η ιστορία ξεκινά με 6 αγνώστους οι οποίοι βρίσκονται σε ένα υπόγειο, ο καθένας σε δικό του κελί. Έχουν πέσει θύματα απαγωγής ενός παρανοϊκού που διψά για αίμα, ο οποίος συστήνεται ως Εξαγνιστής και εμφανίζεται πάντα μακιγιαρισμένος σαν κλόουν. Ο άνθρωπος αυτός, γνωρίζει τα πάντα για τα μυστικά που κρύβει ο καθένας. Το μόνο κοινό τους σημείο είναι ότι όλοι τους έχουν διαπράξει ένα κακούργημα στη ζωή τους: μοιχεία, δολοφονία, πορνεία, παιδική πορνογραφία, εμπρησμό και βιασμό. Τα μυστικά τους δεν είναι πλεόν ασφαλή και ο άνδρας αυτός παρουσιάζεται ως τιμωρός που θέλει να τους κάνει να πληρώσουν για τα εγκλήματα του παρελθόντος. Τους βάζει σε ένα παιχνίδι επιβίωσης, έτσι ώστε να ζήσει στο τέλος μόνο ένας. Άραγε ως πού μπορεί κάποιος να φτάσει προκειμένου να κρατήσει το μυστικό του καλά κρυμμένο;

Ενώ νιώθουν όλοι αβοήθητοι, από την άλλη μεριά ο ιδιωτικός ερευνητής Τζορτζ Ντόρμερ βρίσκεται στην περιοχή έχοντας αναλάβει να ερευνήσει μια παράξενη υπόθεση εκβιασμού. Μια γυναίκα εκβιάζεται από έναν άγνωστο για να τη βοηθήσει να πάρει πίσω το παιδί της από την Πρόνοια. Και είναι στιγμές που απέχει μόλις μια ανάσα από το υπόγειο του τρόμου.

Οι οπτικές γωνίες ανατρέπονται από τη μια στιγμή στην άλλη, η αλήθεια είναι καλά κρυμμένη, ενώ κάποιες κοινές λεπτομέρειες χαρίζονται στον αναγνώστη που αγωνιά να συνδέσει τις δύο υποθέσεις και να βρει και τον δολοφόνο. Η αιχμαλωσία από τον Εξαγνιστή και η υπόθεση εκβιασμού ξετυλίγονται παράλληλα, με τη μία να προηγείται της άλλης κατά μία εβδομάδα, κάτι που ενισχύει την απορία ως προς τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται μεταξύ τους. Οι δυο ιστορίες στο τέλος θα συναντηθούν με καθόλου προβλέψιμο τρόπο, αλλά με μια μεγάλη ανατροπή.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι από μόνο του κάτι το μοναδικό. Η πεταλούδα Μονάρχης προσπαθεί να αποδράσει από το παράθυρο, αλλά στο άγγιγμα των καγκέλων τα φτερά της γίνονται στάχτη. Πίσω απ’ αυτά, ένας σκοτεινός ουρανός, ο οποίος προμηνύει ότι έρχεται κάτι κακό.

Το «Κάθε μυστικό σου» είναι ένα μυθιστόρημα που μπορεί να διαβαστεί μόνο του, χωρίς κάποιος να έχει διαβάσει τα προηγούμενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγγραφέας καταφέρνει να πετύχει με ακρίβεια την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα του υπογείου και τον διαταραγμένο ψυχισμό του Εξαγνιστή. Πρόκειται για ένα καλογραμμένο θρίλερ με κινηματογραφικές σκηνές, καθώς σε όλη την πλοκή κυριαρχεί η δράση και η αγωνία. Η πλοκή ξετυλίγεται ομαλά μέσα από σύντομα κεφάλαια, που δεν κουράζουν καθόλου, δίνοντας έτσι χρόνο στον αναγνώστη μετά από έντονες σκηνές.

