Αυτός είναι ο 33χρονος ”δράκος με το ποδήλατο” που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκων

Στη δημοσιότητα, έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, φωτογραφίες και στοιχεία του 33χρονου ”δράκου με το ποδήλατο”.

Ο άνδρας συνελήφθη στις 30/3/2017 στην Αθήνα από αστυνομικούς της Ασφαλειας Αττικής ενώ ασκήθηκε διώξη σε βάρος του για αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:

Advertisements
Ad 14

Αναστασόπουλο Εμμανουήλ του Δημητρίου και της Ευαγγελίας γεννηθέντα στις 24/7/1984 στο Μαρούσι Αττικής.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες του δράστη που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ :

Σύμφωνα με πληροφορίες από την προανάκριση, ο 33χρονος άνδρας ακολουθούσε με το ποδήλατο του ανήλικες μαθήτριες από 11 εώς 17 ετών μέχρι την είσοδο των κατοικιών τους. Εκεί, προσποιούμενος τον αστυνομικό και με την δικαιολογία διεξαγωγής έρευνας για κλοπή στο σχολείο τους, προχωρούσε σε σωματικό έλεγχο των νεαρών κοριτσιών, ενεργώντας σε βάρος τους σε ασελγείς πράξεις.

Χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο με τον ”δράκο των Πετραλώνων”, από το 2011 μέχρι σήμερα ο 33χρονος έχει διαπράξει  έξι αποπλανήσεις ανηλίκων κοριτσιών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας: Πατήσια, Κολωνό, Βοτανικό, Ομόνοια και Άγιο Παντελεήμονα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως ο φερόμενος ως δράστης είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές αφού και στο παρελθόν είχε μπει στις φυλακές Τρίπολης από 13/12/2012 έως και 5/4/2013 για βιασμό ενήλικης και στις φυλακές Μαλανδρίνου από 10/11/2013  έως 11/4/2014 για ληστεία.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική του δράση καθώς με τις πράξεις αυτές προσβάλλεται το έννομο αγαθό της ανθρώπινης αξίας καθώς επίσης αποσκοπεί και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών εγκλημάτων που πιθανότατα τέλεσε σε βάρος άλλων θυμάτων.

Διαβάστε επίσης  Maul Economy visitors observer range of free premium investment

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛ.ΑΣ επισημαίνει ότι οι πολίτες καλούνται να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς και 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Μότο ζωής: Δούλεψε σκληρά για να αποκτήσεις ό,τι ποθείς!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε.
«Για την καρδιά και το συκώτι του», Λένα Διβάνη

«Για την καρδιά και το συκώτι του»: Η νέα σπαρταριστή νουβέλα της Λένας Διβάνη

Στην τελευταία της νουβέλα με τίτλο «Για την καρδιά και