Μαριάννα Γαρυφαλλίδη: «Από τα εμπόδια μαθαίνεις»

Φωτογραφία από το Instagram της Μαριάννας

Την Μαριάννα Γαρυφαλλίδη την γνωρίσαμε οι περισσότεροι από το Youtube και έπειτα από το Tik Tok και το Instagram. Τα εμπόδια που αντιμετώπισε τόσο για να γίνει Youtuber όσο και για να ανοίξει το δικό της μαγαζί με κεριά ήταν πολλά. Μεγάλο στήριγμά της, ο σύντροφός της, που ήταν εκεί να την “σηκώνει” κάθε φορά που κάτι έβγαινε εκτός προγραμματισμού. Πρόκειται για έναν άνθρωπο έξω καρδιά και πολύ προσιτό, αν και όπως λέει η ίδια είναι και λίγο ντροπαλή. Προσπαθεί να κρατάει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της κάμερας, ενώ η καθημερινότητά της θα λέγαμε πως είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Αλλά η Μαριάννα Γαρυφαλλίδη δεν το βάζει ποτέ κάτω, μιας και όπως λέει και η ίδια «από τα εμπόδια μαθαίνεις».

Επιμέλεια συνέντευξης: Γκουτή Χριστίνα


Σας ευχαριστώ για την συνέντευξη που μας παραχωρείτε. Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σας με την δημιουργία βίντεο; Ήταν κάτι που από την αρχή το βλέπατε επαγγελματικά;

Εγώ σας ευχαριστώ για την πρότασή σας! Όλα ξεκίνησαν εντελώς τυχαία, περνούσα μια δύσκολη περίοδο στη ζωή μου το καλοκαίρι του 2016 και είχα περάσει όλο μου το καλοκαίρι να χαζεύω βίντεο στο YouTube από ξένους creators, μέχρι που μια ημέρα είπα “Και γιατί να μην το κάνω και εγώ; Φαίνεται να έχει πλάκα!” Ε και το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν γνώριζα από την αρχή ότι μπορεί να γίνει επάγγελμα καθώς κανείς δεν μιλούσε για αυτό.

Στην αρχή φαντάζομαι δεν είχατε την ίδια απήχηση με τώρα. Αυτό όμως δεν σας εμπόδισε να συνεχίσετε. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να μην τα παρατήσετε;

Ειλικρινά, δεν με πείραζε καθόλου που δεν είχα την τεράστια απήχηση, μπορεί ένα βίντεό μου να είχε 50 προβολές και εγώ μέσα μου να έκανα party διότι μου άρεσε πάρα πολύ η διαδικασία να γυρίζω βίντεο, να κάνω το μοντάζ και η αλληλεπίδραση με το κοινό που είχα τότε.

Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε επαγγελματικά με αυτό;

Αυτό είναι κάτι που έγινε τυχαία και θα σας εξηγήσω αμέσως τι εννοώ.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Η νέα σειρά της Cosmote για το 5G και το διαδίκτυο
Ad 14

Το 2018 δούλευα σε ένα φυσιοθεραπευτήριο από το οποίο αποφάσισα και να παραιτηθώ καθώς οι συνθήκες εργασίας δεν μου άρεσαν και ήθελα να εξελιχθώ περισσότερο, κάτι που εκείνο το περιβάλλον δεν θα μου προσέφερε.

Επειδή είχα ήδη το κανάλι μου στο YouTube και είχα μάθε πως μπορείς να βγάλεις λίγα χρήματα από αυτό, είπα στον εαυτό μου πως μέχρι να βρω την επόμενη δουλειά μου, θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ, να βγάζω και κάθε μέρα εάν χρειαστεί βίντεο, έτσι ώστε να έχω το χαρτζιλίκι μου.

Έτσι, από τότε δεν γύρισα πίσω στον χώρο της φυσιοθεραπείας! Πιστεύω ήταν γραφτό να γίνει έτσι.

Φωτογραφία από το Instagram της Μαριάννας

Πόσο χρονοβόρα είναι η διαδικασία δημιουργίας και επεξεργασίας ενός βίντεο;

Ανάλογα το βίντεο! Ένα σχετικά απλό βίντεο μπορεί να πάρει περίπου 2 ώρες σε γυρίσματα και 3-5 ώρες στο μοντάζ. Κάποιο άλλο βίντεο που θέλω να προσέξω περισσότερο μπορεί να πάρει 1 εβδομάδα σκηνοθεσία, κείμενα και γυρίσματα και έως 3 ημέρες μονταζ!

