Έγκλημα στο Εξπρές Οριάν.

 

Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από δύο δισεκατομμύρια αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε πάνω από εκατό γλώσσες, με φανατικούς αναγνώστες να την ακολουθούν ανά τον κόσμο.

Αλήθεια, ποιος  θα το φανταζόταν  πως το συγκεκριμένο βιβλίο, εκδόθηκε σχεδόν έναν αιώνα πριν;  Πολύ μπροστά από την εποχή της η Αγκάθα. Όσον αφορά τη λύση του μυστηρίου, ένα έχω να πω: πιο εύκολα κάποιος μπορεί να αποκωδικοποιήσει τον δίσκο της Φαιστού, παρά να βρει τον ένοχο σε κάθε της βιβλίο.
Ο αγαπημένος Πουαρό; Ένας ντεντέκτιβ αρκετά μεγάλος σε ηλικία. Ένας ήρωας εκκεντρικός, με αστεία σχετικά εμφάνιση, ο οποίος όμως προσέχει τη λεπτομέρεια, όντας εξαιρετικά παρατηρητικός. Απλά απίστευτος χαρακτήρας και τρομερά συμπαθής. Διασκεδαστικό με όμορφη πλοκή και απρόσμενο φινάλε το ¨Εγκλημα στο Εξπρές Οριάν¨ θεωρώ πως είναι ένα από τα καλύτερά της βιβλία.

Υπόθεση από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ο Ηρακλής Πουαρό, αφού εξιχνίασε μια υπόθεση στη Συρία, έλπιζε ν’

απολαύσει τις διακοπές του στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί ένα επείγον τηλεγράφημα, τον καλεί να επιστρέψει στην Αγγλία. Προς μεγάλη του ευχαρίστηση, θα επιβιβαστεί στο Οριάν Εξπρές παρέα με τον παλιό του φίλο, τον κύριο Μπουκ, που είναι διευθυντής της σιδηροδρομικής εταιρίας. Το ταξίδι,δυστυχώς, δεν προοιωνίζεται ευχάριστο. Ο Πουαρό θα συναντήσει την πρώτη δυσάρεστη έκπληξη στο σταθμό, καθώς όλα τα βαγόνια είναι γεμάτα. Έτσι αναγκάζεται να μοιραστεί μια καμπίνα με τον Έκτωρ Μακ Κουήν, γραμματέα ενός πλούσιου Αμερικανού επιχειρηματία, του Σάμιουελ Ράτσετ. Ο Πουαρό αρνείται να εργαστεί για λογαριασμό του Ράτσετ, απλά και μόνο επειδή δεν του αρέσει η φάτσα του. Δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη θ’ ακολουθήσει όταν το τρένο ακινητοποιηθεί από τα χιόνια. Εκεί ο συνοδός του τρένου, ύστερα από επανειλημμένες απόπειρες, θα κατορθώσει να εισχωρήσει σ’ ένα κλειστό διαμέρισμα της κλινάμαξας, όπου τον περιμένει υπομονετικά ένα πτώμα! Ο Πουαρό έχει δουλειά μπροστά του.

Προτεινόμενα έργα: Ποιος σκότωσε τον Ακρόιντ, Δέκα μικροί νέγροι, Ποντικοπαγίδα, Πέντε μικρά γουρουνάκια, Η σοφίτα με τις αράχνες, Έγκλημα στη Μεσοποταμία.

πηγή

Βικιπαίδεια

 

Απόφοιτος ΕΑΠ. Πρόγραμμα σπουδών: Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Μουσική και διάβασμα τα χόμπι μου.

Related from Βιβλίο
Editor’s Pick
Βιβλίο 1 min
Εμμανουήλ Καραλής: Η ζωή του μαύρου που έγινε Ολυμπιονίκης
Η χώρα μας έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για τους αθλητές της καθώς κάτω από δύσκολες συνθήκες καταφέρνουν…
Βιβλίο
Discover more from Βιβλίο
Explore the full collection of stories in this category, curated for your next read.
Explore the full Βιβλίο collection
123123123