Βρίσκεται στο κέντρο των Ιωαννίνων και αποτελεί ένα ξεχωριστό μέρος. Είναι ιδιαίτερο και η τοποθεσία του το επισημαίνει ακόμα περισσότερο αυτό. Τι εννοώ; Εννοώ ότι ένα μέρος στο κέντρο της πόλης δεν είναι και τόσο εύκολο να προσφέρει στον πελάτη την θέα ( View που λέμε) που προσφέρει αυτό (το λέει και το όνομα άλλωστε). Αναφέρομαι στο « The View » που βρίσκεται στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου SAZ , με ακριβή διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 7.
Less is more
Το στυλ του μαγαζιού είναι σοβαρό και επιβλητικό. Είναι απλό, λιτό και όμορφο. Τα χρώματα που το χαρακτηρίζουν είναι το λευκό, το μαύρο καθώς και το ενδιάμεσο γκρι. Ναι είναι minimal και γι’ αυτό το λατρεύει πολύς κόσμος. Άνετος, μεγάλος και ανοιχτός ο χώρος του, αλλά σε καμία περίπτωση κρύο και άδειο. Ειδικότερα, όταν πέφτει ο ήλιος ανάβουν τα φώτα, αρκετά ώστε να δημιουργούν μια άλλη ατμόσφαιρα. Μια ατμόσφαιρα πιο ρομαντική, πιο χαλαρή, ίσως να θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι (ναι προφανώς δεν αναφέρομαι στους καλοκαιρινούς μήνες).
The menu
Εκτός από εξαιρετικό καφέ που μπορεί να απολαύσει ο καθένας, ο κατάλογος του The view διαθέτει μεγάλο εύρος ροφημάτων, φαγητών και γλυκών. Είναι κατάλληλο δηλαδή όχι μόνο για καφέ ή χυμό, αλλά και για πρωινό, γεύμα ή ακόμη και επιδόρπιο. Βέβαια η ποικιλία του σε cocktails, κρασιά και μπίρες το καθιστά απόλυτα κατάλληλο και για ώρες βραδινές. Φυσικά στον κατάλογό του συναντά κανείς pizza, club sandwich και σαλάτες.
Βασικό προτέρημα είναι οι τιμές του μαγαζιού που είναι φυσιολογικές και επιτρέπουν στον καθένα να το επισκεφτεί. Μάλιστα, άλλο ένα θετικό είναι το προσωπικό που είναι ευγενέστατο και πάντα πρόθυμο να σε εξυπηρετήσει άμεσα και γρήγορα.
The stars are out tonight…
Όπως λέει και η φωτογραφία, το «The view » ανήκει στα μέρη που θα πας και δεν μπορείς να σταματήσεις να κοιτάς τριγύρω. Πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά, παντού. Τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς έχεις ολόκληρα τα Γιάννενα στα πόδια σου και τη λίμνη να αντανακλά ουρανό και βουνά, όσο και το βράδυ. Μόλις βγαίνουν τα αστέρια ο χαμηλός φωτισμός του μέρους σου επιτρέπει να τα απολαύσεις ένα προς ένα. Ο πελάτης έχει 360ο μοίρες ατελείωτη θέα και ολόκληρος ο ουρανός απλώνεται από πάνω δίνοντας μια περίεργη αίσθηση ελευθερίας από την ζωή στην πόλη.
Προφανώς και δεν χρειάζεται να είσαι πελάτης του ξενοδοχείου για να επισκεφτείς το «The view». Μπορείς ανά πάσα στιγμή να πάρεις τους φίλους σου ή όποια παρέα εσύ προτιμάς και να απολαύσεις καφέ και θέα σε ένα. Το «The view» ανήκει σε ένα από τα μαγαζιά που οφείλει κάποιος να επισκεφτεί εφόσον βρίσκεται στα Ιωάννινα απλά και μόνο για να δει την πόλη από ψηλά, από το κέντρο.