2nd Hellenic Innovation Forum

2nd Hellenic Innovation Forum (1)

H Ελλάδα έχοντας περάσει ήδη από ένα κυκεώνα οικονομικής ύφεσης δεκαετίας, κάτι σίγουρα πρωτοφανές για τα τελευταία 60 χρόνια της ιστορίας της, προσπαθεί πια να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της, εφαρμόζοντας ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, που θα δώσει την απαραίτητη και πολυπόθητη ώθηση για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Είναι πασίγνωστο ότι η επιχειρηματικότητα ήταν ανέκαθεν συνυφασμένη με την καθημερινότητα του έθνους και το υψηλό εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του, που αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, που όμως, δυστυχώς, δεν έχει αξιοποιηθεί καταλλήλως.

Εξαιτίας της παρούσας οικονομικής ύφεσης και την ανάγκη για αντιστροφή της κατάστασης και επίτευξη της οικονομικής ανάπτυξης, η καινοτομία και η προώθησή της είναι κάτι που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «μονόδρομος». Το αποτέλεσμα του προαναφερθέντος έχει οδηγήσει στην εμφάνιση μια σειράς σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων- παλιές και νέες- οι οποίες αξιοποιώντας διαθέσιμες τεχνολογίες κάθε είδους δημιουργούν καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα και έχουν μια επιτυχημένη δραστηριότητα, τόσο εγχώρια όσο και στο εξωτερικό.

Όλες οι ανωτέρω διαστάσεις της ελληνικής πραγματικότητας και η αναγκαιότητα ανάδειξης, επιβράβευσης και ενίσχυσής της συγκεκριμένης προσπάθειας θα αποτελέσουν το κορμό του 2nd Hellenic Innovation Forum, το οποίο και θα λάβει χώρα στις 19 & 20 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel. H διοργανώτρια, για δεύτερη συνεχόμενη φορά του forum είναι η Ethos Events, μαζί με την πολύτιμη συνεισφορά και συνεργασία του οικονομικού & επιχειρηματικού portal banks.com.gr και του περιοδικού ΧΡΗΜΑ. Η τιμώμενη χώρα θα είναι φέτος η Ολλανδία.

Ολλανδία- Η φετινή τιμώμενη χώρα

Στο 2nd Hellenic Innovation Forum τιμώμενη χώρα θα είναι φέτος η Ολλανδία, η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά το πως μπορεί ένα κράτος να ενισχύσει τις εγχώριες καινοτόμες προσπάθειες, αλλά και να προσελκύσει startups και ταλαντούχους ανθρώπους από ολόκληρη την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης  3o ThinkBiz Academy: Πες ναι στο πιο νεανικό πολυσυνέδριο επιχειρηματικότητας!

Επιχειρηματίες, άνθρωποι μέσα από το οικοσύστημα της καινοτομίας και των start-ups που έχουν δημιουργηθεί στην Ολλανδία, καθώς και επενδυτές θα παραβρεθούν στο event του 2nd Hellenic Innovation Forum, όπου θα εκφράσουν τις απόψεις και τις αποκομίζουσες εμπειρίες τους, κάτι που θα βοηθήσει τους Έλληνες συναδέλφους καθοριστικά.

Ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Αθήνα, εν ονόματι, Caspar Veldkamp, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίας στα μέσα ενημέρωσης της εκδήλωσης δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες και χαρούμενοι για την επιλογή της Ολλανδίας, ως τιμώμενη χώρα στο φετινό 2nd Hellenic Innovation Forum». Συνάμα τόνισε, ότι η Ολλανδία αποτελεί μια χώρα με τα υψηλότερα επίπεδα ανταγωνιστικότητας παγκοσμίως και αυτό έχει προκύψει ως απόρροια της επιδίωξης της για συνεχή ανανέωση, καινοτομία και ανάμιξη σε νέες ευκαιρίες & νέα σύνορα δραστηριοποίησης.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι μέσα από το Orange Grove, τον startup incubator, που η πρεσβεία της Ολλανδίας συνεισφέρει τα τελευταία χρόνια στην πόλη Αθήνας, ο σκοπός είναι να επιτευχθεί η προαγωγή του κατάλληλου mindset & attitude of innovation και στην Ελλάδα.

Το 2 ήμερο του 2nd Hellenic Innovation Forum

2nd Hellenic Innovation Forum (2)

Ο Γενικός Διευθυντής της Ethos Media, κύριος Κωνσταντίνος Ουζούνης, μας τονίζει ότι κύριος σκοπός, μέσω του συγκεκριμένου event, είναι να αναδείξουμε τις μεγάλες δυνατότητες που διακρίνουν τις ελληνικές εταιρίες, με δραστηριοποίηση σε μια πληθώρα κλάδων της ελληνικής οικονομίας και με παραγωγή καινοτομίας & έντονη εξωστρέφεια, όπου έχουν και ως συνέπεια και την υψηλού επιπέδου παραγωγή θέσεων εργασίας.

