Dreamy- Μια φρέσκια start-up κατασκευασμένων χειροποίητων ειδών

Η Dreamy, μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία σπάζει τα δεδομένα στην αγορά χειροποίητων ειδών, όπου Έλληνες δημιουργοί συνδέονται και επικοινωνούν άμεσα με υποψήφιους καταναλωτές, που ζητούν την κατασκευή χειροποίητων ειδών, κατά παραγγελία, με ένα ρηξικέλευθο και μετά μοναδικών αμφίπλευρων προνομίων τρόπο.

Η ιδρύτρια της Dreamy (dreamy.gr), σε πρόσφατη σχετική συνέντευξη της στο epixeiro.gr, δήλωσε ουσιαστικά ότι η δημιουργία της συγκεκριμένης πλατφόρμας προέκυψε από την ανάγκη της ίδιας και του συζύγου της, κατά τις προετοιμασίες του γάμου τους. Η διαδικασία εύρεσης, όμως, κατάλληλων δημιουργών, επάνω στην κατασκευή επίπλων και λοιπών ειδών, και μέσα σε ένα καθορισμένο εύρος προϋπολογισμού, ήταν κάτι το οποίο αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρονοβόρο και κοπιαστικό, όπως και η ίδια επισημαίνει.

Η Dreamy, κατ’ ουσίαν, ως πλατφόρμα έχει ως κύριο σκοπό της να προσφέρει στους καταναλωτές την δυνατότητα να αποκτήσουν μοναδικές ή και προσωποποιημένες χειροποίητες δημιουργίες με τις επιλογές χαρακτηριστικών τα οποία επιθυμούν. Και αυτό- εύκολα, γρήγορα και συνάμα με την βέλτιστη δυνατή σχέση ποιότητας & τιμής.

Με την Dreamy οι δημιουργοί μπορούν να κερδίσουν χρήματα, κατασκευάζοντας χειροποίητα είδη κατά παραγγελία, και όχι προσπαθώντας να προωθήσουν τις προκατασκευασμένες δημιουργίες τους, κάτι που τους ωφελεί στο να εξοικονομήσουν κόπο, χρόνο και χρήματα, ειδικά σε περίπτωση που αυτά δεν πωληθούν, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την διαδικτυακή τους παρουσία και προβολή.

Πώς ακριβώς όμως λειτουργεί η συγκεκριμένη πλατφόρμα και σε τι διαφέρει ή και καλύτερα υπερέχει από άλλες παρόμοιες & ανταγωνίστριες;

 Μπορεί να λεχθεί ότι η λειτουργία της καθαυτής πλατφόρμας μπορεί να συνοψιστεί επάνω σε μόνο τρία βήματα:

 • Αρχικά, ο καταναλωτής περιγράφει με αγγελία, μέσω μίας φόρμας η οποία τον καθοδηγεί, την δημιουργία την οποία επιθυμεί να αποκτήσει, και μπορεί να καθορίσει και τον διαθέσιμο προϋπολογισμό του.
 • Στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί, ή μόνο οι δημιουργοί τους οποίους έχει προσκαλέσει ο καταναλωτής, στέλνουν τις προσφορές τους, για να κερδίσουν την ανάθεση της κατασκευής.
 • Τέλος, ο καταναλωτής μπορεί να συγκρίνει τις προσφορές, τα προφίλ, τα portfolios και τις αξιολογήσεις των δημιουργών και να επιλέξει σε ποιον θα αναθέσει την κατασκευή.
Διαβάστε επίσης  Ο πολιτισμός του Netflix και άλλων συνδρομητικών τηλεοράσεων

Βεβαίως, υπάρχει και η εναλλακτική, στην Dreamy, οι καταναλωτές να επικοινωνήσουν απευθείας με τους δημιουργούς, τους οποίους επιθυμούν, και αυτό μέσω άμεσων προσωπικών μηνυμάτων.

Κάποια δυνατά σημεία (strength points) που μπορούν να χαρακτηρίσουν την Dreamy είναι:

 • Καινοτομία
 • Δωρεάν χρήση από τους καταναλωτές
 • Δωρεάν χρήση από τους δημιουργούς για διάστημα έως και 1 έτος (δυνατότητα αποστολής 5 προσφορών), για να γνωρίσουν τις υπηρεσίες της
 • Χαμηλό κόστος ετήσιας συνδρομής
 • Μηδενική προμήθεια επί των πωλήσεων
 • Απόλυτος έλεγχος των τρόπων πληρωμής και αποστολής των προϊόντων, χωρίς τη διαμεσολάβηση του διαχειριστή της πλατφόρμας
 • Οι κατηγορίες, τις οποίες περιλαμβάνει, καλύπτουν το σύνολο των χειροποίητων ειδών
 • Ευρεία γεωγραφική κάλυψη

Κατηγορίες-Προκλήσεις & Σχέδιο εσόδων της Dreamy

 Οι γενικές κατηγορίες, οι οποίες περιλαμβάνονται στην πλατφόρμα της Dreamy, είναι οι εξής: έπιπλα, είδη ένδυσης & υπόδησης, αξεσουάρ, παιχνίδια, είδη γάμου & βάπτισης, είδη σπορ & χόμπι, τέχνη, εποχιακά είδη και παραδοσιακά είδη.

Η κυριότερη δυσκολία κατά την δημιουργό της Dreamy, όπως και με πολλές start-up εταιρίες, είναι το ζήτημα της εξασφάλιση του απαιτούμενου κεφαλαίου, για τη λειτουργία και κατά βάση την προώθηση της επιχείρησης, προκειμένου να καταλήξει βιώσιμη, όπως συνάμα και η αναγκαστική άσκηση πολλαπλών ρόλων, από ένα άτομο, σε ένα πρώιμο επίπεδο, μέχρι να ρολάρει και να αποκτήσει έσοδα, για να μπορούν να γίνουν και σχετικές προσλήψεις.

Τέλος, σχετικά με πως προκύπτουν τα έσοδα της πλατφόρμας, η Dreamy αποκομίζει έσοδα απευθείας μέσω των ετήσιων συνδρομών των συνεργαζόμενων δημιουργών-μελών της, οι οποίοι πληρώντας επιλεγμένα-διαθέσιμα πακέτα κάνουν χρήση των δυνατοτήτων που τους προσφέρει η συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Πηγές: epixeiro.gr

O γράφων έχει προπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Business Management with Entrepreneurship από το Edinburgh Napier University. Επίσης κατέχει Diploma Course στο Digital Human Resources και Master Pro Diploma στο Digital Marketing, μαζί και με το πλέον Executive Marketing Management Diploma.
H παρουσία του στο MAXMAG είναι αφενός μεν για να εντρυφήσει στον γραπτό λόγο στα Μ.Μ.Ε, αφετέρου δε για να εκφέρει λόγο και άποψη για τεκταινόμενα στον χώρο του, την επιχειρηματικότητα, αλλά και στον τομέα της ψυχολογίας, που θεωρεί ότι έχει μια το ελάχιστο αρκετά κάλη κλίση και σχετικές ανησυχίες. Προσφάτως, ξεκίνησε να εκτελεί και χρέη αρχισυντάκτη στην στήλη της επιχειρηματικότητας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.