Ο χρυσός παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους, διακομίσθηκε το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο Κάλαφονγκ της Πρετόρια με έντονους πόνους στο στήθος.
Πιο συγκεκριμένα, τα τοπικά μέσα της περιοχής εικάζουν πως ο Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος εκτίει ποινή έξι χρόνων για τη δολοφονία της κοπέλας του, Ρίβα Στέενκαμπ, υπέστη έμφραγμα. Ωστόσο, εκπρόσωπος της φυλακής υποστήριξε πως ο Όσκαρ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και πως θα παραμείνει στο νοσοκομείο για μία νύχτα.
Ο εκπρόσωπος της οικογένειας, Γιόχαν Βαν Γουίκ, δήλωσε ότι ο Πιστόριους είναι «εντάξει» κι ότι δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες έως ότου συζητήσει το θέμα με τον θείο του Όσκαρ Πιστόριους, Άρνολντ Πιστόριους.
Το φονικό
Ο χρυσός παραολυμπιονίκης κρίθηκε ένοχος το Δεκέμβρη του 2015 για το φόνο της κοπέλας του, Ρίβα Στέενκαμπ και καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκισης τον Ιούλιο του 2016. Το φονικό έγινε στις 14 Φεβρουαρίου του 2013. Σύμφωνα με τα νοτιοαφρικανικά μέσα, ο Όσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε και σκότωσε την κοπέλα του, καθώς την πέρασε για διαρρήκτη, στις 4 μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι του στο Silver Lake στην Πρετόρια.
Στη δίκη που επακολούθησε, ο Πιστόριους κατηγορήθηκε για φόνο εκ προμελέτης ενώ ο ίδιος υποστήριξε πως επρόκειτο για ατύχημα, αφού νόμισε πως η Ρίβα ήταν κλέφτης. Η δίκη του ξεκίνησε στις 3 Μαρτίου 2014 και στις 21 Οκτωβρίου 2014 καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης για βαριά αμέλεια.
Έπειτα από αναίρεση της προηγούμενης απόφασης από νοτιοαφρικανικό εφετείο, ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για φόνο της Στέενκαμπ στις 3 Δεκεμβρίου 2015.