Τρία είδη φωτογραφίας που πρέπει να μάθεις

Συνήθως ένας επίδοξος φωτογράφος αναγνωρίζει, τουλάχιστον τρία είδη φωτογραφίας. Φωτογραφία δρόμου,τοπίου και πορτραίτου. Όχι γιατί φταίει ο ίδιος,αλλά γιατί οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, έχουν γεμίσει με αυτά τα τρία είδη φωτογραφίας . Ωστόσο δεν είναι μόνο τρία τα είδη,για την ακρίβεια τα είδη φωτογραφίας ξεπερνούν τα 80! Είναι αρκετά τα είδη φωτογραφίας ,και κάποιες φορές μη αναγνωρίσιμα. Επειδή όμως υπάρχουν άνθρωποι, που δεν θέλουν να κάνουν μόνο εμπορικές δουλειές,σας παραθέτω τρία διαφορετικά είδη φωτογραφίας,που μπορεί να τα γνωρίζεται,μπορεί και όχι.

 1. Αφηγηματική Φωτογραφία

είδη φωτογραφίας

Και μόνο με τον τίτλο μπορείς,να καταλάβεις το θέμα αυτού το είδους. Η αφηγηματική φωτογραφία είναι ο τρόπος αφήγησης ιστοριών, μέσω της φωτογραφίας. Απλά και όμορφα. Άλλωστε όλες οι φωτογραφίες, έχουν κάποια ιστορία, έτσι δεν είναι; Δεν είναι τόσο απλά. Ο William Albert Allard φωτογράφος της National Geographic,συμβουλεύει τους φωτογράφους να έχουν υπομονή και προσοχή,σε όποιο χώρο και να βρίσκονται. Για να πατήσεις το κουμπί, και να τραβήξεις μια εικόνα είναι εύκολο,αλλά να τραβήξεις μια εικόνα, γνωρίζοντας από πριν την ιστορία της, είναι απαιτητικό και δύσκολο. Για αυτό όπου και αν βρεθείς,είτε είσαι σε ένα ήσυχο καφέ σε ένα χωριό με 100 άτομα,είτε είσαι σε συναυλία με κάτι χιλιάδες τρελαμένους,μην ξεχνάς να ανοίγεις πρώτα, τα μάτια σου και μετά την κάμερα σου.

 2. Ερωτική Φωτογραφία

είδη φωτογραφίας

Υπάρχει μια γενική παρανόηση κάποιων ορισμών. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το ερωτικό μεταφράζεται άμεσα,σε πορνογραφικό. Όπως και η ερωτική φωτογραφία ισούται με γυμνισμό. Γενικά υπάρχουν αυτές οι προκαταλήψεις σχετικά με τα μοντέλα αλλά και τους φωτογράφους. Αυτό δεν είναι φυσικά η αλήθεια. Ο ερωτισμός ως έννοια άρχισε να εκφράζεται από αγάλματα,πίνακες και βιβλία. Και κατά το 1840 ο ερωτισμός μεταφέρεται και στην φωτογραφία. Ο φωτογράφος δεν χρησιμοποιεί αυτές τις φωτογραφίες για όφελος του,αλλά κάποιες φορές για εμπορικό όφελος. Δυστυχώς οι προκαταλήψεις της κοινωνίας περί το ήθος τέτοιων φωτογραφιών δεν έχει αλλάξει,και μάλλον δεν θα αλλάξει.

 3. Εγκληματολογική Φωτογραφία

είδη φωτογραφίας

Είναι από τα πιο ΜΗ εμπορικά είδη φωτογραφίας,αφού δείχνουν εικόνες που δεν θα ήθελες, να βλέπεις καθημερινά. Όμως αυτό δεν κάνει το συγκεκριμένο είδος,απεχθές. Συνήθως βλέπουμε σε αστυνομικές ταινίες και σειρές, να υπάρχει κάποιος, να τραβάει φωτογραφίες το πτώμα,τα εργαλεία που είχαν σχέση με τον θάνατο του θύματος και άλλα πολλά. Αυτές οι φωτογραφίες χρησιμοποιούνται για την λεπτομερή ανάλυση του χώρου,αλλά και του θύματος. Ως εδώ καλά. Οι εικόνες που δείχνουν το θύμα και τίποτα άλλο,δεν εμφανίζονται στο κοινό,αλλά εικόνες που συνδυάζονται με την ιστορία πίσω από τον θάνατο αυτού,γίνονται αφιερώματα σε περιοδικά. Η αντίδραση των ανθρώπων στην αρχή είναι,έντονη. Για κάποιο λόγο μετά από καιρό γίνεται θέμα συζήτησης αλλά και έμπνευσης. Το πως μην με ρωτάτε,γιατί δεν γνωρίζω.

Διαβάστε επίσης  Ανταπόκριση// Σεισμό πολλών ριχτερ προκάλεσαν οι VIC

Γενικά στην ζωή σας πρέπει να έχετε, την ανάγκη εξερεύνησης. Με την εξερεύνηση συνήθως καταλαβαίνουμε αν μας αρέσει κάτι ή όχι. Οπότε μην φοβάστε να αναζητήσετε τι σας ταιριάζει.

Λέγομαι Χαρίσσα και ,σπουδάζω στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ( πρώην ΤΕΙ Πειραιά ) στην Διοίκηση Τουρισμού .
Και ασχολούμαι με την φωτογραφία ενεργά εδώ και πέντε χρόνια, και είναι κάτι που γεμίζει την μέρα μου,με δημιουργικότητα .

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Φθινόπωρο

Καλωσορίζω το φθινόπωρο  επιστρέφοντας στις παλιές μου συνήθειες και στο

Το Αγόρι, το Τρολ & η Κιμωλία: Μια συγκινητική ιστορία για τη δύναμη της καλοσύνης

Οι φθινοπωρινές κυκλοφορίες των εκδόσεων Μάρτης έφτασαν. Στις 10 Οκτωβρίου