Η εικόνα που βγάζετε μέσα από τα βίντεό σας είναι αυτή του κοριτσιού της διπλανής πόρτας. Είστε τόσο προσιτή και κοινωνική και σαν άνθρωπος;

Όπως είμαι στα βίντεο μου, έτσι ακριβώς είμαι και στην ζωή μου (με λίγο λιγότερη ενέργεια βέβαια!). Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι άκρως κοινωνική όπως θα περίμενε κάποιος, είμαι αρκετά ντροπαλή μάλιστα! Όμως μόλις έρθει κάποιος να μου μιλήσει, αμέσως θα ανοιχτώ και θα εκφραστώ ελεύθερα.

Πώς αντιμετωπίζετε τους θαυμαστές που σας βλέπουν π.χ. στον δρόμο και σας αναγνωρίζουν; Έχει υπάρξει ποτέ κάποιο περιστατικό που να σας έφερε σε δύσκολη ή αμήχανη θέση;

Τους λέω να βγάλουμε φωτογραφία! Δεν έχω κανένα πρόβλημα στο να με προσεγγίσει κάποιος ,να μου μιλήσει, να βγάλουμε φωτογραφίες και να τα πούμε!

Μου έχουν τύχει αρκετά περιστατικά που με έχουν φέρει σε μια δύσκολη στιγμή αλλά αυτό συμβαίνει κυρίως με τους γονείς κάποιων παιδιών οι οποίοι είτε δεν θέλουν να αγκαλιάσω το παιδί τους (ενώ εννοείται το παιδί μου το ζητάει) είτε να μην αφήνουν τα παιδάκια τους να βγάλουμε φωτογραφία.

Πέρα από το Youtube, οι θαυμαστές σας μπορούν να σας βρουν και στο Instagram και στο TikTok. Υπάρχει κάποια πλατφόρμα από τις τρεις που να προτιμάτε περισσότερο;

Το Tik Tok σίγουρα διότι είναι η πιο fun πλατφόρμα στην οποία ανεβάσω κυριολεκτικά ότι μου έρθει και ότι με κάνει να γελάω.

Διαβάστε επίσης  We Are One: Ένα διαφορετικό online κινηματογραφικό φεστιβάλ

Πόσο εύκολο είναι να διατηρήσετε μία ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική σας ζωή και την δουλειά σας ως context creator;

Δυστυχώς δεν είναι καθόλου εύκολο. Με τον σύντροφό μου έχουμε καθιερώσει συγκεκριμένες ώρες της εβδομάδας τις οποίες δεν θα ανοίξουμε ούτε τα κινητά ούτε θα δουλέψουμε. Είναι μόνο για εμάς. Είναι τρομερά δύσκολο με την δουλειά μου η οποία είναι 24/7 να υπάρχει χρόνος και για τον σύντροφο, για τους φίλους, την οικογένεια και τα hobby σου.

Φωτογραφία από το Instagram της Μαριάννας

Πώς κρίνετε το τι θα μοιραστείτε με τον κόσμο και τι όχι; Που σταματάει δηλαδή η δουλειά και ξεκινάει ο προσωπικός σας χώρος;

Αυτό είναι κάτι που άργησα πολύ να μάθω. Στα social media, όσο περισσότερα μοιράζεσαι, τόσο περισσότερο ο κόσμος σε μαθαίνει, ταυτίζεται μαζί σου και σε νιώθει δίπλα του. Μαζί με αυτό όμως έρχεται και η κριτική για την κάθε σου κίνηση και κάθε επιλογή που κάνεις στη ζωή.

Πλέον έχω επιλέξει να προβάλω ελάχιστα την προσωπική μου ζωή και κυρίως τι προσωπικές μας στιγμές με τον σύντροφο και την οικογένεια μου. Μου αρέσει να τις περνάω χωρίς να τις βιντεοσκοπώ και πολλές φορές και οι περίγυρος μου δεν νιώθει άνετα να εμφανίζεται στο YouTube και στο Tik Tok, πράγμα που σέβομαι απόλυτα.

