Η Ινδία αγωνίζεται κατά της παιδικής κακοποίησης

Η Πουρνίμα Γκοβινταραχούλου (Purnima Govindarajulu) είναι Καναδή υπήκοος ινδικής καταγωγής που μάχεται κατά της παιδικής κακοποίησης στην Ινδία. Η ίδια αγωνίζεται, ώστε ακόμα και ενήλικες να μπορούν να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης που υπέστησαν ως παιδιά. Μάλιστα, υπέβαλλε το αίτημα της, σε συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο Ινδό υπουργό.

Μέχρι σήμερα, η ινδική νομοθεσία ορίζει τα τρία έτη ως το ανώτατο διάστημα καταγγελίας ενός περιστατικού παιδικής κακοποίησης. Μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος, η δίωξη είναι αδύνατη και το έγκλημα παραγράφεται.

Η Purnima έχει υπάρξει η ίδια θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην τρυφερή ηλικία των 7 ετών. Μέχρι τα 13 της χρόνια, δεν τόλμησε να αποκαλύψει την φρικτή πραγματικότητα σε κανέναν. Θύτης ήταν ο ίδιος ο θείος της. Φυσικά, η ίδια ως παιδί αγνοούσε το αξιόποινο αυτής  της πράξης και θεωρούσε ότι υπαίτια ήταν η ίδια.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Η αποκάλυψη της αλήθειας ήλθε πολλά χρόνια αργότερα, όταν η Purnima μετακόμισε στον Καναδά. Αμέσως, αποφάσισε να καταγγείλει την υπόθεση στην καναδική αστυνομία. Η αστυνομία του Καναδά, όμως, δεν μπορούσε να κάνει και πολλά λόγω του ότι δεν έχει δικαιοδοσία σε ινδικό έδαφος.

Ηλεκτρονική καμπάνια κατά της παιδικής κακοποίησης!

Μετά από παρότρυνση της καναδικής αστυνομίας, η Purnima ξεκίνησε μία ηλεκτρονική καμπάνια μέσω της πλατφόρμας  change.org για την αλλαγή της ινδικής νομοθεσίας. Η εκστρατεία της συγκέντρωσε πάνω από 120.000 υπογραφές και έλαβε δημόσια υποστήριξη από αρκετούς Ινδούς υπουργούς. Η προβολή της ιστορίας της Purnima έφερε στο φως παρόμοια περιστατικά κακοποίησης σε ολόκληρη την χώρα. Ολοένα και περισσότεροι ενήλικες έχουν αρχίσει να εξομολογούνται τις δικές τους υποθέσεις απαιτώντας δικαίωση.

Διαβάστε επίσης  Κακοποίηση παιδιών και Κινηματογράφος

Την ίδια στιγμή, οι αριθμοί σοκάρουν: σχεδόν το 50% των παιδιών στην Ινδία έχουν πέσει θύματα κάποιας μορφής κακοποίησης (σωματικής, ψυχολογικής, σεξουαλικής). Μόνο το 1/3 των υποθέσεων φτάνει στο δικαστήριο. Οι δράστες είναι συνήθως άτομα του άμεσου ή ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος.

Η καμπάνια της Purnima λαμβάνει χώρα σε μία ιδιαίτερη συγκυρία για την ινδική κοινωνία. Πολλές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν λόγο για ανεπαρκείς έρευνες , ενώ η δημοσία κατακραυγή ξεχειλίζει. Οι αρχές της Ινδίας ευελπιστούν ότι η καμπάνια θα ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και θα θέσει ένα τέλος σ΄ένα φαινόμενο που μαστίζει την ινδική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια.

Advertising

Πηγή: BBC Stories

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η μαγεία ως κοινωνικό φαινόμενο

Η μαγεία ως κοινωνικό φαινόμενο έχει συνδεθεί ιστορικά με την

Οι καλύτερες ταινίες του 2024: Τις είδαμε και στις προτείνουμε!

Το 2025 είναι εδώ και πολλά υποχόμενο με προβολές, νέες