ECOWEEK | The 15 Year Anniversary Edition

ecoweek
Πηγή εικόνας: ecoweek.org

Η ΜΚΟ ECOWEEK γιορτάζει τα 15 χρόνια από την ίδρυσή της με μια διαδικτυακή πρόκληση που καινοτομεί, εμπνέει, και προωθεί την δημιουργικότητα, με διαλέξεις, εργαστήρια σχεδιασμού και μια διαδικτυακή έκθεση.

Με δραστηριότητα σε 17 χώρες και δίκτυο σε 56 χώρες, η ECOWEEK συγκεντρώνει νέους επαγγελματίες για την καινοτομία και τον αειφόρο σχεδιασμό, τα πράσινα κτίρια, το Placemaking, την Κοινωνική Αρχιτεκτονική και την Κυκλική Οικονομία.

Τον Οκτώβριο, η ECOWEEK διοργανώνει τη δεύτερη διαδικτυακή της εκδήλωση ως απάντηση στους περιορισμούς του COVID-19 και στην ανάγκη εντατικοποίησης της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και των βιώσιμων πρακτικών προς τους ευρωπαϊκούς στόχους του 2030.

Με βασικό ομιλητή τον βραβευμένο Γάλλο αρχιτέκτονα Nicola Delon (Encore Heureux Architectes) και 15 ειδικούς από 16 χώρες ειδικούς στον τομέα της πολιτικής, του σχεδιασμού, της κυκλικής οικονομίας, της βιοποικιλότητας και άλλων – οργανωμένες σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό δίκτυο πολιτιστικών ιδρυμάτων EUNIC του Τελ Αβίβ.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Με 48ωρα εργαστήρια σχεδιασμού και μια μοναδική διαδικτυακή έκθεση που θα εμπνεύσει με ιδέες που δημιουργήθηκαν σε πάνω από 200 εργαστήρια σχεδιασμού της ECOWEEK σε 17 χώρες.

Τα πάνελ ομιλητών της ECOWEEK και του EUNIC Τελ Αβίβ θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 10:30 (ώρα Ελλάδος) και η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο. Η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι δωρεάν και απαιτείται εγγραφή εδώ.

Στο πάνελ συμμετέχουν μεταξύ άλλων:

Ο Έλληνας αναλυτής Νίκος Μαντζαρης της Green Tank και σύμβουλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμμετέχει στο πάνελ με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Τελ Αβίβ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο Νίκος Μαντζάρης είναι μέλος της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον Μετριασμό της Κλιματικής Αλλαγής στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αναλυτής στο Green Tank, ένα think tank που εστιάζει στους τρεις πυλώνες της αειφορίας: περιβάλλον, οικονομία και κοινωνία. Ο Νίκος Μαντζάρης είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός του ΕΜΠ και πρώην ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών “Δημόκριτος”. Η διάλεξη του Νίκου Μαντζάρη έχει τίτλο «Τάσεις στην πολιτική της Ελλάδας για το κλίμα και την ενέργεια: Μια αλλαγή παραδείγματος στη δημιουργία».

Advertising

Στο πάνελ συμμετέχει και ο Ισραηλινός αρχιτέκτονας Ran Avraham του Υπουργείου Προστασίας του Περιβάλλοντος του Ισραήλ. Ο Ran Avraham είναι συντονιστής του τομέα της οικολογικής δόμησης στο Υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος του Ισραήλ, ενώ υπό την ευθύνη του ήταν η πρόσφατη εφαρμογή της απόφασης της Ισραηλινής κυβέρνησης να προωθήσει τα πρότυπα οικολογικών κτιρίων στο Ισραήλ και μια ποικιλία καινοτόμων έργων σε εφαρμογές οικολογικών κτιρίων. Η διάλεξη του Ran Avraham έχει τίτλο «Μια ακμάζουσα οικονομία σε ένα βιώσιμο περιβάλλον – Ισραήλ 2050».

Στο πάνελ συμμετέχουν και ομιλητές από την Αυστρία και Λιθουανία και το πάνελ συντονίζει ο αρχιτέκτονας και σύμβουλος περιβάλλοντος Ηλίας Μεσσίνας, ιδρυτής και πρόεδρος της ΜΚΟ ECOWEEK.

