«Στείλε μου όταν φτάσεις»

Μία φράση λιτή κι απέριττη. «Στείλε μου όταν φτάσεις». Μία φράση φυλαχτό για όσα κάποιος δυσκολεύεται να εκφράσει. Κρύβει και προστατεύει μέσα της όλα τα «σ’ αγαπώ», «νοιάζομαι» και τα «μην πάθεις κακό».

Θα στην πει ο άνθρωπος που θέλει μόνο να καθησυχαστεί ότι έφτασες σώος και με ασφάλεια στον προορισμό σου. Ότι δεν έγινε τίποτα στη διαδρομή που θα σε έβλαπτε και που θα ήταν επώδυνο και για εκείνον μετά. Θες από ένστικτο, θες από φόβο!; Η αγωνία αυτού που περιμένει να φτάσεις εκεί που ξεκίνησες να πας, πάντα θα είναι εκεί και πάντα αθόρυβα θα τον ταλαιπωρεί. Και πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα περιμένει να του τηλεφωνήσεις ή να στείλεις ένα μήνυμα όταν φτάσεις.

«Πάρε με τηλέφωνο όταν φτάσεις»

«Να προσέχεις»

Advertisements
Ad 14

«Στείλε μου ένα μήνυμα όταν φτάσεις»

Θα στο πει πριν σε αποχωριστεί. Εκεί λίγο πριν φύγεις. Ανεξάρτητα από την απόσταση που έχεις να διανύσεις. Και θα το λέει σαν να το μετατρέπει σε ευχή. Αισθάνεσαι την αγάπη, την τρυφερότητα και την ανθρωπιά που είναι εμπλουτισμένη η φράση αυτή. Μία φράση που την έχουμε ακούσει αμέτρητες φορές όταν ήμασταν παιδιά και που τώρα την λέμε οι ίδιοι στους δικούς μας ανθρώπους.

Αν πραγματικά μπορούσες να αντιληφθείς το πόση αγάπη κρύβεται μέσα στο «στείλε μου όταν φτάσεις», τότε θα καταλάβαινες το πόσο σημαντικός είσαι για αυτόν που το λέει.

Θα στο πει την ώρα που μιλάτε και εσύ απλά θα πιάσεις τον εαυτό σου να χαμογελάει. Αλλά δεν θα δώσεις την απαραίτητη σημασία. Βλέπεις οι άνθρωποι έχουμε την τάση να σπαταλάμε ενέργεια σε ανούσια πράγματα. Στο τέλος καταλαβαίνουμε όλες τις όμορφες στιγμές που προσπεράσαμε.

Διαβάστε επίσης  Τέχνη: Συνηθίσαμε να ζούμε

Ακόμη και τη στιγμή που δε θα θυμηθείς να στείλεις ή να πάρεις τηλέφωνο, εκείνος δε θα το έχει ξεχάσει. Θα σε πάρει εκείνος τηλέφωνο ή θα σου στείλει μήνυμα για να δει αν έφτασες κι αν είσαι καλά.  Εντάξει μπορεί να σε μαλώσει και να σου θυμώσει, αλλά όχι για πολύ. Και μην τον παρεξηγήσεις. Απλώς ανησύχησε και φοβήθηκε μήπως και σου συνέβη κάτι. Εντάξει θα μου πεις πως δεν είσαι ο μόνος που έχει τύχει να ξεχαστείς. Είτε λόγω κούρασης, είτε για οτιδήποτε άλλο. Απλά σκέψου τί ένιωσες εσύ όταν ο δικός σου άνθρωπος ξέχασε να σε πάρει τηλέφωνο ή να σου στείλει μήνυμα προκειμένου να σου πει ότι έφτασε κι όλα καλά.

Πηγή https://www.mothersblog.gr/news/story/140106/tragodia-sta-tempi-ta-skitsa-kallitexnon-pou-anatrixiazoun

Μία φράση που δυστυχώς τις προηγούμενες μέρες απέκτησε ένα βαρύ φορτίο. Και αυτό γιατί για κάποιους ανθρώπους έμεινε αναπάντητη. Μετά την απερίγραπτη τραγωδία στα Τέμπη, πλέον αναλύεται και ερμηνεύεται διαφορετικά.

Αυτή η απλή και τρυφερή φράση απέκτησε μία ανατριχιαστική σκοπιά. Είναι η φράση που πλέον στοιχειώνει την ελληνική κοινωνία.

Ύστερα από όλες αυτές τις μαρτυρίες γονιών που μεγάλωσαν τα παιδιά τους με κόπο και αυτοθυσία, και που αργότερα κλήθηκαν να αντικρίσουν μία μαύρη σακούλα, δεν έχεις να πεις τίποτα. Μόνο αγκαλιάζεις. Και παίρνεις τηλέφωνο ή στέλνεις μήνυμα, όταν φτάσεις. Όσων χρονών κι αν είσαι. Όπου κι αν έχεις σκοπό να πας.

 «Το πένθος… πονάει

Αντισταθμίζει, αλλά δεν αποτρέπει

Γλυκαίνει, αλλά δεν διαγράφει

Ενθαρρύνει να συνεχίσεις

Αλλά δεν εξαφανίζει τον πόνο.» ~ JorgeBucay

 

Βιβλιογραφικές Αναφορές 

Miller, N. K. (2019). My brilliant friends: Our lives in feminism. Columbia University Press. E-book, Ανακτήθηκε 4 Μαρτίου 2023

Διαβάστε επίσης  Ρουτίνα: Όταν ζεις στις σκιές των πρέπει

Schaefer, K. (2018). Text Me When You Get Home: The Evolution and Triumph of Modern Female Friendship. Penguin. E-book, Ανακτήθηκε 4 Μαρτίου 2023

Όσο με θυμάμαι πάντα μου άρεσε να ψάχνω το γιατί και τη λύση πίσω από κάθε συγκυρία, σκέψη, προβληματισμό. Μου αρέσει να εξελίσσομαι συνεχώς και με κάθε ευκαιρία, υπεραναλύω τα πάντα κι έτσι πήρα την απόφαση να κάνω επάγγελμα αυτό που αγαπώ, σπουδάζοντας ψυχολογία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

«Για την καρδιά και το συκώτι του», Λένα Διβάνη

«Για την καρδιά και το συκώτι του»: Η νέα σπαρταριστή νουβέλα της Λένας Διβάνη

Στην τελευταία της νουβέλα με τίτλο «Για την καρδιά και
Snatch

Snatch: Η αυθεντικότητα της cult

To Snatch είναι μία αστυνομική κωμωδία του 2000, σε σενάριο