Το μυστήριο του αδέσποτου σκυλάκου, ένα αστυνομικό βιβλίο για παιδιά

 

Ο Άρσεν και η Φαντομά επέστρεψαν μαζί με τους ιδιοκτήτες τους, τον κύριο Κ. Αθανασιάδη και την κυρία Κ. Τσιλιγγερίδου, στις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Το νέο αυτό βιβλίο έχει τίτλο ” Το μυστήριο του αδέσποτου σκυλάκου ” και ανήκει στην σειρά Aρσέν & Φαντομά, Γραφείο Ιδιωτικότατων Ερευνών. Οι διάσημοι πλέον ντετέκτιβ έχουν, αυτή την φορά, μια πολύ δύσκολη αποστολή, πρέπει να βρουν έναν χαμένο σκυλάκι μα και τον ιδιοκτήτη του. Ευτυχώς έχουν κοντά τους τα ζωάκια της γειτονιάς και σε αυτή την απαιτητική αποστολή, θα βάλουν τα δυνατά τους όλοι μαζί με σκοπό να βρεθεί ο χαμένος σκύλος, αλλά και να επιστρέψει στο σπίτι του.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Κάθε νέα περιπέτεια των Αθανασιάδη -Τσιλιγγερίδου καθηλώνει, όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και τους μεγαλύτερους. Με χιουμοριστικές ατάκες, αμεσότητα και ανατροπές δε μπορεί να μην ενθουσιάσει τους αναγνώστες του. Η σκιαγράφηση των χαρακτήρων αποτελεί μία ρεαλιστική μικρογραφία του κόσμου, όπου προκύπτουν προβλήματα, τα οποία μόνο με εγρήγορση, ευφυΐα και διακριτικότητα μπορούν να λυθούν. Μα πάνω από όλα χρειάζεται η βοήθεια και η υποστήριξη. Η πανανθρώπινη αξία της αγάπης για τον συνάνθρωπο είναι ένα βασικό μάθημα που πρέπει να εμπεδώσουν τα παιδιά και το βιβλίο αποτελεί μια καλή αφορμή για συζήτηση.

Επιπλέον, το βιβλίο, ” Το μυστήριο του αδέσποτου σκυλάκου ” αποτελεί μια καλή επιλογή για κάποιον έφηβο που δεν αρέσει το διάβασμα διότι, κατά την γνώμη μου, το μυστήριο και η αγωνία που χαρακτηρίζει το βιβλίο θα προσελκύσει τους μικρούς αναγνώστες.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά άνω τον 7 ετών.

Advertising

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Άλλη μία τρομερά δύσκολη περιπέτεια περιμένει τον Αρσέν και την αδελφή του, τη Φαντομά. Η πιο δύσκολη από όλες! Πρέπει να βρουν έναν χαμένο σκυλάκο. Και το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουν τίποτα γι’ αυτόν. Δεν έχουν το παραμικρό στοιχείο. Δεν ξέρουν καν το όνομά του. Ο αδέσποτος σκύλος μπορεί να είναι οπουδήποτε. Μπορεί ακόμη και να κινδυνεύει… Γι’ αυτό, φωνάζουν όλα τα ζωάκια της γειτονιάς. Αυτή τη φορά, όλοι θα γίνουν βοηθοί ντετέκτιβ!

Κι όλοι μαζί θα πουν:

Σκέψου, Αρσέν! Βάλε τα δυνατά σου!

Οι συγγραφείς του βιβλίου

Advertising

Ο Κυριάκος Αθανασιάδης είναι συγγραφέας. Έχει εκδώσει πολλά βιβλία για μεγάλους και παιδιά.

Η Κίκα Τσιλιγγερίδου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Έχει δουλέψει πολλά χρόνια στην τηλεόραση, σε εφημερίδες και στο ραδιόφωνο. Από το καλοκαίρι του 2017 ζει μαζί με τον Κυριάκο, τον Αρσέν, τη Φαντομά και την Άγκαθα στην Πράγα. Γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα.

Η εικονογράφος του βιβλίου

Η Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Λίγο αργότερα άρχισε να κάνει τα πρώτα της σκίτσα. Αυτό της έγινε σιγά σιγά συνήθεια, που, ακόμα και τώρα που μεγάλωσε, δεν την έχει ξεπεράσει. Να φανταστείτε ότι όταν έγινε καθηγήτρια γαλλικών, όλη την ώρα ζωγράφιζε στον πίνακα: Με τα παιδιά περνούσε πολύ ωραία και οι ζωγραφιές της τους άρεσαν. Έτσι αποφάσισε να γίνει εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Της αρέσουν τα βιβλία (αυτά με τις εικόνες, αλλά και τα άλλα, αυτά για μεγάλους) το ποδήλατο,η θάλασσα, οι γάτες, τα σύννεφα και τα αστέρια.

Advertising

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

Τρεις διάλογοι με τα μάτια του Τρούμαν Καπότε

  Ο περίφημος δημιουργός του “Πρόγευμα στο Τίφανις”, Τρούμαν Καπότε συνήθιζε να προκαλεί τόσο με…

Βιβλίο

Λένα Μαντά: Το βιβλίο που θα γίνει τηλεοπτικό φαινόμενο

Η Λένα Μαντά δημιουργεί πάλι έναν κόσμο γεμάτο συγκινήσεις, όπου οι ζωές πέντε γυναικών μπλέκονται…

Βιβλίο

Αν Μπροντέ: Η ξεχασμένη Μπροντέ και το αριστούργημά της

  Η Αν Μπροντέ, η ξεχασμένη αδελφή της διάσημης λογοτεχνικής οικογένειας, σπάνια βρίσκεται στο προσκήνιο.…

Βιβλίο

1η Σεπτεμβρίου: Η επιστροφή στο Hogwarts και η μαγεία των 7 βιβλίων του Harry Potter

Κάθε 1η Σεπτεμβρίου, όσοι μεγαλώσαμε με τον Harry Potter νιώθουμε πως κάτι αλλάζει μέσα μας.…

Βιβλίο

Να με ξεχνάς: Ένα μυθιστόρημα μιας ιστορίας που δεν ξεχάστηκε ποτέ

  Το «να με ξεχνάς» είναι το νέο μυθιστόρημα της Ειρήνης Βαρδάκη, που κυκλοφορεί από…

Βιβλίο

Για δάκρυα και για αγίους

Ανέκαθεν χιλιοδοξασμένα τα δάκρυα των αγίων -αν και, μπροστά στα δάκρυα των ανθρώπων, πόσο μπορούν…

Βιβλίο

Βιβλία και Σεπτέμβρης: οι καλύτερες προτάσεις για τις φθινοπωρινές μέρες

  Βιβλία και Σεπτέμβρης: δυο λέξεις που φέρνουν αμέσως εικόνες ζεστασιάς και γαλήνης. Ο Σεπτέμβρης…