Πέρα από όλα αυτά, έχετε ανοίξει και δικό σας κατάστημα με κεριά και αρωματικά αυτοκινήτων. Αυτή η ιδέα πώς προέκυψε;

Είχα κάνει ένα γύρισμα για το YouTube , το βίντεο θα ήταν “Μαθαίνω να φτιάχνω κερί καφέ!”. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων είδα πόσο πολύ μου άρεσε η διαδικασία παρασκευής του κεριού και πόσο με ενθουσιάζει η ιδέα να φτιάχνω κερί που θυμίζουν γλυκά και έχουν κάποια θεματική. Έτσι, το βίντεο δεν ανέβηκε ποτέ διότι λίγους μήνες μετά το κερί αυτό θα το πωλούσα στους λάτρεις των κεριών και το καφέ στην Ελλάδα!

Πόσο δύσκολο ήταν να ξεκινήσετε; Φαντάζομαι πως πέρα από το να το πάρετε απόφαση που λέμε, θα υπήρχαν κάποια εμπόδια που θα έπρεπε να προσπεράσετε.

Αρκετά εμπόδια τα οποία τελικά μόνο για καλό ήταν διότι μόνο μέσα από αυτά μαθαίνεις. Ευτυχώς ήμουν τυχερή και είχα δίπλα μου την πιο υποστηρικτική ομάδα που με καθοδήγησε να βλέπω καθαρά το στόχο μου και μου έδειξε πως μπορείς να κάνεις την επιχείρηση που έχεις ονειρευτεί.

Διαβάστε επίσης  Kωμικός: Διαχρονική αξία ή μελλοντική παρωδία;

Ο συνεργάτης μου Αντώνης Τζωρτζάκης με βοήθησε πολύ στο κομμάτι του business development, ο λογιστής μου εννοείται που μου εξηγούσε όλα όσα χρειάζονται με περίσσεια υπομονή, και ο σύντροφος μου που ήταν εκεί να με βοηθήσει στην παραγωγή των κεριών, να δίνει ιδέες και να με “σηκώνει” κάθε φορά που κάτι έβγαινε εκτός προγραμματισμού.

Φωτογραφία από το Instagram της Μαριάννας

Πώς είναι το καθημερινό πρόγραμμά σας; Περιγράψτε μας μία τυπική σας ημέρα; Μένει καθόλου χρόνος για την Μαριάννα στο τέλος της ημέρας;

Ξυπνάω συνήθως στις 8, βγάζω τον σκυλάκο μου βόλτα και ετοιμάζομαι για δουλειά. Πηγαίνω στο μαγαζί μου κατά τις 10 όπου και θα μείνω εκεί έως τις 3 το μεσημέρι. Στη συνέχεια γυρίζω σπίτι για να φάω και να ξεκινήσω “τα του YouTube” που λέω και εγώ. Αυτό σημαίνει να απαντήσω στα email και να δω τι χρειάζεται να βιντεοσκοπήσω από χορηγούμενα εκείνη την ημέρα. Στη συνέχεια ετοιμάζομαι για το γύρισμα (είτε θα είναι στο σπίτι είτε σε εξωτερικό χώρο εάν το απαιτεί κάποιος πελάτης) το οποίο μπορεί να τελειώσει και στις 8 το βράδυ.

Κάποιες ημέρες μπορεί να μην έχω γύρισμα αλλά να είμαι καλεσμένη σε κάποιο event είτε επισκέπτομαι την οικογένεια μου.

Συνήθως φροντίζω έως τις 9 να έχω τελειώσει τις δουλειές μου και να έχω γυρίσει σπίτι μου για Netflix & Chill μέχρι τις 11 το βράδυ όταν και πηγαίνω για ύπνο.

Πώς βλέπετε τον εαυτό σας σε 5 με 10 χρόνια από τώρα;

Όχι πολύ διαφορετικά από ότι είμαι τώρα! Ελπίζω να έχω κάνει την δική μου happy οικογένεια και να ασχολούμαι με τις επιχειρήσεις μου. Εννοείται θα κάνω και τότε βίντεο στο YouTube! Είναι το πάθος μου, η πηγή έμπνευσης μου και δεν θα το άλλαζα εύκολα αυτό. Μπορεί η θεματική μου τότε να είναι διαφορετική από τώρα, αλλά σίγουρα θα είμαι ακόμα η Marianna Grfld με όλη την θετική ενέργεια που έχει να προσφέρει.

Φωτογραφία από το Instagram της Μαριάννας

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

“Greedflation” και καπιταλισμός

Καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να μειώνει το βιοτικό επίπεδο των
μπλε ροζ

Γιατί μπλε για τα αγόρια και ροζ για τα κορίτσια;

Ένα διακριτό έμφυλο στερεότυπο που κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες παγκοσμίως,