Τα καινούρια βιβλία από τις εκδόσεις Μίνωας είναι εδώ

Εκδόσεις Μίνωας

Οι νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Μίνωας είναι διαθέσιμες και ανάμεσα σ’ αυτές υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Αν θέλετε να ενημερωθείτε για όλες τις καινούριες κυκλοφορίες των εκδόσεων, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα τους.

 Ψυχολογία των μαζών – ΓΚΙΣΤΑΒ ΛΕ ΜΠΟΝ

Ένα έργο πρωτοποριακό, από τα βιβλία που άλλαξαν τον κόσμο στις αρχές του 20ού αιώνα μόλις κυκλοφόρησε στη σειρά Φάροι Ιδεών σε πρόλογο της Φωτεινής Τσαλίκογλου και νέα μετάφραση της Έφης Κορομηλά.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Ένα έργο που αξίζει ειδικά σήμερα να διαβαστεί από όλους, και ιδιαίτερα τους νέους, καθώς στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο εμφανίζονται οχλοκρατίες […] που είναι έτοιμες να απεμπολήσουν όλες τις κατακτήσεις του δυτικού πολιτισμού. […] Οι εξτρεμιστικές σε όλο το πολιτικό φάσμα τοποθετήσεις που τροφοδοτούνται από το μίσος για τον άλλο φανερώνουν ότι οι λόγοι σαγήνευσης των ανθρώπων από τον όχλο είναι πάντα επικίνδυνα παρόντες.           

Από τον πρόλογο της Φωτεινής Τσαλίκογλου: Γραμμένη το 1895, η Ψυχολογία των μαζών θεωρείται μέχρι και σήμερα ένα από τα βιβλία που άλλαξαν τον κόσμο στις αρχές του 20ού αιώνα. Έργο μνημειώδες, παραμένει πρωτοπόρο στον τομέα της Κοινωνικής Ψυχολογίας, ως το πρώτο που προσέγγισε το φαινόμενο των μαζών από μια νέα οπτική γωνία και φώτισε τον δυνάμει καταστροφικό ρόλο τους στη σύγχρονη ιστορία.

Φάροι Ιδεών: Στόχος της σειράς Φάροι Ιδεών είναι νέοι αλλά και ώριμοι αναγνώστες να έρθουν σε επαφή με διαχρονικά έργα σημαντικών συγγραφέων, συμβάλλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο στην ενίσχυση της κριτικής σκέψης.

 

Ο ηγεμόνας – ΝΙΚΟΛΟ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ

Advertising

Πώς πρέπει κανείς να διαβάσει τον Ηγεμόνα;

Ως μια ωδή στον πολιτικό αμοραλισμό; Ένα πρακτικό εγχειρίδιο, ένα «how to do it» της κατάκτησης και της διατήρησης της εξουσίας δίχως ηθικές αναστολές; Ή, αντίθετα, ως ένα δείγμα πραγματιστικής και ρεαλιστικής ανάλυσης;

Από τον πρόλογο του Παύλου Τσίμα: Σε μια εποχή σαν αυτή που ζούμε, εποχή κρίσης και δοκιμασίας για τη δημοκρατία, απόρριψης της πολιτικής και όλων των φορέων της […] σε μια τέτοια εποχή, νιώθουμε όλοι την ανάγκη να ξανασκεφτούμε τι είναι, τι επιδιώκει και με ποια μέσα η πολιτική. Υπό αυτή την οπτική γωνία, να ξαναδιαβάζει κανείς τον Ηγεμόνα δεν είναι μόνον απολαυστικό αλλά και χρήσιμο και επίκαιρο.        

 

Φονικό κοκτέιλ – ΤΖΕΪΜΣ Μ. ΚΕΪΝ 

Advertising

Για πρώτη φορά στα ελληνικά, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας, το μυθιστόρημα του Τζέιμς Μ. Κέιν “Φονικό κοκτέιλ”. Αν και η ύπαρξη αυτού του βιβλίου ήταν γνωστή, τα χειρόγραφά του ανακαλύφθηκαν πολλά χρόνια μετά τον θάνατο του συγγραφέα. Το μυθιστόρημα εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2012.