Ουσιαστικά, στο συγκεκριμένο διήμερο του 2nd Hellenic Innovation Forum, οι σύνεδροι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σειρά μεγάλου ενδιαφέροντος ομιλίες & παρουσιάσεις, αλλά και καινοτόμες εταιρίες που θα μπορέσουν να κάνουν επίδειξη των προϊόντων και λύσεων που διαθέτουν. Προφανώς, εξυπακούεται ότι δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός συμμετοχής και σε κάθε είδους λοιπή επιχείρηση, πέρα των νεοφυών (start-ups), να αναδείξουν και αυτοί με την σειρά τους και τις δικές τους καινοτόμες προτάσεις.

Διαβάστε επίσης  5 σοκολατερί στην Αθήνα που θυμίζουν Γαλλία

Η πρώτη ημέρα του 2nd Hellenic Innovation Forum

Η πρώτη ημέρα της εκδήλωσης του 2nd Hellenic Innovation Forum θα αναδείξει το μεγάλο ταξίδι του επιχειρείν, τις δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν/επιλυθούν κατά την πορεία του και τις εναλλαγές θετικών και αρνητικών συναισθημάτων που το διακατέχουν. Θα αγγίξει θέματα γύρω από την καινοτόμα και εξωστρεφή επιχείρηση και πιο συγκεκριμένα θα γίνει επικέντρωση στα διαφορετικά στάδια που απασχολούν μια ομάδα ή μια επιχείρηση.

Τα στάδια, αναφορικά, είναι:

  1. Το στάδιο της ιδέας πριν την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης
  2. Το στάδιο δημιουργίας της εταιρίας
  3. Το στάδιο που η εταιρία έχει κάνει έναρξη λειτουργίας και κάνει τις πρώτες πωλήσεις της, αλλά θα πρέπει να περάσει στο επόμενο βήμα
  4. Το στάδιο που η εταιρία παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και διογκώνεται σε επίπεδο εργαζομένων και χωρών δραστηριότητας
  5. Το στάδιο που έχει γίνει πια πολυεθνικός όμιλος και καλείται να διατηρήσει την δύναμη αγοράς και θέση της στην παγκόσμια οικονομική σκακιέρα

Στην εκδήλωση της ημέρας αυτής μέσα στους ομιλητές θα υπάρξουν και ορισμένα κορυφαία στελέχη καινοτόμων επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η δεύτερη ημέρα του 2nd Hellenic Innovation Forum

Στην δεύτερη ημέρα του 2nd Hellenic Innovation Forum το κοινό θα εντρυφήσει σε θέματα δικτύωσης μεταξύ των επιχειρήσεων, αλλά και των επενδυτών.

Η επικέντρωση στην ημέρα αυτή θα γίνει αποκλειστικά στο σύνολο καινοτόμων επιχειρήσεων στους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Μέσα στο κοινό, επενδυτές, εγχώριοι και του εξωτερικού, όπως λοιπά funds, angel investors εξωτερικού κ.α. θα παρακολουθήσουν και θα συζητήσουν με επιχειρήσεις, που θα βρίσκονται στο 2nd  Hellenic Innovation Forum, επάνω στις ιδέες τους, δίνοντας πολύτιμο feedback και συνάπτοντας νέες σχέσεις και επαφές μαζί τους.

Διαβάστε επίσης  Φτιάχνοντας το προϊόν που αγαπάς και 5 μαθήματα που μαθαίνεις στην πορεία

Εν κατακλείδι, το 2nd Hellenic Innovation Forum θα διακρίνεται από τις εξής παράλληλες δράσεις:

  • Το Κεντρικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Καινοτομίας
  • Τις Εταιρικές Παρουσιάσεις Καινοτομίας
  • Την Έκθεση καινοτόμων ιδεών, προϊόντων και υπηρεσιών

O γράφων έχει προπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Business Management with Entrepreneurship από το Edinburgh Napier University. Επίσης κατέχει Diploma Course στο Digital Human Resources και Master Pro Diploma στο Digital Marketing, μαζί και με το πλέον Executive Marketing Management Diploma.
H παρουσία του στο MAXMAG είναι αφενός μεν για να εντρυφήσει στον γραπτό λόγο στα Μ.Μ.Ε, αφετέρου δε για να εκφέρει λόγο και άποψη για τεκταινόμενα στον χώρο του, την επιχειρηματικότητα, αλλά και στον τομέα της ψυχολογίας, που θεωρεί ότι έχει μια το ελάχιστο αρκετά κάλη κλίση και σχετικές ανησυχίες. Προσφάτως, ξεκίνησε να εκτελεί και χρέη αρχισυντάκτη στην στήλη της επιχειρηματικότητας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

οικονομικά

Οικονομικά: είναι αναγκαίο να διδάσκονται;

Τη στιγμή που μαθήματα όπως Αρχαία, Φυσική, Χημεία διδάσκονται επί
Στην εικόνα απεικονίζεται με μπλε γράμματα η φράση Help I'm A Fish, η οποία σχηματίζει ένα ψάρι. Το background της εικόνας είναι μαύρο.

Help! I’m A Fish: Βοήθεια! Είμαι Ψάρι

Help! I’m A Fish (Δανικά: Hjælp, jeg er en