PEOPLECERT: Ηγέτης στην πιστοποίηση

PEOPLECERT

Σήμερα που τα skills (digital, soft κ.α.) θεωρούνται αυτονόητα η πιστοποίηση τους αποτελεί προσόν για κάθε άτομο που θέλει να ξεχωρίσει στην αγορά εργασίας. Η PEOPLECERT είναι μια παγκοσμίου εμβέλειας ελληνική επιχείρηση η οποία αποτελεί σημαντικό παίκτη στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο των πιστοποιήσεων. Η εταιρεία προσφέρει περισσότερες από 500 πιστοποιήσεις διεθνώς. Στην Ελλάδα η γνωστότερη είναι η πιστοποίηση για την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών ECDL.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η PEOPLECERT βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στον κλάδο της πιστοποίησης και αντλεί το κύρος της από την μεγάλη λίστα πελατών της, με εταιρείες και φορείς που δεν θα περίμενε κανείς να βρει ως πλάτες σε μια ελληνική επιχείρηση : NASA, CIA το Υπουργείο παιδείας και το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου βασιλείου, την Ε.Κ.Τ. και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις παγκοσμίως IBM, Hewlett – Packard, JPMorgan, Moody’s, Coca – Cola, Ford κ.α. πιστοποιούν τους υπαλλήλους τους μέσα από εξετάσεις που προσφέρει η PEOPLECERT.

PEOPLECERT

Σημαντική επιτυχία της εταιρείας είναι ότι πλέον κατέχει άνω του 50 % της αγοράς των ΗΠΑ για την έκδοση του πιστοποιητικού ITIL στον τομέα του IT Service management. Ακόμα μια επιτυχία ήταν η σχετικά πρόσφατη συμφωνία που υπογράφηκε με την AXELOS για την ανάληψη των εξετάσεων πιστοποίησης του βρετανικού δημοσίου.

Η AXELOS αποτελεί ένα join venture μεταξύ του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου και της Capita PLC. Η επιλογή της PEOPLECERT ως το μοναδικό πάροχο των εξετάσεων AXELOS έγινε μέσα από διεθνή διαγωνισμό που συμμετείχαν εταιρείες κολοσσοί στον χώρο της πιστοποίησης. Μέσα από την σύμβαση αυτή η PEOPLECERT πιστοποιεί κάθε χρόνο 500.000 επαγγελματίες.

Διαβάστε επίσης  Βάρκιζα 1945: Μια συμφωνία που δεν τηρήθηκε

Το story

Το 2008 ήταν η καλύτερη χρονιά για την PEOPLECERT αφού τα έσοδα της από την ελληνική αγορά έφτασαν τα 16 εκατ. ευρώ και δεν είχε τραπεζικά δάνεια. Το 2009 τα έσοδα μειώθηκαν στα 9,5 εκατ. ευρώ. Το 2011 η εταιρεία βρέθηκε αντιμέτωπη με την κατάρρευση. Τα έσοδα της ήταν 6,08 εκατ. ευρώ με τις πωλήσεις να έχουν μειωθεί κατά 60 % λόγο της ύφεσης αλλά δεν είχε χάσει μερίδιο από την αγορά. Μια απόδειξη της σωστής τοποθέτησης της στην αγορά. Την χρονιά εκείνη υπήρχε όμως και μία νότα αισιοδοξίας για την επιχείρηση καθώς σημειώθηκε μια σημαντική αύξηση των εσόδων από το εξωτερικό. Το 2011 ο κύκλος εργασιών ήταν 6,58 εκατ. ευρώ με το 43 % των εσόδων να προέρχονται από το εξωτερικό. Το 2014 μια πενταετία μετά το σοκ του 2009 η PEOPLECERT ξανά – έπιασε τα μεγέθη του ’09 αλλά η ουσιώδης διαφορά των μεγεθών ήταν ότι το 86 % των εσόδων προερχόταν από το εξωτερικό.

Όπως αναφέρει ο κύριος Βύρων Νικολαΐδης, ιδρυτής και CEO της PEOPLECERT στην «Καθημερινή»: «Συνειδητοποιώντας τις μεγάλες δυσκολίες στην ελληνική αγορά και την μεγάλη περιπέτεια στην οποία έμπαινε η χώρα γρήγορα αποφασίσαμε ότι θα έπρεπε να αλλάξουμε δραστικά προσανατολισμό και να επεκταθούμε σε νέες αγορές. Έτσι αποφασίσαμε όλοι οι διαθέσιμοι πόροι όλη η ενεργητικότητα μας όλη η προσοχή μας να δοθεί στην επέκταση στο εξωτερικό».

Είμαι φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο και και μ' αρέσει να μαθαίνω συνεχώς καινούρια πράγματα. Έτσι στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω βιβλία, από οικονομικά και αστυνομικά μέχρι φυσική και ρωσική λογοτεχνία. Ακόμα μ' αρέσει να ακούω μουσική και να πηγαίνω που και που στον κινηματογράφο για μια καλή ταινία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Khara-Khoto, η «μαύρη πόλη»

Κατά κοινή ομολογία η ιστορία της πόλης του Khara-Khoto γνωστή
η χώρα του τσαγιού

Το βιβλίο του τσαγιού του Οκάκουρα Κακούζο και η διάδοση της ασιατικής και ιαπωνικής κουλτούρας

Το 1906, στη Βοστώνη των αρχών του αιώνα, γράφτηκε ένα