Χρίστος Μοδέστου: “Έλα μαζί μου”

Ο νέος ερμηνευτής Χρίστος Μοδέστου μας συστήνεται  με το πρώτο του  επίσημο τραγούδι με τίτλο «Έλα μαζί μου». Είναι μία ιδιαίτερη αλλά και ατμοσφαιρική μπαλάντα που σε ταξιδεύει και σε προσκαλεί να ακολουθήσεις τον Χρίστο στον δικό του μουσικό κόσμο.

Η μουσική είναι του συνθέτη Αποστόλη Αρμάγου ενώ τους εξομολογητικούς στίχους έχει γράψει ο Μάρκος Κρητικός. Οι μουσικοί που έπαιξαν είναι οι Λεωνίδας Πετρόπουλος (κιθάρες, κρουστά, πλήκτρα, βιόλα) και Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος (μπαγλαμάς, μπουζούκι, τζουράς). Η ενορχήστρωση και η μίξη έγιναν από τον Λεωνίδα Πετρόπουλο και η ηχογράφηση έγινε στο studio του Μουσείου Βασίλη Τσιτσάνη από τον Στέλιο Καραγιώργο. Τη σκηνοθεσία του video clip υπογράφει ο Θανάσης Σούντας και το artwork του εξωφύλλου η Ελένη Άννινου.

 

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη που μας παραχωρείτε. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς και την μουσική σας πορεία.

Εγώ ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνετε. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα ένιωθα μια έλξη για τη μουσική. Να θαυμάζω από πολύ μικρός αυτούς που είχαν σχέση με τη μουσική. Μέχρι που κάποια στιγμή στα οκτώ μου, μου δόθηκε η ευκαιρία και εγώ την άρπαξα! Μετά πέρασαν τα χρόνια, ξεκίνησα να δουλεύω σαν τραγουδιστής από τα δεκαπέντε μου, ήρθαν οι σπουδές στη μουσική, και τώρα έφτασε η στιγμή να βγάλω και τη δουλειά μου προς τα έξω!

Advertisements
Ad 14

 

Τι σημαίνει για εσάς τραγουδιστής και μουσικός;

Ο σωστός τραγουδιστής, είναι και μουσικός. Για να βρίσκεται κάποιος πίσω από ένα μικρόφωνο να τραγουδάει, ή να παίζει κάποιο μουσικό όργανο πρέπει να έχει χρόνια μελέτης πίσω του. Είναι πιστεύω ο συνδετικός κρίκος μεταξύ γης και ουρανού. Μεταφέρει εμάς, τους θνητούς -μέσω της μουσικής βέβαια- κάπου αλλού, μας ταξιδεύει, μας ενώνει με το Θείο.

Διαβάστε επίσης  Όσα ακούγαμε,ακούμε και θα ακούμε κάθε Χριστούγεννα

 

Υπάρχει κάποιος μουσικός που θαυμάζετε και θα λέγατε ότι έχετε επηρεαστεί κάπως από αυτόν;

Κατά περιόδους θαυμάζω διαφορετικούς μουσικούς, Έλληνες, ή ξένους. Αλλά αν μπορούσα να μείνω σε μόνο ένα όνομα, αυτό θα ήταν του Μάνου Χατζιδάκι.

 

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση που έχετε;

Θυμάμαι τον εαυτό μου μικρό να ανεβαίνω στο ψαλτήρι της εκκλησίας του χωριού μου. Στην αρχή δειλά δειλά, αλλά μετά εγκαταστάθηκα μόνιμα εκεί. Είχε αρρωστήσει μια φορά ο ψάλτης του χωριού και έπρεπε να πάρω τη θέση του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό ήταν που με έκανε να πιστέψω σε εμένα και τις φωνητικές μου ικανότητες.

 

Αν σας δινόταν η ευκαιρία να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε μουσικό, Έλληνα ή ξένο, ποιον θα επιλέγατε;

Αυτός θα ήταν ο Γιώργος Νταλάρας!

 

Το πρώτο σας επίσημο τραγούδι έχει τίτλο “Έλα μαζί μου”. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό.

