Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Paula Hawkins: η νέα αγαπημένη μας συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ

 

Το όνομά της φιγουράρει στην βιτρίνα κάθε βιβλιοπωλείου που σέβεται τον εαυτό του. Με μόλις δύο επιτυχημένα μυθιστορήματα στο ενεργητικό της, η Paula Hawkins ήδη κατέχει δικαιωματικά μια θέση στη λίστα μας με τους αγαπημένους συγγραφείς ψυχολογικών θρίλερ. Μπορεί να μας κέρδισε με «Το κορίτσι του τρένου», όμως μας κράτησε με το «Στην παγίδα του νερού» και πλέον περιμένουμε την επόμενη μεγάλη επιτυχία της.Paula Hawkins

Η Paula Hawkins γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ζιμπάμπουε. Ούσα, όμως, περήφανη  Βρετανίδα, στα 17 της μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου ζει ακόμα και σήμερα. Εργάστηκε για πάνω από μια δεκαετία ως δημοσιογράφος σε μεγάλες εφημερίδες όπως η European και οι Times, ωστόσο το επάγγελμα αυτό δεν ταίριαζε ιδιαίτερα με την εσωστρεφή προσωπικότητά της.

Το 2009 έκανε την πρώτη επίσημη απόπειρα να γράψει ένα δικό της βιβλίο. Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Amy Silver εξέδωσε τέσσερα αισθηματικά μυθιστορήματα, όμως κανένα από αυτά δεν γνώρισε αξιοσημείωτη επιτυχία. Αλλά η Paula ήταν αποφασισμένη να πετύχει στον χώρο της συγγραφής, γι’ αυτό και πίεσε τον εαυτό της να γράψει κάτι σκοτεινότερο και πιο σοβαρό από τις προηγούμενες νουβέλες της. Κάπως έτσι το 2015 γεννήθηκε «Το κορίτσι του τρένου» και δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το δεύτερο ψυχολογικό θρίλερ της «Στην παγίδα του νερού».

 

Το κορίτσι του τρένου

Paula Hawkins«Το κορίτσι του τρένου» είναι σίγουρα το πιο αναγνωρίσιμο μυθιστόρημα της συγγραφέως. Πούλησε πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα, μεταφράστηκε σε 44 γλώσσες και γρήγορα έγινε best seller σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, το 2016 η ομώνυμη ταινία έκανε πρεμιέρα στον κινηματογράφο με πρωταγωνίστρια την ταλαντούχα Emily Blunt.

Το βιβλίο έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές. Πολλοί το παρομοιάζουν με το μυθιστόρημα της Gillian Flynn, «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε». Για τη σύγκριση αυτή η ίδια η Paula Hawkins δηλώνει κολακευμένη, αλλά βρίσκει πολλές διαφορές ανάμεσα στις δύο ιστορίες. Συγκεκριμένα, έχει πει πως «Η Έιμι Νταν (πρωταγωνίστρια στο «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε») είναι μια ψυχοπαθής που ελέγχει και χειραγωγεί τους γύρω της, μια έξυπνη και πονηρή γυναίκα. Η Ρέιτσελ (πρωταγωνίστρια στο «Το κορίτσι του τρένου») είναι ράκος και δεν μπορεί να κάνει τίποτα σωστά».

Στην παγίδα του νερού

Paula Hawkins

Δύο χρόνια μετά την τεράστια και απρόσμενη επιτυχία, η συγγραφέας εκδίδει το δεύτερο μυθιστόρημά της με τίτλο «Στην παγίδα του νερού». Το βιβλίο, αν και αγκαλιάστηκε με θέρμη από το κοινό, πήρε μεικτές κριτικές από τους ειδικούς του είδους. Η ιδιαίτερη μορφή αφήγησης, που γίνεται ταυτόχρονα από 11 διαφορετικούς χαρακτήρες, για κάποιους έκανε το μυθιστόρημα κινηματογραφικό και επιβλητικό, ενώ για άλλους ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια που μπέρδευε τον αναγνώστη.

Η ίδια, πάντως, φαίνεται πολύ περήφανη για το αποτέλεσμα καθώς έχει δηλώσει πως δεν ήθελε να γράψει ένα sequel για «Το κορίτσι του τρένου», αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό. Τον Φεβρουάριο του 2017, πριν κυκλοφορήσει καν το βιβλίο, η εταιρία Amblin Partners αγόρασε τα δικαιώματα της ταινίας. Ωστόσο, ακόμα δεν υπάρχουν νεότερα για πιθανή προβολή της στη μεγάλη οθόνη.

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

Πώς διαλέγω το επόμενο βιβλίο μου: το αιώνιο δίλημμα κάθε αναγνώστη

Το πώς διαλέγω το επόμενο βιβλίο μου είναι το αιώνιο δίλημμα κάθε αναγνώστη και αυτό…

Βιβλίο

Το κορίτσι του ημερολογίου: Η πρώτη επαφή με τον Sebastian Fitzek

Το νέο βιβλίο Το κορίτσι του ημερολογίου, του συγγραφέα φαινόμενο Sebastian Fitzek κυκλοφόρησε πρόσφατα από…

Βιβλίο

Αναγνωρίζοντας τα “Στ’χειά και τις Στοίχαινες”

Μια πρωτότυπη ιδέα από την ομάδα Δημιουργικής Γραφής Λιμεναρίων Θάσου, έλαβε σάρκα και οστά με…

Βιβλίο

Ruth Ware: Η σύγχρονη βασίλισσα του ψυχολογικού θρίλερ

Όταν σκέφτεσαι σκοτεινά μυστικά, απομονωμένα σπίτια και ιστορίες που σε κάνουν να κρατάς την ανάσα…

Βιβλίο

H στιγμή του θανάτου μου

Η στιγμή του θανάτου δεν είναι κάτι δεδομένο, κι ας τον αποκαλούν “μόνη βεβαιότητα”. Δεν…

Βιβλίο

Τρεις εκδοχές του Φάουστ

Για τον Φάουστ γενικά έχει γίνει αναλυτικά λόγος άλλου που μας καλύπτει. Η επιτομή, αν…

Βιβλίο

Ο Βασιλιάς του Τρόμου: 10 βιβλία του Stephen King που θα σε στοιχειώσουν

Οι νύχτες μεγαλώνουν, τα φώτα χαμηλώνουν και ο αέρας αποκτά εκείνη τη γνώριμη ψυχρή υφή…