«Πού πήγε ο παππούς;», ένα παιδικό βιβλίο που αναφέρεται στο πένθος, της Στέλλας Μιχαηλίδου

Ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου αναγνωρίζεται ως μια από τις πιο στρεσσογόνες καταστάσεις που μπορεί να βιώσει ένα άτομο κατά τη διάρκεια τις ζωής του, και ο οποίος έπειτα απαιτεί σημαντικότατη ψυχολογική προσαρμογή. Ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση όταν πρέπει να εξηγήσουμε σε κάποιο παιδί τι έχει συμβεί. Σημαντικό ρόλο στον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε το παιδί παίζει η ηλικία του.

Το θέμα του πένθους διαπραγματεύεται ένα καινούριο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Το βιβλίο της κυρίας Μιχαηλίδου απευθύνεται σε παιδιά και κυκλοφορεί με τίτλο «Πού πήγε ο παππούς;». Την εικονογράφησή του έχει αναλάβει η κυρία Cabassa Marion.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί να αντιληφθεί την απουσία του παππού του; Πού πήγε ο παππούς; Μία ερώτηση που σίγουρα θα μας προβληματίσει.

Στo βιβλίο ένα παιδί προσπαθεί να αντιληφθεί που πήγε ο παππούς του και έτσι κάνει ένα σωρό ερωτήσεις στη γιαγιά του. Εκείνη έχει μια απάντηση για όλες και δίνει τη δική της ερμηνείας για το που πήγε ο παππούς.

«Τα στοιχεία της φύσης, η φαντασία και η αγάπη σε όλες της τις μορφές , συνθέτουν μια ιστορία τρυφερή και ανακουφιστική, που θα αλλάξει την αντίληψη των μικρών – αλλά και των μεγάλων- αναγνωστών σχετικά με την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου»

Ο παππούς βρίσκεται παντού! Στον ουρανό, στη θάλασσα,, στο έδαφος, στα κλαδιά των δέντρων… Βρίσκεται παντού και «σε τυλίγει ολόκληρο και σε νανουρίζει για να κοιμηθείς ήσυχα και ζεστά χωρίς να φοβάσαι τίποτα»

Γιατί να το επιλέξω;

Πρωτότυπη, φωτεινή εικονογράφηση.

Σύντομο ποιητικό και τρυφερό κείμενο.

Προσφέρει λύση στις ερωτήσεις των παιδιών για το δύσκολο θέμα της απώλειας.

Διαβάστε επίσης  Κερδίστε δύο αντίτυπα του βιβλίου "Αγώνες κυριών", από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Στο τέλος του βιβλίου μικροί και μεγάλοι θα έχουν ένα συναίσθημα ανακούφισης και αισιοδοξίας.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

-Γιαγιά, πού πήγε ο παππούς;

Ένα βιβλίο σχεδιασμένο με φροντίδα που απαντάει με τρυφερά και καθησυχαστικά λόγια σε ερωτήματα σχετικά με την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

Η υπέροχη ολοζώντανη εικονογράφηση συμπληρώνει το κείμενο προσδίδοντας αισιοδοξία και ανακούφιση.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε
Πήλιο

Πήλιο: Ένα Σαββατοκύριακο στα παραμυθένια χωριά του

Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, το θέρετρο των θεών του