Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

Καλοκαίρι στο κουτί, γιατί το καλοκαίρι μπορεί να χωρέσει μέσα σε ένα κουτί

“Φτάνει μόνο ν’ ανοίξεις το κουτί και θα ξεπηδήσουν από μέσα η μυρωδιά του γιασεμιού, τα κύματα της θάλασσας, η ζεστή άμμος, τα κοχύλια και οι αστερίες, οι φωτογραφίες, οι μουσικές και οι φίλοι.”

Τέλη Ιουλίου και το συγκεκριμένο παιδικό βιβλίο σε βάζει σε καλοκαιρινή διάθεση. “Το καλοκαίρι είναι χρυσό, άσπρη πέτρα, κρύο νερό, λεμονάδα παγωτό.” Με ενδιαφέρουσα ομοιοκαταληξία και σύντομο στίχο προκαλεί τους μικρούς αναγνώστες για να τον αποστηθίσουν και δημιουργεί υπέροχες καλοκαιρινές αναμνήσεις.

“Στο κρύο νερό βουτάμε βλέπουμε τον βυθό, χαμογελάμε”

Ένας περίπατος στο βουνό και μια βόλτα στην παραλία μας φέρνουν αναμνήσεις γεμάτες χρώματα, αρώματα, γεύσεις και  μελωδίες. Το καλοκαίρι είναι γεμάτο απο περιπέτειες, εξερευνήσεις, περίεργες ιστορίες και χαρούμενες στιγμές που τις ζούμε μαζί με τις παρέες μας. Καλοκαίρι σημαίνει ξεγνοιασιά, κοντά στη θάλασσα και το χωράφι, μακριά από το σχολείο. Καλοκαίρι σημαίνει τραγούδια χορούς και ταξίδια με το νου. Μπορούν άραγε όλα αυτά να χωρέσουν σε ένα κουτί και να μας κρατήσουν συντροφιά τους υπόλοιπους μήνες;

“Βρίσκουμε κοχύλια, ξύλα και αστερίες, φτιάχνουμε στην άμμο ένα κάστρο, γιαν α κοιμηθεί εκεί ένα άστρο.”

“Το καλοκαίρι δεν πάμε σχολείο κάνουμε ταξίδια με ένα βιβλίο”

Η Αργυρώ Πιπίνη κρατάει ζωντανές με παραστατική περιγραφή τις αναμνήσεις ενός καλοκαιριού, κρυμμένες μέσα σε ένα μαγικό κουτί, που μας συντροφεύει τους μήνες που λησμονούμε τις ξέγνοιαστες στιγμές. Η καλοκαιρινή και άκρως ζωηρή εικονογράφηση του Αχιλλέα Ραζή μεταδίδει το καλοκαίρι με όλες τις στιγμές του μέσα από αυτό το πανέμορφο βιβλίο.

Μια προσεγμένη έκδοση από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος για αναγνώστες που είναι ή που θα ήθελαν να ξαναγίνουν παιδιά!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Αργυρώ Πιπίνη γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και θέατρο. Αγαπάει τα βιβλία, ζει για τα βιβλία, αλλά και από τα βιβλία. Διδάσκει λογοτεχνία και θέατρο, μεταφράζει θεατρικά κείμενα, παιδικά βιβλία και λογοτεχνία για νέους. Έχει βραβευτεί για τις μεταφράσεις της το 2012 και το 2018, και έχει αναγραφεί στους τιμητικούς πίνακες του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ). Έχει βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού βιβλίου, δύο φορές με το βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού βιβλίου του περιοδικού Ο Αναγνώστης, καθώς και με το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Επίσης, βιβλία της έχουν συμπεριληφθεί στους καταλόγους White Ravens της Διεθνούς Παιδικής και Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου, με τα διακόσια καλύτερα βιβλία παγκοσμίως.

Περισσότερα για την Αργυρώ Πιπίνη μπορείτε να διαβάσετε στο site της: www.argyropipini.com

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

Ίρβιν Γιάλομ είναι αυτό το τελευταίο σου βιβλίο;

O Ίρβιν Γιάλομ δεν χρειάζεται συστάσεις. Το πλούσιο βιογραφικό του, τα βιβλία του καθώς και…

Βιβλίο

7 τρόποι να διαβάζεις περισσότερα βιβλία

Φέτος, όπως και πέρσι, έθεσες έναν στόχο στην αρχή της χρονιάς. Να διαβάσεις περισσότερα βιβλία.…

Βιβλίο

«Άνθρωποι που συναντάμε στις διακοπές»: από το bestseller της Emily Henry στην κινηματογραφική μεταφορά του Netflix

«Άνθρωποι που συναντάμε στις διακοπές»: από το bestseller της Emily Henry στην κινηματογραφική μεταφορά του…

Βιβλίο

«Περί Έρωτος και Άλλων Δαιμονίων»: Όταν το Πάθος γίνεται η πιο Ιερή Ασθένεια

Η ταυτότητα του βιβλίου Το “περί έρωτος και άλλων δαιμονίων” κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το…

Βιβλίο

Το ακουστικό κέρας της Leonora Carrington: κάτι παραπάνω από ένα αλλόκοτο fever dream

Παρότι η εικαστική καλλιτέχνιδα Leonora Carrington θεωρείται η «τελευταία των σουρεαλιστών», η ίδια δεν ενστερνίστηκε…

Βιβλίο

«Διάβολοι και άγιοι» του Ζαν Μπατίστ Αντρεά : Η διττή φύση των ανθρώπων

Έχοντας πλέον διαβάσει και τα τρία μυθιστορήματα του βραβευμένου με Goncourt 2023 Γάλλου συγγραφέα Ζαν…

Βιβλίο

Οι τρεις Ιθάκες

Στο υπό έκδοση βιβλίο του Επάνοδος στον Όμηρο, ο αλήστου μνήμης φιλόλογος – ιστορικός Σαράντος…