Femme fatale ή μαύρη χήρα;

Μετά τον θάνατο του συζύγου της, η όμορφη νεαρή χήρα Τζόουν Μέντφορντ αναγκάζεται να εργαστεί ως σερβιτόρα σε ένα κοκτέιλ μπαρ για να επιβιώσει. Σύντομα η Τζόουν βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα σε έναν ωραίο νεαρό τυχοδιώκτη, που το άγγιγμά του την αναστατώνει, και έναν εύπορο, μεγαλύτερο σε ηλικία άντρα, που το άγγιγμά του την απωθεί… αλλά μπορεί να την οδηγήσει σε έναν γάμο και στην οικονομική της εξασφάλιση. Ένα κλασικό ερωτικό τρίγωνο σε μια συναρπαστική νουάρ ιστορία που μόνο στην καταστροφή μπορεί να καταλήξει. Για κάποιον από τους πρωταγωνιστές ή για όλους; Για τον ένοχο ή τον αθώο;

Το τελευταίο μυθιστόρημα του Τζέιμς Μ. Κέιν επιβεβαιώνει τη διαχρονική δύναμη του δημιουργού του, ενός από τους πλέον αναγνωρισμένους συγγραφείς του εικοστού αιώνα.

Advertising

 

 Αντέχεις; – ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΜΟΝΗ

Συναρπαστικό, με αυξανόμενο σασπένς, κινηματογραφική γραφή, ρυθμό και συνεχείς, απρόσμενες ανατροπές που καθηλώνουν τον αναγνώστη, το νέο βιβλίο της Χριστίνας Πομόνη περιέχει το αστυνομικό, το ερωτικό και το κοινωνικό στοιχείο στις κατάλληλες αναλογίες. Αντέχεις;

«Αν θέλεις να μάθεις την αλήθεια, έλα απόψε στο Κάστρο στις οκτώ. Μόνος».

Ένα ξαφνικό τηλεφώνημα και οι μνήμες ξαναζωντανεύουν. Ο Κωστής ξεκινά το ταξίδι της αναζήτησης για τη χαμένη του αδελφή στο Μαίναλο, εκεί όπου πριν από είκοσι επτά χρόνια οι γονείς του σκοτώθηκαν σε τροχαίο. Η βοήθεια της Σοφίας και της Εύης αποδεικνύεται καθοριστική, ακόμα και όταν τα πράγματα ακολουθούν μια απρόβλεπτη τροπή.Ο Κωστής εμπλέκεται σε μια δίνη συγκλονιστικών αποκαλύψεων. Σύμμαχός του το Μαίναλο και η δύναμη της ψυχής του. Θα αντέξει να φτάσει στην αλήθεια;

Advertising

Η ιστορία αυτή είναι σχεδόν αληθινή. Τα συναισθήματα που προκαλεί, όμως, είναι απολύτως αληθινά. Αντέχεις;

Ιστορία δύο πόλεων – ΤΣΑΡΛΣ ΝΤΙΚΕΝΣ

Ιστορία δύο πόλεων του Τσαρλς Ντίκενς περιγράφει έναν φλεγόμενο κόσμο χωρισμένο στα δύο – το Παρίσι και το Λονδίνο κατά τη διάρκεια της αιματηρής και γεμάτης θηριωδίες Γαλλικής Επανάστασης. Ύστερα από δεκαοκτώ χρόνια εγκλεισμού στη Βαστίλη, ο δόκτωρ Μανέτ ελευθερώνεται και επιστρέφει στο Λονδίνο, κοντά στην κόρη του Λούσι. Πατέρας και κόρη καλούνται στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσουν εναντίον ενός νεαρού Γάλλου αριστοκράτη, του Τσαρλς Ντάρνι, ο οποίος κατηγορείται, αδίκως, για προδοσία. Κατά περίεργη σύμπτωση, ο Ντάρνι παρουσιάζει μια μυστηριώδη ομοιότητα με τον Σίντνι Κάρτον, τον βοηθό του δικηγόρου που ανέλαβε να τον υπερασπιστεί. Οι δύο άντρες τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τη Λούσι Μανέτ, την κόρη του πρώην κατάδικου της Βαστίλης.

