Oppenheimer: Η επόμενη ταινία του Christopher Nolan

Η ταινία Oppenheimer αποτελεί την επιστροφή του διάσημου σκηνοθέτη, Christopher Nolan, στην μεγάλη οθόνη. Με εκτιμώμενη ημερομηνία κυκλοφορίας τον Ιούλιο του 2023, ο Nolan δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε ένα βιογραφικό δράμα.

Μιλώντας για τον ελέφαντα στο δωμάτιο, η ταινία θα αφορά την ζωή του J. Robert Oppenheimer, αμερικανού θεωρητικού φυσικού και «πατέρα» της ατομικής βόμβας. Με φόντο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ταινία έρχεται να «πατήσει» πάνω στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer. Φυσικά, ο σκηνοθέτης του αμφιλεγόμενου Tenet, δεν θα μπορούσε  να περιοριστεί εντελώς σε μια παροδοσιακή κλίμακα βιογραφίας. Ακόμα είναι πολύ νωρίς βέβαια για να γνωρίζουμε αρκετές λεπτομέρειες γύρω από τη πλοκή, αλλά ο Nolan δήλωσε πως θέλει να παρουσιάσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη ζωή του ανθρώπου που ηγήθηκε του Σχεδίου Μανχάταν.

Μετά την πολύκροτη αποχώρηση του Christopher Nolan από την Warner Bros, πολλές εταιρίες έσπευσαν να διεκδικήσουν την διαλογή της επόμενης δημιουργίας του. Ο σκηνοθέτης τελικά συμφώνησε με την Universal Studios και εκτός απροόπτου τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν στο πρώτο τέταρτο του επόμενου έτους.

Advertisements
Ad 14

Το πρώτο όνομα που επιβεβαιώθηκε για το καστ ήταν αυτό του Cillian Murphy. Ο πρωταγωνιστής της σειράς Peaky Blinders και ο σκηνοθέτης έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν (Dunkirk, Inception,The Batman Trilogy) αναπτύσσοντας πια έναν δεσμό αξιοπιστίας.

Oppenheimer
Ο Cillian Murphy ως J. Robert Oppenheimer Πηγή Εικόνας: tvserieswelove.com

Έχοντας βρει τον πρωταγωνιστή του, το καστ της ταινίας συνεχίστηκε με τις προσθήκες του Robert Downey Jr., Matt Damon και της Emily Blunt. Πέρα από τον Damon, όπου συνεργάστηκε προηγουμένως με τον σκηνοθέτη στην ταινία Interstellar, οι άλλοι δύο ηθοποιοί θα σημειώσουν την πρώτη τους επαφή με τον Nolan.

Διαβάστε επίσης  Νοσταλγικές Epic Movie Nights στα Village Cinemas

Η Emily Blunt θα υποδυθεί τη σύζυγο του Oppenheimer, Katherine “Kitty” Oppenheimer, ενώ ο Matt Damon έχει τον ρόλο του  Lt. Gen. Leslie Groves, αξιωματικού του Στρατού των Μηχανικών των Ηνωμένων Πολιτειών που επέβλεπε την κατασκευή του Πενταγώνου και διέυθυνε το έργο Μανχάταν. Ολοκληρώνοντας, ο Robert Downey Jr., πρόκειται να εμφανιστεί ως Lewis Strauss, ο οποίος υπήρξε ο  Γραμματέας Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ένας σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη των πυρηνικών όπλων, αλλά και της πολιτικής γύρω από την πυρηνική ενέργεια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

O Nolan έγραψε το σενάριο και σκηνοθετεί, ενώ η σύζυγός του Emma Thomas, έχει αναλάβει την παραγωγή μαζί με τον Charles Roven της Atlas Entertainment.

Η Universal Studios προχώρησε σε δηλώσεις όπου χαρακτήρισε την ταινία ως «ένα επικό θρίλερ που θα ωθήσει το κοινό στο παράδοξο ενός αινιγματικού ανθρώπου που χρειάστηκε να καταστρέψει τον κόσμο για να τον σώσει». 

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νίκος Μαντάς: «Δεν μπορώ να φανταστώ έναν έρωτα να μοιράζεται»

Ο Νίκος Μαντάς με τη γραφή του εκπλήσσει, προβάλλει το

Κλειώ Ιερωνυμάκη: «Έγραφα από μικρό παιδί»

Η Κλειώ Ιερωνυμάκη είναι μαζί στη στήλη των συνεντεύξεων για