Αγρυπνία ενάντια στο Thessaloniki Pride διοργανώνει ο Μητροπολίτης Άνθιμος

Σε μία καθόλου πρωτότυπη κίνηση προέβη για άλλη μια φορά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ο οποίος διοργανώνει αγρυπνία ως μία μορφή διαμαρτυρίας για το Gay Pride Parade που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, η αγρυπνία θα τελεστεί την Τετάρτη στον ιερό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου, όπως ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης κατά τη Θεία Λειτουργία, σύμφωνα με το thestival.gr.

Το μήνυμα του Μητροπολίτη ανέφερε:

Advertising

Advertisements
Ad 14

«Η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης μετά πολλής λύπης και έντονης αν-ησυχίας είναι υποχρεωμένη και πάλι να αντιμετωπίση ποιμαντικά και αποτρεπτικά, την δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων, οι οποίοι ήδη πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες φεστιβάλ και παρήλασαν στη Θεσσαλονίκη μας.

Παρ’ ότι το θέμα είναι σοβαρότατο και εκρηκτικό, εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν ασκούμε ποτέ βία. Γι’ αυτό ως Επίσκοπος δεν θα συστήσω ποτέ συγκρούσεις και τραυματισμούς εντός της κοινωνίας μας. Σας παρακαλώ, απομακρύνατε τα παιδιά σας και τους εαυτούς σας από τέτοιες ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις και διατυπώσατε παντού τις κάθετες αντιρρήσεις σας.

Για το συγκεκριμένο θέμα απεφασίσαμε και εφέτος να κάνωμε αυτό που είναι το καλύτερο, δηλαδή να προσφέρωμε μια πραγματική παράκληση και ικεσία προς τον εν Τριάδι άγιον Θεόν, την Υπεραγία Θεοτόκο, τον άγιο Δημήτριο και τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, σε μια βραδυνή αγρυπνία.

Προσκαλούμε όλους, όσοι έχουν χρόνο και επιθυμούν, την ερχομένη Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ., να προσέλθουν στην κατανυκτική Αγρυπνία που θα τελεσθή στον ιερό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου, ώστε και διά της προσευχής μέσα από την Θεία Λειτουργία, και από την Θεία Κοινωνία για όσους θα κοινωνήσουν, να ζητήσωμε το έλεος του Θεού. Επίσης να ζητήσωμε το έλεος του Θεού και για την λύση των προβλημάτων, την περιστολή του κακού που φαίνεται να κυριεύη τον κόσμο, και την αποτροπή όλων εκείνων των φαινομένων που παρουσιάζονται κατά την παρούσα περίοδο και είναι απολύτως ξένα προς την πίστη, την πράξη, την θεωρία και την προσπάθεια για αντικειμενική εφαρμογή για τον ευλογημένο Ορθόδοξο Ελληνικό Λαό μας.

Advertising

Ο Θεός να ευλογή τον ευσεβή και πιστό λαό μας, να προστατεύη το Κράτος μας και όλο τον κόσμο, για να επικρατήση η ειρήνη, η δικαιοσύνη και ο σεβασμός στο ανθρώπινο πρόσωπο, που είναι έργο του Παναγάθου Θεού.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.»

Advertising

Σημειώνεται πως το 6° Gay Pride της Θεσσαλονίκης κατάφερε να μαζέψει περισσότερα από 13.000 άτομα και παρά την ύπαρξη κάποιων εντάσεων, η εκδήλωση εξελίχθηκε ομαλά.

Περισσότερα από τη στήλη: Χωρίς κατηγορία

Χωρίς κατηγορία

Ζώντας με το… Σύνδρομο του απατεώνα….

Παρά τις ικανότητες και τις επιτυχίες, πολλά άτομα κουβαλούν μια μόνιμη αμφιβολία για τον εαυτό…

Χωρίς κατηγορία

Μία ματιά στην αθηναϊκή δημοκρατία

«Το πολίτευμα που έχουμε σε τίποτα δεν αντιγράφει τα ξένα πολιτεύματα. Αντίθετα, είμαστε πολύ περισσότερο…

Χωρίς κατηγορία

Έρωτας και Επιβίωση… με έναν Ναρκισσιστή

Ο έρωτας έχει τη δύναμη να μας απογειώνει. Να μας κάνει να νιώθουμε ότι βρήκαμε…

Χωρίς κατηγορία

Αγάπη, Ταυτότητα, Φύση: Η Ομοφυλοφιλία ως Κανονικό Μέρος της Ζωής

Κάθε καρδιά που χτυπά ζητά μόνο ένα πράγμα: να αγαπά και να αγαπιέται. Δεν ζητά…

Χωρίς κατηγορία

Όταν το παιδί νιώθει απομονωμένο στην τάξη: Στρατηγικές για στήριξη από το σπίτι

  Στην τάξη επικρατεί ζωντάνια. Τα παιδιά μιλούν, γελούν, μοιράζονται μυστικά και ιστορίες. Κι όμως,…

Χωρίς κατηγορία

Oδηγός απελπισίας για απελπισμένους

Ένας πλήρης οδηγός απελπισίας για απελπισμένους ή αλλιώς τι να κάνεις όταν απελπίζεσαι. Σου έχει…

Χωρίς κατηγορία

Χωρίς χαμόγελο: θλίψη ή παιδική κατάθλιψη;

πηγή:https://boro.gr/137670/h-katathlipsh-sta-paidia-ayta-einai-ta-vasika-xarakthristika-ths/   Παρατηρείτε ότι στο πρόσωπο ενός παιδιού δεν υπάρχει πια το χαμόγελο του. Ή…