Ένα διαφορετικό City Guide: Σήμερα μένουμε σπίτι

Σήμερα θα μιλήσουμε για κάτι εντελώς διαφορετικό και αυτό το άρθρο City Guide ίσως να μην θυμίσει σε τίποτα τα υπόλοιπα της στήλης. Ο κοροναϊός (Covid-19) πλέον έχει γίνει συζήτηση για όλους μας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και στα μετρα για την μείωση της εξάπλωσης αυτού συγκαταλέγεται ο περιορισμός στο σπίτι.

Το “Μένουμε σπίτι” ίσως να ακούγεται δύσκολο, ειδικά με την άνοιξη να βρίσκεται στα σκαριά, αλλά μπορεί να αποβεί σωτήριο για την δημόσια υγεία και το περιορισμό εξάπλωσης του ιού.Ύστερα από έκκληση του Υπουργειου Υγείας και του ΕΟΔΥ, χώροι μεγάλης συνάθροισης όπως εμπορικά κέντρα, μουσεία, θέατρα, καφετέριες και εστιατόρια, κλείνουν προσωρινά για την ασφάλεια του κοινου. Το γεγονός αυτό κάθε άλλο παρά μη σύμφωνους βρίσκει τους καταστηματάρχες οι οποίοι προσπαθούν με κάθε μέσο (παρόλο που έχουν κλειστά τα μαγαζιά εστίασης) να ανταποκριθούν στο κοινό τους με διάφορα take away, delivery κ.α..

μένουμε σπίτι
AthensVoice

Και αν θες ντε και καλά να βγεις…

Αν δεν αντέχεις να κάθεσαι όλη μέρα σπίτι και θες να βγεις μια βόλτα έξω, να το κάνεις αλλά χωρίς υπερβολές. Μην επισκεφτείς κάποιο μαγαζί, άλλωστε δεν θα βρεις κάποιο ανοιχτό, αλλά ακόμα και αν βρεις, απέφυγε τον συνωστισμό για δικό σου καλό.

Επέλεξε μέρη για ένα απλό, σύντομο περίπατο κάπου με λίγο, αραιό πλήθος όπως κάποιον κήπο (π.χ. τον Εθνικό Κήπο ή τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους) αποφεύγοντας να βρίσκεσαι πολύ κοντά σε άλλες παρέες. Άλλωστε λίγη εξτρα βιταμίνη D, ειδικά τώρα που βγαίνει ο ήλιος, δεν έβλαψε ποτέ κανένα! Σε καμία περίπτωση μη βγεις έξω αν αισθάνεσαι κάπως αδύναμος ή κρυωμένος και απέφυγε τις πολλές επαφές. Επιπλέον αν αποφασίσεις να κάνεις μια βόλτα απέφυγε την πολυκοσμία των ΜΜΜ και τήρησε τους βασικούς κανόνες υγιεινής κατά την διάρκεια της βόλτας αλλά και αφού γυρίσεις σπίτι σου.

Διαβάστε επίσης  Κορυφαίες ταινίες σε streaming πλατφόρμες για να δείτε στη διάρκεια της καραντίνας

Στο σπίτι λοιπόν μπορείς να περάσεις τόσο καλά όσο θα περνούσες και έξω. Να θυμάσαι πως ο μικρός αυτος “περιορισμός”, αλλά και το κλείσιμο των καταστημάτων, μόνο σωτήριος μπορεί να αποβεί…

 

 

Ελένη, Έλενα ή Yelena, ακούω σ'όλα τα παραπάνω και θα με βρεις παντού και πουθενά. Αν σου αρέσουν οι βόλτες, τα events και η εξερεύνηση στη πόλη τότε βρίσκεσαι στην κατάλληλη στήλη. Απόλαυσε υπεύθυνα!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε
Πήλιο

Πήλιο: Ένα Σαββατοκύριακο στα παραμυθένια χωριά του

Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, το θέρετρο των θεών του