Αυτό το τραγούδι ήρθε σαν δώρο από τον Αποστόλη Αρμάγο. Ήμουν σε μια φάση της ζωής μου που έψαχνα από κάπου να πιαστώ για να ξεκινήσω. Από ένα τραγούδι που θα μπορούσε να ήταν η μουσική μου προσωπογραφία. Αυτό ήταν το «Έλα μαζί μου»!

 

Το τραγούδι αυτό είναι μία μπαλάντα με κάπως εξομολογητικό ύφος. Εσείς νιώθετε ότι εξομολογείστε κάτι με αυτό το κομμάτι;

Νομίζω πως με αυτό το κομμάτι προτρέπω τους άλλους να εξομολογηθούν, να ψάξουν να βρουν τον εξομολόγο τους για να του καταθέσουν την ψυχή τους. Εγώ μπορώ να πω πως κάθε μέρα εξομολογούμαι, και έτσι διώχνω όλα αυτά που με βαραίνουν.

Διαβάστε επίσης  Μουσικά είδη που αξίζει να γνωρίσεις (pt2)

 

Στο βίντεο κλιπ σας βλέπουμε να περπατάτε στη φύση δίπλα σε ένα ποτάμι. Πώς πάρθηκε η απόφαση να είναι αυτό το βίντεο κλιπ; Έχει σχέση με το εξομολογητικό ύφος του κομματιού;

Ο δικός μου εξομολόγος είναι η φύση. Ένα στοιχείο που με ηρεμεί και είναι η αρχή της έμπνευσής μου, είναι η φύση. Η απόφαση δεν ήταν δύσκολη γιατί όταν είχα προτείνει στον Θανάση Σούντα, που υπογράφει την σκηνοθεσία, ότι θέλω να έχει οπωσδήποτε κάτι από φύση, μου πρότεινε τη συγκεκριμένη τοποθεσία.

 

Πόσο διήρκησαν τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ; Ήταν εύκολο ή δύσκολο να γυριστεί;

Τα γυρίσματα διήρκησαν ένα απόγευμα του Μαρτίου. Λόγω του ότι θέλαμε συγκεκριμένο φωτισμό από τον ήλιο έπρεπε να γίνουν όλα σε ένα διάστημα μιας ώρας, επειδή τόσο διαρκούσε τον «Golden hour” και τις άλλες μέρες είχε συννεφιά. Αυτή ήταν η δυσκολία, γιατί δεν μας έπαιρνε να κάνουμε λάθη.

 

“Έλα μαζί μου” ο τίτλος του τραγουδιού. Υπάρχει κάποιος που εσείς θα θέλατε να προσκαλέσετε να έρθει μαζί σας;

«Ελάτε μαζί μου», θα έλεγα σε όλους αυτούς που θα ήθελαν να ταξιδέψουμε μαζί σε αυτόν τον υπέροχο χώρο της μουσικής.

Χρίστος

Σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε κάποια ζωντανή εμφάνιση αυτόν τον καιρό;  Ετοιμάζετε μήπως κάποιο νέο τραγούδι;

Ετοιμάζω κάποια τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Και αποτελούν μέρος μιας δισκογραφικής δουλειάς που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή και ολοκληρωμένη. Για ζωντανή εμφάνιση, έχω κάποιες προτάσεις που θέλω να επεξεργαστώ.

 

Κλείνοντας, ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Να ολοκληρώσω τους δύο κύκλους τραγουδιών που ετοιμάζω και να τα παρουσιάσω στο κοινό.

Διαβάστε επίσης  Abba. Από τη Μαρία Σκαμπαρδώνη

 

Το νέο τραγούδι του Χρίστου Μοδέστου μπορείτε να το βρείτε στον εξής σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=8n5RX01KqsY

Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε τον Χρίστο και στα social media στους παρακάτω συνδέσμους:

Youtube: https://www.youtube.com/c/ChristosMod…

Facebook: https://www.facebook.com/christos.m.m…

Instagram: https://www.instagram.com/modecristo/

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κατάλυση του χρόνου

“Η κατάλυση του χρόνου” φέρει την πολιτική ανατροπή

Ο πολλά υποσχόμενος Μιχάλης Αλμπάτης, μετά την επιτυχία του βιβλίου

Σορτσάκια: Τα trend του καλοκαιριού

Στη λίστα καθώς μπήκε το καλοκαίρι, μπήκαν και τα σορτσάκια,