Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

«Mary Queen of Scots»: Saoirse Ronan και Margot Robbie αντιμέτωπες για το θρόνο

Mary Queen of Scots

Ο Josie Rourke σκηνοθετεί το «Mary Queen of Scots», ένα ιστορικό δράμα για τη σχέση ανάμεσα σε δύο βασίλισσες. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουμε τη Saoirse Ronan, ως Mary, βασίλισσα της Γαλλίας  και τη Margot Robbie ως βασίλισσα Elizabeth I, της Αγγλίας και της Σκωτίας. Πρωτοκλασάτες, ταλαντούχες και γοητευτικές, οι δύο πρωταγωνίστριες βρίσκονται ανελλιπώς στο προσκήνιο από την αρχή της καριέρας τους. Την περασμένη χρονιά βρέθηκε η μία απέναντι από την άλλη, διεκδικώντας αρκετά βραβεία, όπως και το Oscar πρώτου Γυναικείου Ρόλου. Συγκεκριμένα η πρώτη για το ρόλο της στο «Lady Bird» και η δεύτερη για το «I, Tonya». Φέτος θα τις δούμε να διεκδικούν το θρόνο της Σκωτίας.

Οι δύο ξαδέρφες προσπαθούν να επιβληθούν σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, διατηρώντας παράλληλα την ανεξαρτησία τους. Η διχόνοια και η ανάγκη για εξουσία θα μπουν ανάμεσά τους διαφθείροντας και στρέφοντας τη μία εναντίον της άλλης. Η ταινία βασίστηκε στη βιογραφία «My Heart Is My Own: The Life of Mary Queen of Scots» του John Guy, με τη μεταφορά του σεναρίου να έχει αναλαμβάνει ο Beau Willimon. Στο trailer βλέπουμε τις δύο γυναίκες να διαπληκτίζονται σε τουλάχιστον μία σκηνή, πρόσωπο με πρόσωπο. Στην πραγματικότητα, οι δυο τους δεν συναντήθηκαν ποτέ αυτοπροσώπως. Συνομιλούσαν μόνο μέσω αλληλογραφίας και απεσταλμένων.

Από την ανακοίνωση της παραγωγής, αλλά και τη δημοσίευση του πρώτου trailer, το «Mary Queen of Scots» έχει εγείρει αρκετό ενδιαφέρον. Μάλιστα ορισμένοι προβλέπουν πως Ronan και Robbie θα μονοπωλήσουν και φέτος τα βραβεία. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε αρκετό καιρό ακόμη, μιας και η πρεμιέρα στις περισσότερες χώρες έχει οριστεί για τα τέλη του φθινοπώρου ή τις αρχές του χειμώνα.

Fun Fact: Το όνομα της Ιρλανδής Ronan προφέρεται  Σέρσια και σημαίνει ελευθερία.

Περισσότερα από τη στήλη: Κινηματογράφος

Κινηματογράφος

3 ελληνικά διαμαντάκια στο TIFF66

Το 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (TIFF66) είχε μια ενέργεια περίεργη, σχεδόν χαοτική. Ήταν μια γιορτή…

Κινηματογράφος

The Panic in Needle Park: Η καταθλιπτική πλευρά της ζωής

Το The Panic in Needle Park είναι μια αμερικανική δραματική ταινία του 1971, σε σκηνοθεσία…

Κινηματογράφος

La Chinoise: Όταν ο Godard συναντά Mao, Brecht και Dostoevsky

Το La Chinoise του Jean-Luc Godard αποτελεί μια από τις πιο αμφιλεγόμενες και απαιτητικές ταινίες…

Κινηματογράφος

38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου!

Το 38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου έρχεται δυναμικά στην Αθήνα από 20 έως 26 Νοεμβρίου 2025,…

Κινηματογράφος

Η πιο ανθρώπινη εκδοχή του Frankenstein από τον Guillermo del Toro

Με το Frankenstein ο Guillermo del Toro επιχειρεί κάτι που λίγοι σκηνοθέτες θα τολμούσαν: να…

Κινηματογράφος

Το 19ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ docfest έρχεται στη Χαλκίδα!

Η πόλη της Χαλκίδας θα φιλοξενήσει φέτος το 19ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ docfest, το οποίο…

Κινηματογράφος

The Good Shepherd: Μην εμπιστεύεσαι κανέναν

Η ταινία The Good Shepherd σε σκηνοθεσία-έκπληξη Ρόμπερτ Ντε Νίρο και σενάριο Έρικ Ρόθ σε παραδίδει…