Build advanced payment workflows with the Fusebox Elavon Portal and leverage Elavon’s enterprise infrastructure for global payment operations.

To 40% των βρετανικών εταιριών gaming σκέφτονται την μεταφορά λόγω Brexit

Την εβδομάδα που μας πέρασε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, υπέγραψε και έθεσε σε ισχύ το άρθρο 50. Σύμφωνα με αυτό, ξεκίνησε η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το γνωστό Brexit. Μεταξύ όλων των παραγωγικών δυνάμεων που θα επηρεάσει η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι και αυτή του gaming.

Μια έρευνα στην Μεγάλη Βρετανία δείχνει ότι το 40% των εταιριών που ασχολούνται με το gaming θα αποχωρήσουν από την χώρα. 51% δήλωσε ότι θα παραμείνει, ενώ 9% δεν είναι βέβαιο για το μέλλον του.

Από το 40% που αποχωρεί, το 23% έχει ήδη κάνει προσεγγίσεις σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία. Ενώ πολλές σκέφτονται να φύγουν ακόμη και εκτός Ευρώπης, όπως στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Το 37% των εταιριών δηλώνει ότι δεν μπορεί να προσελκύσει επενδυτές, ενώ αν ανάγουμε το ποσοστό σε εταιρίες κάτω των 50 υπαλλήλων, το ποσοστό ανεβαίνει στο 48%. Ένα μεγάλο ποσοστό επίσης, βρίσκει δύσκολο να προσελκύσει και το απαραίτητο προσωπικό. Μέχρι τώρα, το 57% των εταιριών απασχολεί πολίτες της ΕΕ. 1 στους 3 εργαζόμενους σε κάθε μια από αυτές τις εταιρίες είναι Ευρωπαίος πολίτης.

Η εταιρία Bossa για παράδειγμα, δημιουργός των Surgeon Simulator και I am Bread, έχει έσοδα από εξαγωγές που αγγίζουν το 80%. Οι δημιουργίες τους δεν είναι μόνο εξαγώγιμα προϊόντα που φέρνουν έσοδα στην χώρα. Εξάγει επίσης και τον πολιτισμό της Βρετανίας, μέσω του χιούμορ των τίτλων τους. Το Brexit κάνει απαγορευτική την πρόσληψη των καλύτερων ευρωπαίων προγραμματιστών, οι οποίοι δεν θέλουν να μετακομίσουν στην Μ. Βρετανία.

Ο Warwick Light της Sony Interactive Entertainment πρόσθεσε: «Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσουμε ένα σύστημα ελεύθερο. Αυτό μας δίνει πρόσβαση σε όλες τις αγορές. Η Sony, ως μια διεθνής εταιρία δραστηριοποιείται στην Ευρώπη μέσω των κεντρικών της γραφείων στην Μεγάλη Βρετανία. Η επιβολή φόρων και από τις δυο πλευρές είναι ένα αποτέλεσμα του Brexit. Και αυτοί οι φόροι θα έχουν τεράστια επίπτωση στην λειτουργία της εταιρίας μας, και της βιομηχανίας γενικότερα.»

 

Περισσότερα από τη στήλη: Gaming

Gaming

AI στο game development: ευχές και κατάρες

Την περίοδο που το ΑΙ είναι παντού από τα κινητά μέχρι τις οικιακές συσκευές μας…

Gaming

4+1 Κορυφαία παιχνίδια για το 2025

Ακόμα μία gaming χρονιά φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος της. Αυτό σημαίνει ότι πλέον…

Gaming

Steam Machine: όσα γνωρίζουμε

Το 2015 το Alienware Steam Machine συζητήθηκε από πολλούς gamers αλλά απέτυχε να μπει στα…

Gaming

Call Of Duty Black Ops 7: Game Review

Το Call of Duty Black Ops 7 κυκλοφόρισε στις 13 Νοεμβρίου του 2025, συνεχίζοντας μια…

Gaming

Grow a Garden: Μια ταινία βγαλμένη απ’το Roblox

Κάποια games είναι φτιαγμένα με τρόπο τέτοιο που σχεδόν «παρακαλάνε» να βγουν στη μεγάλη οθόνη.…

Gaming

Parnitha Patient 66 – Παιχνίδι τρόμου με άρωμα Ελλάδας

Καθώς λοιπόν πλησιάζουμε στο τέλος του 2025 λίγες πλέον κυκλοφορίες έχουν απομείνει για να ολοκληρωθεί…

Gaming

Dispatch : Game review

Το Dispatch, ενα παιχνίδι από την AdHoc Studio ανήκει στην κατηγορία των «Episodic Adventure Games»,…