Το βιβλίο διαβάζεται απνευστί και ο Γιώργος Δάμτσιος είναι η απόδειξη ότι υπάρχουν Έλληνες συγγραφείς, που καταφέρνουν με τη γραφή τους να μην μπορείς να ξεκολλήσεις από τα βιβλία τους. Μπορώ να πω ότι το «Κάθε μυστικό σου», είναι από τα καλύτερα μέχρι τώρα βιβλία του. Ο συγγραφέας ήδη προετοιμάζεται το επόμενο βιβλίο της σειράς και ανυπομονούμε να το απολαύσουμε και αυτό.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο από τις εκδόσεις BELL εδώ.

Advertising

μυστικό

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Δάμτσιος γεννήθηκε το 1978 και ζει στη Νάουσα Ημαθίας. Έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα τα μυθιστορήματα: «Μέχρι την τελευταία του ανάσα» από τις εκδόσεις Momentum, «Το τρίπτυχο των ευχών» από τις πρότυπες εκδόσεις Πηγή, «Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών» από τις εκδόσεις Λυκόφως, και τα βιβλία της σειράς «Ευγενείς άγριοι» «Σκοτεινό πέπλο» και «Εξημέρωση» από τις εκδόσεις BELL. Έργα του έχουν περιληφθεί σε 13 συλλογές διηγημάτων, πολλά εκ των οποίων κατόπιν διακρίσεων σε διαγωνισμούς. Παίζει μπάσο στο heavy metal συγκρότημα Silent Vortex, ενώ διετέλεσε ιδρυτικό μέλος του φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria. Επίσης, πραγματοποιεί σεμινάρια δημιουργικής γραφής για λογαριασμό του Γραφείου Πολιτισμού του Δήμου Νάουσας.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον προσωπικό του ιστότοπο εδώ.

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

Λογοτεχνία και Noir Αισθητική

Μια ενοχική απόλαυση Σκοτεινή ατμόσφαιρα, μοιραίες γυναίκες, κυνικοί ήρωες, κοινωνική διαφθορά, ηθική ασάφεια, είναι λίγα…

Βιβλίο

Daisy Jones & The Six: Το βιβλίο και η σειρά που πρέπει να ζήσεις

Taylor Jenkins Reid – Η δημιουργός κόσμων και συναισθημάτων Η Taylor Jenkins Reid είναι μια συγγραφέας που ξέρει…

Βιβλίο

Holly Jackson: Στο μυστήριο της Ρέιτσελ Πράις

  Η Holly Jackson μας παρασύρει σε ένα μυθιστόρημα που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.…

Βιβλίο

Μαίρη Σέλλεϋ και ο διαχρονικός μύθος του Φρανκενστάιν

  Ο Φρανκενστάιν της Μαίρη Σέλλεϋ δεν είναι απλώς ένα κλασικό γοτθικό μυθιστόρημα. Είναι μια…

Βιβλίο

Τα Σόδομα, ο Βούδας και η λύτρωση της εκμηδένισης

Για την ηδονή της εκμηδένισης έχουμε μιλήσει αλλού για έργο αντιπροσωπευτικό της, διεθνώς καθιερωμένο και…

Βιβλίο

Διαβάζοντας ξανά: Τι ανακαλύπτουμε όταν επιστρέφουμε σε ένα βιβλίο χρόνια μετά

Υπάρχουν βιβλία που μας σημαδεύουν. Την πρώτη φορά που τα διαβάζουμε, μας γεμίζουν ένταση, συγκίνηση,…

Βιβλίο

«Οι Χήρες της Πέμπτης»: το κοινωνικό θρίλερ της Κλαούδια Πινιέιρο από τις εκδόσεις Carnivora

Η Κλαούδια Πινιέιρο (Μπουρσάκο 1960), είναι γνωστή ως η «Βασίλισσα του αργεντίνικου νουάρ» και αποτελεί…