Πώς ζητάς αγάπη αν δεν αγαπάς εσένα ;

Ζητάς αγάπη
Πηγή εικόνας: pinterest

Πρόλογος

Μεγαλώνοντας το μόνο που μας νοιάζει είναι να μας αγαπήσουν. Να είμαστε αρεστοί σε όλους, εκτός από τον εαυτό μας. Πως ζητάς αγάπη αν δεν αγαπάς εσένα. Αν δεν είσαι ευτυχισμένος εσύ πως θα δώσεις ευτυχία και αγάπη;

Από παιδιά ακόμα κοιτάμε τι θα πουν οι άλλοι.

Τι θα πουν οι άλλοι μια έκφρασή με την οποία μεγαλώσαμε. Ήταν μια συχνή φράση της μητέρας μας. Κυρίως στα χωριά, αλλά και στις πόλεις την δεκαετία του ογδόντα και του ενενήντα.

Για χρόνια άκουγα ότι πρέπει να μην αντιμιλάω, να κάνω ότι μου λένε για να είμαι αρεστή. Ο εαυτός μου πάντα πίσω και τελευταίος. Τόσο κακό ήταν τότε να βλέπεις πρώτα εσένα.

Advertisements
Ad 14

Χαμένο το εγώ μας, πίσω από τους άλλους. Πρόσεξε μην τον πληγώσεις, πρόσεξε τι θα πεις, πρόσεξε γιατί περνάει δύσκολα. Κι εσύ που είσαι μέσα σε όλα αυτά;

Στα παιδικά μου χρόνια

Από μικρή έβαζα πάντα πάνω από μένα χιλιάδες άλλους, συγγενείς και φίλους. Μην στεναχωρηθούν, μην είμαι απότομη. Να δέχομαι τις προσβολές γιατί αυτοί μπορούν κι εγώ όχι.

Δεν αγάπησα τον εαυτό μου. Πάντα με κοιτούσα με απορία. Καθόμουν μπροστά στον καθρέφτη και δεν με έβλεπα. Έβλεπα μόνο αυτό που ήθελαν οι άλλοι. Μια ψυχή κενή και ένα σώμα υποχείριο στα χέρια των άλλων.

Πότε δεν αναρωτήθηκα, πώς ζητάς αγάπη αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου. Δεν μου άφησαν τα περιθώρια και τον χρόνο να σκεφτώ τί είναι σωστό. Τα πρότυπα τότε ήταν να βρεις κάποιον να σε αγαπήσει για να μην μείνεις μόνη σου.

Διαβάστε επίσης  Της μάνας η καρδιά

Εγώ μεγάλωσα με την φράση πρόσεξε μην μείνεις μόνη, μην μείνεις στο ράφι!

Μια ζωή ο εαυτός μου πίσω, μακριά από τα θέλω και τα όνειρα. Προσπαθούσαν να μου περάσουν τα πρέπει, γιατί έτσι ήταν τα τότε χρόνια. Τα πρέπει είχαν μεγαλύτερη αξία από τα θέλω και την προσωπική ευτυχία.

Ζητάς αγάπη
Πηγή εικόνας: pinterest

Όταν ξαφνικά ξύπνησα από τον λήθαργο

Μετά από χρόνια υποτιμώντας τον ίδιο μου τον εαυτό, ξύπνησα. Η φράση πώς ζητάς αγάπη αν δεν αγαπάς εσένα, έγινε πιο ξεκάθαρη μέσα μου. Ήταν καιρός να κοιτάξω τον εαυτό μου, δεν είναι εγωιστικό, όπως μου το περνούσε τόσα χρόνια ο περίγυρός μου.

Πώς άλλωστε να δώσεις ευτυχία αν δεν την ζεις ο ίδιος ;  Πώς να μεταφέρεις χαμόγελο αν είσαι συνέχεια κατσουφιασμένος, πώς μπορείς να απαιτείς να σε αγαπάνε, αν εσύ πρώτα δεν αγαπήσεις κάθε κομμάτι του εαυτού σου;

Έτσι αποφάσισα να αλλάξω τελείως στην ζωή μου. Βέβαια αυτή η αλλαγή δεν άρεσε σε κανέναν, ούτε στους ίδιους μου τους γονείς, που τότε μου έλεγαν ότι με νοιάζει μόνο η πάρτη μου.

Όσο κι αν με πλήγωνε αυτό, εγώ άλλαξα μονοπάτι για την δική μου ψυχική υγεία και ευτυχία. Μπήκα στην διαδικασία να με γνωρίσω, να με αγαπάω πιο πολύ και όχι να με κατηγορώ όταν δεν μπορώ να πετύχω κάποιον στόχο.

Να μάθω να περνάω καλά και μόνη μου για να μην έχω ανάγκη κανέναν.

Ζητάς αγάπη
Πηγή εικόνας: pinterest

 

Πως ζητάς αγάπη αν δεν αγαπάς εσένα

Δεν γίνεται να αγαπάς και να μοιράζεις αγάπη, αν δεν γνωρίζεις τι είναι η αγάπη. Αν δεν ξέρεις να φροντίζεις και να αγαπάς πάνω από όλα εσένα. Δεν είναι εγωιστικό είναι επιτακτική ανάγκη. Αν δεν βρεις τον εαυτό σου, δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος και αν δεν είσαι ευτυχισμένος δεν ζεις. Πρέπει να ζεις πάνω από όλα για σένα.

Διαβάστε επίσης  Οι συναυλίες μας κάνουν πιο χαρούμενους σύμφωνα με την επιστήμη

Αγάπη θα πει, αγάπησα την ψυχή μου και είμαι έτοιμος να μεταδώσω όλα αυτά που έχω μέσα μου.

Άρα μην ζητάς αγάπη αν δεν αγαπάς εσένα. Γιατί τότε πάντα θα σου λείπει κάτι, δεν θα μπορείς πότε να καταλάβεις ότι κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο να σου δείχνει την αγάπη του. Θα βάζεις πάνω από όλα τα πρέπει και όχι τα θέλω σου. Θα συμβιβάζεσαι με κάτι που δεν σου αξίζει.

Αν αγαπάς τον εαυτό σου, ξέρεις και τι ακριβώς ζητάς για την ευτυχία σου και τα όνειρα σου.

Πηγή εικόνας: pinterest

 

Γεννημένη στην Τσεχία, μεγάλωσα Θεσσαλονίκη. Εδω και 10 χρόνια μένω Αθήνα . Από μικρή έγραφα, τα συναισθήματα μου έβγαιναν καλύτερα στο χαρτί. Λόγω προσωπικών θεμάτων η συγγραφη δεν προχώρησε. Η ασθένεια με έκανε να καταλάβω οτι το γράψιμο είναι αυτό που πρέπει να κανώ, η σωτηρία της ψυχής. Είμαι πλέον συγγραφέας, με ένα βιβλίο απο τις εκδόσεις Πηγή και περιμένω το δεύτερο βιβλίο μου. Συγγραφέας πλέον και ρομαντική.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κοινωνική πραγματικότητα των αστέγων

Η κοινωνική πραγματικότητα των αστέγων έχει τις ρίζες της σε

Immaculate: Θρησκευτικό horror και η διπλή έλικα του DNA

Αρχικά, όταν κυκλοφόρησε το trailer του Immaculate όλοι οι λάτρεις