Beautiful Creatures: Ξόρκια, μάγοι και θνητοί

 

Στην εικόνα βλέπουμε εφτά άτομα,στις δύο άκρες και στην μέση έχει γυναίκες ενώ οι υπόλοιποι είναι άντρες.Στο υπόβαθρο έχει κλιματαριές.Ακολουθεί κείμενο από πάνω προς τα κάτω: DARK SECRETS WILL COME TO LIGHT,BEUATIFUL CREATURES.Κάτω από αριστερά προς δεξιά ακολουθεί το εξής κείμενο: ALDEN EHRENREICH,ALICE ENGLERT,JEREMY IRONS,VIOLA DAVIS,EMMY ROSSUM,THOMAS MANN
Πηγή Εικόνας: IMDB

Το Beautiful Creatures, είναι μία από τις αγαπημένες μου ταινίες του 2013. Πρόκειται για μια Αμερικάνικη ρομαντική ταινία στην κατηγορία της gothic φαντασίας. Σε σκηνοθεσία του  Richard LaGravenese. Είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του 2009 της Kami Garcia και της  Margaret Stohl  . Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο  Alden EhrenreichAlice Englert,ο Jeremy IronsViola DavisEmmy Rossum,ο Thomas Mann, και η  Emma Thompson. Η ταινία κυκλοφόρησε στην Αμερική στις 14 Φεβρουαρίου το 2013 από την Warner Bros Pictures. Έλαβε ανάμεικτες κριτικές από τους κριτικούς ταινιών αλλά ξεπέρασε τα $60.1 εκατομμύρια παγκοσμίως παρόλο που το μπάτζετ της ταινίας ήταν μόλις $60 εκατομμύρια, οποίο την καθιστά  box office bomb.

Σενάριο:

Στο Gatlin της Νότιας Carolina,ο Ethan Wate, ξυπνάει από ένα όνειρο που βλέπει κάθε βράδυ. Πάντα του εμφανίζεται ένα μυστηριώδη κορίτσι με μελαχρινά μαλλιά που δεν την έχει γνωρίσει ποτέ του. Την πρώτη μέρα σχολείου, μια νεοφερμένη κοπέλα, η Lena Duchannes, μοιάζει απίστευτα με την κοπέλα του ονείρου του.  Άλλοι μαθητές συζητάνε μπροστά της για τον απομονωμένο θείο της  Macon Ravenwood και υπονοούν ότι h οικογένεια της είναι σατανιστές. Στο δρόμο για το σπίτι του, ο Ethan παραλίγο να πατήσει την Lena με το αυτοκίνητο καθώς έβρεχε και έχασε τον έλεγχο όταν την είδε απότομα στον δρόμο. Έτσι προσφέρεται να την πάει σπίτι της και στην διαδρομή έρχονται πιο κοντά.

Στο σχολείο, μερικοί μαθητές επιμένουν ότι δεν μπορούν να κάνουν μάθημα με την Lena προσεύχονται για να προστατευτούν από αυτήν και την οικογένεια της. Είναι εμφανώς ταραγμένη και μυστηριωδώς σπάνε τα παράθυρα της τάξης της, μεγαλώνοντας τις υποψίες τους ότι είναι μάγισσα. Στο μεταξύ ο Ethan και η Lena έρχονται ολοένα και περισσότερο κοντά και της δίνει σαν πρόωρο δώρο γενεθλίων ένα μενταγιόν που βρήκε στο Greenbriar. Όταν άγγιξαν και οι δύο το μενταγιόν,  προκάλεσε ένα flashback με τον Αμερικάνικο εμφύλιο πόλεμο.

Διαβάστε επίσης  Ηθοποιοί που υποδύθηκαν τον Joker από τον χειρότερο στον καλύτερο
Advertising

Advertisements
Ad 14
Βλέπουμε δύο χέρια να κρατάνε ένα μενταγιόν με τα αρχικά E.K.D
Πηγή Εικόνας: IMDB

 Η κατάρα:

Ο Macon αποδοκιμάζει την σχέση τους και συνωμοτεί με την Amma, μια οικογενειακή φίλη της οικογένειας του Ethan, να τους χωρίσουν. Η Lena όμως αποφασίζει να πει στον Ethan ότι αυτή και η οικογένεια της είναι “casters” (οι θνητοί τους αποκαλούν μάγους και μάγισσες) και μπορεί να κάνει ξόρκια. Στα 16α γενέθλια της Lena, θα αποκαλυφθεί η αληθινή της φύση και θα γίνει είτε φωτεινή ή σκοτεινή caster. Υπάρχουν όμως σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να την πάρουν με την μεριά της, κυρίως η μητέρα της η Serafina και η ξαδέρφη της Ridley. Μία μυστηριώδης κατάρα ίσως είναι αυτό που θα την αναγκάσει να πάει με την σκοτεινή πλευρά, ίσως όμως υπάρχει ελπίδα…

Έχουμε τρείς εικόνες ,ε την ίδια γυναίκα.Στην πρώτη φοράει ένα καπέλο και είναι σε μία εκκλησία.Στην μεσαία φωτογραφία βρίσκεται μπροστά από μία πόρτα και βγαίνει από μέσα της ένα σκοτεινό πλάσμα.Στην τρίτη φωτογραφία βρίσκεται σε ένα δάσος και έχει κίτρινα λαμπερά μάτια
Πηγή Εικόνας: IMDB και επεξεργασμένο στο Photoshop

Αξίζει να το δεις το Beautiful Creatures ;

Πρόκειται για μία ταινία γεμάτη μαγεία, το gothic στυλ σκηνοθεσίας και σκηνικών έχει μία νοσταλγία των 2000ς. Παρόλο που πήρε ανάμεικτες κριτικές, είναι μία ταινία που θα την έβλεπα ξανά και ξανά ασχέτως που κρατάει δύο ώρες. Το μόνο παράπονο μου είναι που ποτέ δεν βγήκαν σε ταινίες τα υπόλοιπα βιβλία, τα οποία τα συνιστώ αν είσαι φαν της μαγείας και του μυστηρίου καθώς και της μάχης μεταξύ του καλού και του κακού, του φωτός και του σκότους. Μπορεί να την έχεις δει ήδη, μπορεί να είναι η πρώτη σου φορά, αλλά είναι μία ταινία που αξίζει να την δεις.

Διαβάστε επίσης  Οι πρώτες σκηνοθέτιδες στον Ελληνικό Κινηματογράφο
Βλέπουμε αριστερά μία κοπέλα με σκούρο μπλέ φόρεμα να δείχνει προς το φεγγάρι και δεξιά την ίδια κοπέλα να κάνει ένα ξόρκι και να επικαλέσεται μία καταιγίδα.
Πηγή Εικόνας: IMDB και επεξεργασμένη στο Photoshop

Δες το τρέιλερ του Beautiful Creatures:

 

Γειά σας, ονομάζομαι η Αναστασία Παπαδοπούλου και είμαι φοιτήτρια αρχιτεκτόνικής και παράλληλα tattoo artist. Μου αρέσει πολύ να βλέπω ταινίες και να γράφω οπότε here I am! Ελπίζω να σας αρέσουν οι προτάσεις μου :)

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Σπίτι, ο τόπος που μεγαλώσαμε...

Σπίτι, ο τόπος που μεγαλώσαμε…

Σπίτι, ο τόπος που πάντοτε με κάποιο τρόπο, μεταφορικά ή

Προβιοτικά: Τα οφέλη στη νόσο Alzheimer

Προβιοτικά: Τα οφέλη στη νόσο Alzheimer Ποιες είναι οι επιδράσεις