Σχετικά με την ECOWEEK

Η ECOWEEK είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2005 με το πάθος να αλλάξει τις συνήθειες των ανθρώπων και με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και την προώθηση της βιωσιμότητας. Με έδρα την Ελλάδα και το Ισραήλ, εδώ και 15 χρόνια η ECOWEEK έχει εκπαιδεύσει και ενδυναμώσει περισσότερους από 4000 φοιτητές και νέους επαγγελματίες από 56 χώρες μέσα από ομιλίες και εργαστήρια σχεδιασμού. Το ECOWEEK έχει γίνει για πολλούς νέους μια μοναδική εμπειρία και σημείο καμπής για την ανάπτυξη και την καριέρα τους.

Advertising

Είτε σε εικονικές είτε σε φυσικές πλατφόρμες, οι φοιτητές του ECOWEEK σχεδιάζουν και εφαρμόζουν καινοτόμες ιδέες και αναπτύσσουν τις ιδέες τους με άξονα τη βιωσιμότητα. Πολλές ιδέες εφαρμόζονται σε πόλεις σε όλο τον κόσμο.

ECOWEEK Τeam  Ηλίας Μεσσίνας, Δέσποινα Κουίνογλου, Παύλος Συμιανάκης, Σοφία Πάσσια, Βίκυ Παναγιωτίδου, Ελένη Μάντικα, Ναυσικά Μούτη, Μαργαρίτα Κυανίδου, Ίνα Πατσάλη και Θεοδώρα Πάσσια.

ECOWEEK Exhibition Team   Παύλος Συμιανάκης, Evgenia Dickins, Mehmet Kisa, Artemis Korovesi, Foteini Masiala, Despoina-Elisavet Michaeilidi, Flaka Pergjegjaj, Çlirimtare Syla, Bijona Trakaniqi και Anjeza Vokshi.

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και εργάζεται στην Αθήνα. Παθιάζεται με την Αρχιτεκτονική και τις τέχνες γενικότερα. Εκτονώνεται μέσω του Χορού και του Θεάτρου και λατρεύει να "μαθαίνει" περισσότερα και περισσότερα και περισσότερα...Χειρότεροι εχθροί της τα όρια και ο χρόνος.

Περισσότερα από τη στήλη: Design

Design

Ο ροζ στάβλος και η αρχιτεκτονική του Luis Barragán

Μπορεί ένας στάβλος να προκαλέσει θαυμασμό; Το Cuadra San Cristóbal δεν είναι απλώς ένας χώρος…

Design

Minimalism vs. Maximalism: Δύο Αντίθετοι Κόσμοι στο Σύγχρονο Design

Στο σημερινό σχεδιαστικό τοπίο, όπου οι αισθητικές τάσεις εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς, δύο φιλοσοφίες κυριαρχούν…

Design

Βυζαντινή Εικόνα: ένας εύκολος τρόπος για την κατασκευή της

Αδιαμφισβήτητα η Βυζαντινή Εικόνα είναι το μονοπάτι επικοινωνίας ανάμεσα στον άνθρωπο και τον Θεό. Το…

Design

Η “Villa 95” από τους Fran Silvestre Arquitectos

Σε μία αρχιτεκτονική που επιλέγει να μιλήσει με την απλότητά της, ο Fran Silvestre αποτελεί…

Design

Αγγίζοντας την κορυφή στο Ötzi Peak των ιταλικών Άλπεων

Μετά από το Μουσείο 007 Elements στις αυστριακές Άλπεις, το Παρατηρητήριο Ötzi Peak μου κέντρισε…

Design

Ο Ανθρωποκεντρικός Σχεδιασμός στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει εισβάλει δυναμικά στον κόσμο του design, μεταμορφώνοντας τον τρόπο με τον…

Design

Το Ugly Chic Είναι το Νέο Όμορφο

Η νέα γενιά του design γκρεμίζει την τελειότητα και χτίζει χώρους με αυθεντικότητα και ψυχή.…