Αυτοί που μένουν πίσω (Spoilers)

Πηγή Εικόνας: FilmFugitives.com

Η ταινία “The Strays” κυκλοφόρησε στο Netflix τον Φεβρουάριο του 2023. Έχει χαρακτηριστεί ως δράμα αλλά και ως ψυχολογικό θρίλερ. Αν και η ταινία αφορά μία μητέρα που εγκαταλείπει τα παιδιά της και φτιάχνει μία καινούργια ζωή, το γεγονός ότι εγκαταλείπει παντελώς την ταυτότητα της ως μία Αφροαμερικανίδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Είναι αδιαμφισβήτητα μία όχι και τόσο ελαφριά ταινία, με πολλά μηνύματα.

Πλοκή

H Αφροαμερικανίδα Cheryl, η αλλιώς Neve, μπλέκει με ένα αλκοολικό άντρα και αποκτά δύο παιδιά μαζί του. Ο αλκοολισμός του, μαζί με το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, οδηγεί την Cheryl σε μία πολύ λάθος και ανεύθυνη απόφαση. Εγκαταλείπει την ζωή της, όπως και τα παιδιά της. Χρόνια μετά την βλέπουμε να έχει υιοθετήσει μία άκρως ‘λευκή’ ταυτότητα, και να έχει ξεχάσει εντελώς την παλιά της ταυτότητα και κουλτούρα. Παντρεμένη πλέον με ένα πλούσιο και λευκό άντρα και έχοντας κάνει δύο παιδιά, ζει μια εντελώς διαφορετική ζωή (Narula,2023).

Ωστόσο, τα παιδιά που εγκατέλειψε χρόνια πριν την βρίσκουν, και την επισκέπτονται. Έτσι λοιπόν η ‘τέλεια και ήσυχη’ ζωή της καταστρέφεται. Η Neve – πλέον- πρέπει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των πράξεων της.

The Strays
Πηγή Εικόνας: Sportskeeda.com

Κριτική

Η ταινία εξετάζει δύο πολύ σημαντικά κοινωνικά θέματα ταυτόχρονα. Πρώτα, βλέπουμε το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας και της παιδικής εγκατάλειψης. Έχοντας αυτό το ζήτημα εις υπόψιν, βλέπουμε μία μητέρα που εγκατέλειψε τα παιδιά της. Είναι ενδιαφέρον πως στην ταινία βλέπουμε και τις δύο οπτικές γωνίες, της μητέρας και των παιδιών. Ωστόσο, ένα μεγάλο κομμάτι της ταινίας αφορά την μητέρα, και όχι τα παιδιά. Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι τα παιδιά ζητούν εκδίκηση μετατρέπει την ταινία σε θρίλερ.

Διαβάστε επίσης  Ο Beau φοβάται (Spoilers)

Παρ ‘όλα αυτά, η συνεχής μάχη της Neve να απομακρύνει την παλιά της ταυτότητα από αυτήν και την οικογένεια της αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Εκτός από το γεγονός ότι ξεχνάει εντελώς τις ρίζες της και την κουλτούρα της, τα στερεί όλα αυτά από τα παιδιά της.

Αν και η ταινία είναι αρκετά βαριά, συνδυάζει δύο κοινωνικά θέματα με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Καθώς επικρατεί το δράμα, βλέπουμε δυνατές ερμηνείες. Ωστόσο, το γεγονός ότι η Neve εγκαταλείπει και την δεύτερη οικογένεια της στο τέλος κάνει την ταινία λίγο προβλέψιμη και αρκετά δραματική.

Τελευταία Σχόλια

Η ταινία αυτή είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, και θίγει αρκετά σοβαρά κοινωνικά θέματα. Αν και οι ερμηνείες είναι καλές, το γεγονός ότι η ταινία είναι και δράμα και θρίλερ μπερδεύει τον θεατή, και βαραίνει αρκετά το κλίμα. Παρ ‘όλα αυτά, είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα ταινία που καλεί τον θεατή να σκεφτεί λίγο παραπάνω.

 

Πηγές

Narula, V.(2023). ‘The Strays’ Characters, Explained: How The Past Etches A New Layer To The Characters’ Personalities?. Ανακτήθηκε από https://fugitives.com/the-strays-major-characters-explained-2023-mystery-thriller-film-netflix/ (τελευταία πρόσβαση 27.02.2023)

Με λένε Βασιλική και ενώ γεννήθηκα Αθήνα, το σπίτι μου είναι η Θεσσαλονίκη. Στα 7 μου χρόνια ανακάλυψα ότι λατρεύω να γράφω. Μόλις μπήκαν στην ζωή μου και τα αγγλικά, συνειδητοποίησα ότι τα αγαπάω εξίσου. Έχοντας σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία, μου είναι πλέον συνήθεια να γράφω καθημερινά και στις δύο γλώσσες. Το πάθος μου για αρθρογραφία με οδήγησε εδώ, και νιώθω πολύ ενθουσιασμένη για όλα αυτά που έρχονται!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που
γυναίκες εργασία χώρες

Γυναίκες στην εργασία: κορυφαίες και κατώτατες χώρες

Οι γυναίκες στην εργασία αποτελούν ένα σημαντικό δείκτη κοινωνικής και