Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2018

Το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» μετρά φέτος την 8η χρονιά επιτυχούς παρουσίας αποτελώντας αφετηρία επιχειρηματικής έμπνευσης και δημιουργικότητας για τους νέους. Μια σύντομη διαδρομή σε αριθμούς, στα 7 χρόνια «σταθμούς» του Πολυσυνεδρίου: Περισσότεροι από 23.000 νέοι και νέες έχουν παρακολουθήσει, συνολικά, το «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» ενώ τουλάχιστον 850 διακεκριμένοι ομιλητές έχουν παρουσιάσει εισηγήσεις και έχουν συμμετάσχει σε ενημερωτικά workshops και ανοικτές συζητήσεις με το κοινό. Παράλληλα έγιναν περισσότερες από 125 εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σημαντικές εταιρείες, στο πλαίσιο των “Business Days” στις οποίες έχουν συμμετάσχει 3.500 νέοι και νέες.

Το ΠΑΝΟΡΑΜΑ του 2018

Με εμπλουτισμένο πρόγραμμα και τη συμμετοχή περισσότερων από 190 εισηγητών, η μεγαλύτερη εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων διοργανώνεται από τον κ. Ιορδάνη Λαδόπουλο, καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, και την ομάδα του, από 9 ως και 11 Μαρτίου 2018 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής). Φορέας της εκδήλωσης είναι το Ερευνητικό Κέντρο Στρατηγικής Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας, ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα το οποίο έχει συστήσει ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ Ιορδάνης Λαδόπουλος.

Το τριήμερο Πολυσυνέδριο απευθύνεται σε νέους και νέες, 18-35 ετών, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής κατεύθυνσης, με στόχο να ενημερώσει σχετικά με τις τάσεις και τις επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές που προσφέρουν δεκαπέντε κλάδοι και τομείς της οικονομίας (Ναυτιλία, Τουρισμός, Γεωργία, Φαρμακευτικός κλάδος, Data Analytics, Logistics, Υγεία, Consulting, Digital Marketing, Βαριά Βιομηχανία, Ασφάλειες, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ρομποτική, Information Security, Design) και ν’ αναδείξει την Ελλάδα της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Στο πλαίσιο του «Πανοράματος» θα φιλοξενηθούν φέτος 75 θεματικές ενότητες (πάνελ, workshop, παρουσιάσεις κτλ) , μεταξύ των οποίων είναι, Διευθύνοντες Σύμβουλοι μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, Στελέχη Marketing & Επικοινωνίας, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Επιχειρηματίες επιτυχημένων start-ups, Communication & Consulting Specialists, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Ανθρώπινου Δυναμικού, Ερευνητές, κα.

Διαβάστε επίσης  Oι νέοι προτιμούν τον κινηματογράφο, αλλά πηγαίνουν σπάνια

Ενδεικτικά, οι εισηγήσεις οι οποίες θα γίνουν κατά το τριήμερο του Πολυσυνεδρίου αφορούν θέματα όπως το γιατί το 90% των startup αποτυγχάνουν και τι διαφοροποιεί το υπόλοιπο 10%, το Digital Transformation, το LinkedIn και την Ναυτιλία. Θα υπάρξουν πάνελ και συζητήσεις με άκρως επίκαιρα θέματα σχετικά με τις τάσεις, τους φόβους και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η Τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική. Θα μάθουμε μέσα από την συζήτηση με τέσσερις επιτυχημένους αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες, αν τελικά η επιχειρηματικότητα μπορεί να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη στην Χώρα. Για πρώτη φορά φέτος θα υπάρξει και μια νέα ενότητα με τίτλο «Meet the Executives» στην οποία, στελέχη επιχειρήσεων θα περιγράψουν την επαγγελματική τους καθημερινότητα παρουσιάζοντας ποιές γνώσεις και ικανότητες απαιτούνται και ποιές είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην δουλειά τους. Τέλος όπως και σε κάθε ΠΑΝΟΡΑΜΑ θα υπάρξουν τα Workshops, οι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και συζητήσεις χωρίς ατζέντα, όπου διακεκριμένα Διοικητικά Στελέχη θα αποτυπώσουν τις απόψεις τους και θα αναπτύξουν ελεύθερο διάλογο με τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πανόραμα τις εισηγήσεις, τα Workshops, τα θέματα και τα πάνελς μπορείτε να απευθυνθείτε στην σελίδα του Πολυσυνεδρίου.

BUSINESS DAYS 2018

Το 13ο Business Day στην ελληνική πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία Pharmathen Pharmaceuticals.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του 3μερου «Πανοράματος» γίνονται κατ’ αποκλειστικότητα οι αιτήσεις εγγραφής στον επιτυχημένο θεσμόBusiness Days, που υλοποιείται φέτος για 6η χρονιά.  Το περιεχόμενο των Business Days αφορά σε εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών και αποφοίτων που θα πραγματοποιηθούν σε Ελληνικές και Πολυεθνικές επιχειρήσεις, μεταξύ 17 Απριλίου και 13 Ιουλίου 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα “Business Days” έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των νέων, καθώς προσφέρουν τη μοναδική εμπειρία αλληλεπίδρασης με στελέχη της αγοράς και τη γνωριμία με τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας μιας εταιρείας.  Στα περσινά 36 Business Days συμμετείχαν 900 νέοι και νέες, ένας αριθμός που αναμένεται φέτος να ξεπεραστεί. Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των Business Days μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διαβάστε επίσης  Ελαιόλαδο: Ο πράσινος χρυσός της Ελλάδας και οι επενδύσεις

 

Φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου. Του αρέσει ο εθελοντισμός και ως εκ τούτου συμμετέχει σε αρκετές ομάδες. Στον ελέυθερο του χρόνο του αρέσει να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή και να βλέπει videos στο YouTube. Τα ενδιαφέροντα του, ξεκινούν από τα οικονομικά και φτάνουν μέχρι την αστροφυσική και την επιστημονική φαντασία. Είναι ο τύπος με τον οποίον μπορείς να συζητήσεις για τα πάντα, εκτός από τις τέχνες και το θέατρο!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος
Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που