«Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου!

Πηγή εικόνας: maxmag.gr

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Bugonia» είναι γεγονός! Μια διασκευή, στην αγγλική γλώσσα, από τη διάσημη, κωμωδία, επιστημονικής φαντασίας, κορεατική ταινία “Save the Green Planet” του 2003. Τα γυρίσματα έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ατλάντα και ολοκληρώθηκαν στις 17 Σεπτεμβρίου. Το χαρακτηριστικό σκηνοθετικό ταλέντο του Γιώργου Λάνθιμου μας υπόσχεται ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα.

Πηγή εικόνας: imdb.com

Υπόθεση

Η ιστορία του «Bugonia» ασχολείται  με δύο νεαρούς άνδρες που απαγάγουν μια ισχυρή διευθύνουσα σύμβουλο που εργάζεται σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρία, πεπεισμένοι ότι είναι μια εξωγήινη ύπαρξη και έχει πρόθεση να εξολοθρεύσει τη Γη. Το σενάριο υπογράφει ο Will Tracy, γνωστός για τις ταινίες “Succession” και “The Menu”.

Πρωταγωνιστές

Η βραβευμένη με Όσκαρ Emma Stone, για μία ακόμη φορά, συνεργάζεται με τον Λάνθιμο! Ως Μισέλ, θα είναι η διευθύνουσα σύμβουλος μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας. Η πρώτη τους συνεργασία έγινε το 2018 στην «Ευνοούμενη». Επίσης στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα είναι ο βραβευμένος στις Κάννες πρωταγωνιστής του «Kinds of Kindness» Jesse Plemons. Στο «Bugonia» θα τον απολαύσουμε ως Teddy, έναν συνωμοσιολόγο μελισσοκόμο.

Bugonia
Πηγή εικόνας: naftemporiki.gr

Συντελεστές

Η Focus Features κέρδισε τα δικαιώματα για την προβολή του έργου στις ΗΠΑ. Η Universal Pictures θα κυκλοφορήσει την ταινία στις υπόλοιπες χώρες, εκτός από την Κορέα, όπου θα την κυκλοφορήσει η παραγωγός του «Parasite» CJ ENM. Η τελευταία χρηματοδοτεί την ταινία μαζί με την Fremantle. Η παραγωγή του «Bugonia» αποτελείται με τα πιο σημαντικά ονόματα του σύγχρονου κινηματογράφου, όπως του Ari Aster και Lars Knudsen με την ετικέτα Square Peg, μαζί με τους Lanthimos Ed Guiney και Andrew Lowe της Element Pictures. Μια ομάδα που σίγουρα θα εξασφαλίσει την επιτυχία στο παγκόσμιο κοινό. Η ικανότητα του Γιώργου Λάνθιμου και όλων των συντελεστών θα δημιουργήσουν σίγουρα μια ακόμη διασκεδαστική κινηματογραφική εμπειρία για όλους.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Δεν έχει γίνει ακόμα η κυκλοφορία των teaser και των τρέιλερ, και αυτό είναι ένας από τους λόγους που μας κάνει να ανυπομονούμε περισσότερο!

Ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου

Η καριέρα του Λάνθιμου στον κινηματογράφο ξεκίνησε με την mainstream ελληνική κωμωδία του 2001 “Ο καλύτερος μου φίλος”, την οποία σκηνοθέτησε μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο. Το δεύτερο έργο του ήταν το  ψυχολογικό δράμα “Kinetta”. Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του, ένα ελληνικό ψυχολογικό δράμα “Κυνόδοντας”, που κέρδισε το βραβείο Un Certain Regard στο Φεστιβάλ Καννών 2009. Η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του ονομαζόταν “Άλπεις”, το 2011. Η πέμπτη ταινία του Λάνθιμου ήταν η μαύρη κωμωδία “The Lobster”, το 2015. Το 2017, ο Λάνθιμος σκηνοθέτησε την ψυχολογική ταινία τρόμου “The Killing of a Sacred Deer” με πρωταγωνιστές τους Colin Farrell, Nicole Kidman και Barry Keoghan. Το 2018 σκηνοθέτησε τη μαύρη κωμωδία περιόδου, “The Favorite”. Το 2023, σκηνοθέτησε και παρήγαγε την σκοτεινή κωμωδία “Poor Things” , η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1992.  Για την ανθολογική ταινία “Kinds of Kindness” (2024), ο Λάνθιμος επανενώθηκε με πολλούς ηθοποιούς με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν, όπως η Emma Stone , ο Willem Dafoe , η Margaret Qualley και ο Joe Alwyn.

Η ένατη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Bugonia», αναμένεται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 7 Νοεμβρίου του 2025.

Bugonia
Πηγή εικόνας: naftemporiki.gr

Με λένε Δήμητρα και είμαι φιλόλογος! Ακούω ραδιόφωνο κάθε πρωί, παρακολουθώ ταινίες και σειρές σχεδόν καθημερινά, μου αρέσουν τα ταξίδια και το διάβασμα και τώρα αρθρογραφώ εδώ!

Περισσότερα από τη στήλη: Κινηματογράφος

Κινηματογράφος

Sorry, Baby: Όταν η ζωή συνεχίζεται

Σε κάθε κινηματογραφική σεζόν, υπάρχει μια ταινία που δεν προβάλλεται με τεράστια διαφημιστική καμπάνια, δεν…

Κινηματογράφος

Oι καλύτερες ταινίες του 2025 ως τώρα!

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στα μισά του 2025, αλλά οι πρεμιέρες κι οι νέες κυκλοφορίες …

Κινηματογράφος

La Piscine: Ο Alain Delon σε «βγάζει» από την καλοκαιρινή φαντασίωση

Σίγουρα έχεις ακούσει το όνομα «Alain Delon». Αν αγαπάς το παλιό σινεμά των 60s, έστω…

Κινηματογράφος

Γιατί τα Όσκαρ γίνονται όλο και πιο πολιτικοποιημένα;

Ανέκαθεν το δημοφιλέστερο κινηματογραφικό event, αυτό της κινηματογραφικής Ακαδημίας των Όσκαρ, τραβούσε όλα τα βλέμματα…

Κινηματογράφος

Μερικές ακόμα “Good for Her” ταινίες

Το “Good for Her” υποείδος ταινιών έχει συναντήσει ραγδαία ανάπτυξη και αποδοχή την τελευταία δεκαετία.…

Κινηματογράφος

All the President’s Men: Η περιέργεια της αλήθειας

Το All the President’s Men είναι μια αμερικανική βιογραφική πολιτική ταινία του 1976, σε σκηνοθεσία του…

Κινηματογράφος

Σινεμά με Θέα 2025 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το καλοκαίρι συνεχίζεται με “Σινεμά με Θέα 2025” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το απόλυτο σινεφιλικό…