“Το καλό αυγό” μας μαθαίνει να σκεφτόμαστε λίγο τον εαυτό μας

Καλό αυγό Πηγή εικόνας: diaplasisbooks.gr

Περίληψη (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Πάντα ήμουν ένα καλό αυγό. Βάζω στοίχημα ότι αναρωτιέστε: πόσο καλό πια; Λοιπόν: σας ποτίζω τα λουλούδια, σας αλλάζω λάστιχα, σας βάφω ακόμα και το σπίτι! Για ό,τι χρειαστείτε, εγώ είμαι το αυγό σας! Μάλιστα! Είμαι ένα πάρα πολύ καλό αυγό! Τι γίνεται όμως όταν όλη αυτή η καλοσύνη αρχίσει να πηγαίνει στραβά;

Όλοι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας

Με μια πρώτη ματιά, “Το καλό αυγό” φαίνεται σαν ένα συνηθισμένο παιδικό βιβλίο με τον κλασσικό καλό ήρωα που βάζει τους πάντες πάνω από τον εαυτό του. Όταν όμως ο αναγνώστης πιάσει το βιβλίο στα χέρια του, θα βρεθεί μπροστά σε μια σχετικά “σκοτεινή πλοκή”. Ο πρωταγωνιστής μας ζει σε μια καρτέλα με άλλα έντεκα αυγά και προσπαθεί πάντα να δώσει το καλό παράδειγμα, σε αντίθεση με τα αδέρφια του, τα οποία είναι επιρρεπή σε κάθε είδους αταξίες. Εκείνο προσπαθεί να μην τους μοιάσει και να τα διορθώνει, μέχρι που όλη αυτή η κούραση γυρνάει πάνω του με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρωγμών στο τσόφλι του.

Η πορεία του “καλού αυγού” μπορεί να φανεί αρκετά γνώριμη σε πολλούς ανθρώπους κυρίως γιατί την έχουν ζήσει. Πάντα έχουν στο νου τους να προσέχουν τους άλλους και να τους βοηθούν να διορθώσουν τα λάθη τους ακόμα κι αν οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται γι αυτό. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε πολλούς: η εμφάνιση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, ένα ζήτημα που δεν είναι άγνωστο στην εποχή μας από το άγχος να είναι όλα τέλεια. Το μόνο που μπορεί να βοηθήσει είναι να πάρει κάποιος μια απόσταση από τα πράγματα και να αφιερώσει λίγο χρόνο στον εαυτό του και σε δραστηριότητες που του αρέσουν. Στην αρχή φαίνεται αρκετά δύσκολο αλλά με τον καιρό αυτό θα έχει αρκετά καλά αποτελέσματα και θα καταλάβει πως ο μόνος τρόπος να είναι καλά οι άλλοι γύρω του είναι να είναι αυτός κυρίως καλά.

Διαβάστε επίσης  Ένα Μόνο Γράμμα της Έλενας Παπαδοπούλου
Advertisements
Ad 14

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Photo by Feather & Twine Photography
Πηγή εικόνας: joryjohn.com

                                                                                                                                      Ο Jory John είναι πρώην αρθρογράφος των “New York Times”, “Guardian” “San Francisco Chronicles” κ.α. και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, γνωστός για τον τρόπο που πραγματεύεται δύσκολα καθημερινά θέματα μέσα σε αυτά. Τα βιβλία του “Το καλό αυγό” κι “Ο κακός σπόρος” έχουν κατακτήσει θέσεις στα λίστα των best seller των New York Times. Έχει τιμηθεί δυο φορές με το βραβείο E.B. White Read Aloud Award.

Λίγα λόγια για τον εικονογράφο

Pete Oswald Comic Con.jpg
Πηγή εικόνας: wikipedia.com

                                                                                                                                      Ο Pete Oswald είναι εικονογράφος γνωστός για τη συμμετοχή του στην ταινία “Angry Birds”. Είναι επίσης γνωστός για τις εικονογραφήσεις του σε πολλά παιδικά βιβλία. Η δουλειά του έχει ενταχθεί στο νούμερο ένα των New York Times με τα βιβλία “Το καλό αυγό” κι “Ο κακός σπόρος”.

Διαβάστε επίσης  Τσιχλόφουσκα: ένα κοινωνικό μήνυμα από την Ειρήνη Βαρδάκη

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο κάνοντας κλικ εδώ.

Απόφοιτος του Τμήματος Εκπαίδευσης κι Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ, ξεκίνησα να ασχολούμαι άτυπα με το γράψιμο σε μικρή ηλικία και πάντα μου άρεσε όταν η δασκάλα μας στο δημοτικό μας άφηνε ένα σχετικά ελεύθερο θέμα στις εκθέσεις, ένα χαρακτηριστικό που διατήρησα και στη μετέπειτα ζωή μου. Ασχολούμαι επαγγελματικά με το χορό εκφράζοντας μέσα από τις κινήσεις μου τα συναισθήματά μου, ενώ στα ενδιάμεσα διαλείμματα, προτιμώ να ξεκουράζομαι με ένα βιβλίο στο χέρι.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γουατεμάλα

Γουατεμάλα: Απόδραση στην εξωτική γη των Μάγιας

Γουατεμάλα, το λίκνο του θαυμαστού πολιτισμού των Μάγιας, η γη
Η αποστολή Φράνκλιν

Η καταστροφή της αποστολής Φράνκλιν

Το 1845 δύο βρετανικά πλοία ξεκίνησαν τον απόπλου με προορισμό