Από τους ήρεμους εξοχικούς δρόμους του Λονδίνου, τα τέσσερα κεντρικά πρόσωπα της ιστορίας οδηγούνται, παρά τη θέλησή τους, στους αιματοβαμμένους δρόμους του Παρισιού όπου κυριαρχούν οι κραυγές για εκδίκηση κατά τις ημέρες κορύφωσης της Γαλλικής Επανάστασης. Θα καταφέρουν να επιβιώσουν κάτω από τη φονική σκιά της γκιλοτίνας;

Advertising

Σε ένα ταραχώδες ιστορικό υπόβαθρο εκτυλίσσεται μια μεγαλειώδης ιστορία τόλμης και αυτοθυσίας. Καθώς πόλεις καταστρέφονται και μεταμορφώνονται, και οι κυνικοί μετατρέπονται σε αλτρουιστές ήρωες, η πίστη στη ζωή και σε ένα καλύτερο μέλλον καθίσταται όχι μόνο δυνατή αλλά και αναγκαία.

Συνεχώς νυσταγμένη 20χρονη. Έχοντας μεγάλη αγάπη για τον γραπτό λόγο, κατέληξα φοιτήτρια στη Φιλολογία της Θεσσαλονίκης. Ανέκαθεν πίστευα ότι οι λέξεις και οι ιδέες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο και νομίζω πως ήρθε η ώρα να κάνω κι εγώ την προσπάθεια μου.

Περισσότερα από τη στήλη: Βιβλίο

Βιβλίο

Κώστας Κρομμύδας: Μια συγκινητική ιστορία μνήμης και αγάπης στο «Μη με λησμόνει»

  Ο Κώστας Κρομμύδας, με το μυθιστόρημά του «Μη με λησμόνει», μας χαρίζει μια ιστορία…

Βιβλίο

Η ανεπιθύμητη ανιψιά: Ο μίτος των αποκαλύψεων ξετυλίγει σκοτεινά μυστικά

Η ανεπιθύμητη ανιψιά, το νέο βιβλίο της Δήμητρας Ιωάννου θα γίνει το αγαπημένο σου αυτό…

Βιβλίο

Οργή, το απαγορευμένο βιβλίο του King

Τι 5, τι 10, τι 400 ευρώ – το βιβλίο Οργή του πολυγραφότατου και διάσημου…

Βιβλίο

Αισχύλεια ψήγματα

Είμαστε συνηθισμένοι να αναζητούμε τις ύψιστες στιγμές των λογοτεχνών σε μεγάλα -σε μέγεθος και σημασία-,…

Βιβλίο

Ανατομία: Ένα σκοτεινό βιβλίο για έρωτα και ανατομία

Ανατομία: Μια ιστορία αγάπης όπου το σκοτάδι της ιατρικής συναντά τον έρωτα Το «Ανατομία: Μια…

Βιβλίο

Οι Επιβάτες της Αποβάθρας 5: Η δύναμη της ανθρώπινης σύνδεσης

Πόσες φορές έχουμε προσπεράσει αγνώστους μέσα στο μετρό, χωρίς να φανταζόμαστε πόσα θα μπορούσαμε να…

Βιβλίο

5 Βιβλία που αξίζει να πάρεις μαζί σου στις διακοπές

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσεις το διάβασμα. Είτε πίνεις τον…

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Διάγνωση αυτισμού: Περιορισμένα ενδιαφέροντα vs έλλειψη κοινωνικών δεξιοτήτων

Διάγνωση αυτισμού: Περιορισμένα ενδιαφέροντα vs έλλειψη κοινωνικών δεξιοτήτων Οι επαναλαμβανόμενες

Misericordia: Μια βόμβα κάτω από το τραπέζι

Ο Alain Guiraudie δεν είναι ένας τυχαίος σκηνοθέτης στη σύγχρονη