Everything Everywhere All at Once: Από 28 Απριλίου στους κινηματογράφους

Πηγή εικόνας: filmmakermagazine.com

Σε ένα προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφέρει κάποιες από τις ταινίες που αναμένεται να κυκλοφορήσει το πολυαγαπημένο στούντιο A24  μέσα στο 2022. Το Everything Everywhere All at Once ήταν μέσα σε εκείνη τη λίστα. Μόνο που εκείνη τη στιγμή δε γνωρίζαμε αν θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες της χώρας μας. Τώρα που πλέον είναι γνωστό και έχει δοθεί ως ημερομηνία ελληνικής πρεμιέρας η 28η Απριλιου, θα αφιερώσουμε ένα ξεχωριστό άρθρο στην νέα ταινία των The Daniels. Δηλαδή των σκηνοθετών Daniel Kwan και Daniel Scheinert.

Η ταινία έχει προβληθεί προς το παρόν μόνο σε ειδικές προβολές σε διάφορες πόλεις της Αμερικής και έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές, με αρκετούς να μιλάνε για ένα αποτέλεσμα εξαιρετικά πρωτότυπο και απόλυτα διασκεδαστικό. Από τις 8 Απριλίου θα πάρει ευρύτερη διανομή στις αίθουσες των Η.Π.Α. Και σιγά σιγά θα αρχίσει να προβάλλεται και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Στην Ελλάδα είναι η αλήθεια θα καθυστερήσει 20 μέρες. Θα κάνουμε όμως λίγο υπομονή για να την δούμε στην μεγάλη οθόνη.

Η πλοκή του Everything Everywhere All at Once

Μία ηλικιωμένη γυναίκα από την Κίνα που δυσκολεύεται να συννενοηθεί με την οικογένεια της και δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους της, παρασύρεται σε μία τρελή περιπέτεια, όπου θα πρέπει να σώσει τον κόσμο μέσω της εξερεύνησης άλλων συμπάντων, τα οποία συνδέονται με τις ζωές που θα μπορούσε να είχε ζήσει. 

Everything Everywhere All at Once
Πηγή εικόνας: www.fandango.com

Το cast της ταινίας

Στο βασικό ρόλο της ταινίας βρίσκεται η Michelle Yeoh, γνωστή για τα Crazy Rich Asians και Crouching Tiger, Hidden Dragon. Δίπλα της η σπουδαία Jamie Lee Curtis, γνωστή από την θρυλική σειρά ταινιών Halloween και το πρόσφατο Knives Out. Το cast συμπληρώνουν οι Stephanie Hsu, Ke Huy Quan, James Hong, Jonathan Ke Quan και πολλοί ακόμα ηθοποιοί.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Θα πρέπει να περιμένουμε ως τις 28 Απριλίου για να πούμε αν άξιζε εν τέλει όλη αυτή η υπομονή. Οι οιωνοί είναι καλοί και ελπίζω να μην μας απογοητεύσει! Ως τότε μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις προηγούμενες ταινίες των σκηνοθετών. Ο λόγος για τα Swiss Army Man και The Death of Dick Long. Δύο ταινίες που δεν έχω παρακολουθήσει ακόμα, αλλά σκοπεύω να το κάνω πριν την πρεμιέρα του Everything Everywhere All at Once.

Υπάρχει πάντα όμως και το τρέιλερ:

Είμαι ο Γιώργος και σπουδάζω Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης. Δηλώνω μεγάλος λάτρης του κινηματογράφου, του αθλητισμού, αλλά και των ταξιδιών. Τις περισσότερες φορές, θα με βρείτε έξω να φωτογραφίζω.

Περισσότερα από τη στήλη: Κινηματογράφος

Κινηματογράφος

Γιατί αγαπάμε τον Batman;

Ένας διαφορετικός, πιο “σκοτεινός” ήρωας Ανάμεσα στο πάνθεον των υπερηρώων, ο Batman είναι μοναδικός. Σε…

Κινηματογράφος

Xenia (2014) – Ένα αφιέρωμα στον Πάνο Χ. Κούτρα

Αν παρακολουθείς τα κινηματογραφικά νέα, ίσως «έπεσες» πάνω σε κάποιο post της ταινιοθήκης της Ελλάδος…

Κινηματογράφος

Coach Carter: Ένας προπονητής ζωής

Το Coach Carter είναι μία βιογραφική αθλητική ταινία του 2005, την οποία σκηνοθέτησε ο James…

Κινηματογράφος

Αντιπολεμική ταινία ή απλά ταινία για τον πόλεμο;

Ανάμεσα στις πιο γοητευτικές συζητήσεις γύρω από τον κινηματογράφο βρίσκεται το ερώτημα αν υπάρχουν, ή…

Κινηματογράφος

K-Pop Demon Hunters: Το K-pop animation που σάρωσε το Netflix

K-Pop Demon Hunters – K-pop, σπαθιά και neon ενέργεια Δεν βλέπω συχνά animation, πόσο μάλλον…

Κινηματογράφος

Where the Sidewalk Ends: Το αειθαλές νουάρ που άφησε το στίγμα του

Είναι περίεργο συναίσθημα το να ξέρεις πως -εκ των πραγμάτων- συλλήβδην όλοι οι συντελεστές μια…

Κινηματογράφος

«What Have Τhey Done to Your Daughters?» – Μια επαναστατική ματιά στους φόνους των ιταλικών gialli

Όπως πολλοί συνάδελφοί του, ο Massimo Dallamano πριν καταπιαστεί με το σινεμά μυστηρίου, έκανε το…