Το μεζεδοπωλείο στη Δράμα με το ξεχωριστό προσωπικό

Ο κ. Δημήτρης Μπόσκος με τον αδελφό του Πασχάλη. Πηγή:vice.gr

Στις 5 Οκτωβρίου 2019 έγιναν τα εγκαίνια σε ένα νέο μεζεδοπωλείο στη πόλη της Δράμας. Το μαγαζί αυτό έμελλε ν’ αγγίξει τις καρδιές όλων των κατοίκων της Δράμας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Στη οδό Δημόκριτου λοιπόν πήρε σάρκα και οστά ένα παντοπωλείο-μεζεδοπωλείο διαφορετικό απ′τα άλλα. «Με…νου» γράφει η πινακίδα έξω από το μαγαζί και σε προϊδεάζει για μια δυνατή γευστική εμπειρία.

Ένας χώρος μαγευτικός, καθώς μπαίνεις μέσα στο μαγαζί αισθάνεσαι ότι από κάπου θα ξεπροβάλλει ο αείμνηστος Κώστας Χατζηχρήστος υποδυόμενος το «Ζίκο» στη ταινία «Μπακαλόγατος». Αυτό είναι το ύφος άλλωστε που προσέδωσαν στο μαγαζί ένα παντοπωλείο-μεζεδοπωλείο που παντρεύει άριστα το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Το ξεχωριστό αυτό μαγαζάκι λοιπόν πέρα απ′ το γεγονός ότι σερβίρει εξαιρετικούς μεζέδες μαζί με παραδοσιακό τσιπουράκι, στηρίζει τη τοπική παραγωγή της Δράμας πουλώντας και σερβίροντας κατά κύριο λόγο τοπικά προϊόντα.

μεζεδοπωλείο
Πηγή:pameevro.gr

 «Με…νου»: Το προσωπικό

Το μεζεδοπωλείο «Με…νου» δημιουργήθηκε από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Αλληλέγγυα Συνεργασία» της οποίας πρόεδρος τελεί ο κύριος Δημήτρης Μπόσκος ο οποίος είναι τυφλός. Σε αυτό που διαφέρει πραγματικά όμως το συγκεκριμένο παντοπωλείο-μεζεδοπωλείο είναι στο προσωπικό που απασχολεί. Οι 2 από τους 4 εργαζόμενους του είναι ΑμεΑ. Ο ένας είναι ο κύριος Πασχάλης Μπόσκος αδελφός του προέδρου ο οποίος είναι επίσης τυφλός. Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στην πόλη σερβίρει πολύ καλύτερα από τους κοινούς σερβιτόρους που δεν έχουν προβλήματα όρασης. Ενώ δε λείπει ποτέ το χαμόγελο του την ώρα της εργασίας.

μεζεδοπωλείο
Η μικρή Μαρία. Πηγή;pameevro.gr

Όπως επίσης το χαμόγελο της δε το χάνει ποτέ η 17χρονη Μαρία η έτερη σερβιτόρα του καταστήματος που έχει Σύνδρομο Down.Η Μαρία τα πρωινά φοιτά στο δημόσιο σχολείο της περιοχής και μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων της τρέχει να πιάσει το δίσκο του μεζεδοπωλείου γεμάτη όρεξη και μεράκι. Στο μαγαζί εργάζονται επίσης η κυρία Μαρία με την κυρία Ελισάβετ. Οι δύο κυρίες  έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο παράλληλα με την εργασία τους στο μεζεδοπωλείο να εκπαιδεύουν τους καινούριους υπαλλήλους.

Διαβάστε επίσης  Χαρισματικοί μαθητές και εκπαιδευτικά προγράμματα
Advertisements
Ad 14

 Ο σκοπός για το μεζεδοπωλείο

Σκοπός της επιχείρησης όπως δηλώνει ο πρόεδρος ο κύριος Μπόσκος ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος όπου θα είναι άνετα προσβάσιμος για ΑμεΑ και θα μπορούν να συνυπάρχουν μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους της πόλης. Επιπλέον το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα από το μεζεδοπωλείο αυτό δόθηκε η δυνατότητα σε ΑμεΑ να εργαστούν, να κοινωνικοποιηθούν και να ενταχθούν κι αυτοί με τη σειρά τους στην τοπική κοινωνία. Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο ικανά άτομα είναι και πόσο μπορούν να προσφέρουν κι αυτοί με τη σειρά τους στο σύνολο. Στηριζόμενοι στα δικά τους χέρια κι όχι κλεισμένοι σε τέσσερις τοίχους όπως θα ήταν χωρίς αυτό το μεζεδοπωλείο. Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε  το μήνυμα που θέλουν να περάσουν τα παιδιά που σερβίρουν κι όλοι όσοι ασχολούνται με την επιχείρηση αυτή. Δε θέλουν λοιπόν να τους προτιμάει ο κόσμος από λύπηση αλλά επειδή όντως έχουν δημιουργήσει κάτι ωραίο και προσφέρουν κάτι ξεχωριστό.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός

Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες

Οι Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα σύνολο γλωσσών που χρησιμοποιούνταν στην