Vampyr: ο αιμοβόρος τρόμος επιστρέφει!

18 Φεβρουαρίου 2017

Για όσους ξενέρωσαν με το πέρασμα του Twilight και θεώρησαν ότι το είδος του βαμπιρικού τρόμου έχει ξεφτίσει, καιρός να πάρετε τα πάνω σας. Τα βαμπίρ έρχονται ξανά με άγριες διαθέσεις.

Vampyr

Μέσα στο 2017 θα κυκλοφορήσει το Vampyr, το οποίο αναπτύσσεται από την εταιρία με βάση το Παρίσι, Dontnod. Η εν λόγω εταιρία έχει εργαστεί επάνω στο Life is Strange, το οποίο κυκλοφόρησε μέσω της Square Enix, και ήταν ένα γραφικό νόβελ – adventure σε επεισόδια. Τo Life is Strange γνώρισε επιτυχία. Αυτή τη φορά θα πειραματιστούν επάνω σε ένα ημι-open world RPG.

Δεν χαρακτηρίζεται ως καθαρόαιμο open world γιατί σε διαφορετικές στιγμές, διαφορετικές περιοχές του χάρτη θα είναι μπλοκαρισμένες, για λόγους συνέχισης της ιστορίας. Η ιστορία αυτή θα εκτυλίσεται στο Λονδίνο το 1918. Οι άνθρωποι πίσω από τον τίτλο έχου μελετήσει αρκετά την εποχή και το περιβάλλον, τις ιστορικές συνθήκες και τα ιστορικά συμβάντα, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο πιστό.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Αυτό που κάνει το Vampyr να διαφέρει με άλλα open world games, στα οποία κινείσαι ελεύθερος και αλληλεπιδράς με το περιβάλλον, είναι οι συνέπειες. Στο Vampyr ο κάθε ένας χαρακτήρας που θα συναντάς έξω στους δρόμους του Λονδίνου, έχει μια ιστορία να διηγηθεί. Και αυτή η μικρή ιστορία του αλλάζει ανάλογα με τις πράξεις του χαρακτήρα που ελέγχεις. Και όλες αυτές οι μικρές διαφοροποιήσεις, αλλάζουν και το παιχνίδι εξ’ ολοκλήρου.

To story

Υπάρχει μια εσωτερική μάχη στον χαρακτήρα. Ονομάζεται Jonathan Reid και είναι γιατρός, μόνο που τυχαίνει να είναι και βαμπίρ. Διχάζεται ανάμεσα στην ανάγκη του να σκοτώνει ανθρώπους και να πίνει το αίμα τους ώστε να επιζεί και να δυναμώνει, και στις ιατρικές του υποχρεώσεις.

Το game είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί χωρίς να σκοτωθεί κανείς, και χωρίς να αναπτύσσει τις βαμπιρικές του δυνάμεις. Αλλά το ερώτημα είναι, υπάρχει κάτι ευχάριστο σε αυτό; Το μοναδικό πράγμα είναι, ότι μπορείς να τερματίσεις το game με τον έναν από τους τέσσερις πιθανούς τρόπους.

Advertising

 

Το Vampyr σχεδιάζεται στην Unreal 4 μηχανή γραφικών. Aναμένεται να κυκλοφορήσει για Xbox One, Playstation 4 και PC στο τέταρτο τετράμηνο του 2017.

Περισσότερα από τη στήλη: Gaming

Gaming

Gaming χωρίς όρια: Alternate Reality Games (ARGs)

ARGs: Τα παιχνίδια που θολώνουν τα όρια Τα Alternate Reality Games (ARGs) ήρθαν για να…

Gaming

Το μεγάλο στοίχημα της Σαουδικής Αραβίας για τα Esports

Πώς το Ριάντ χτίζει αρένες Η Σαουδική Αραβία δεν μένει απλώς στις κερκίδες· αναμορφώνει το…

Gaming

Το Y2K όπως το βλεπουμε στο Emily is away

  Πολλοί μιλάνε τελευταία για την επανεμφάνιση της αισθητικής του Y2K. Μπορεί να ξεκίνησε από…

Gaming

Metro Exodus: Ο Επίλογος Μιας Τριλογίας που Σημάδεψε το Gaming

Η σειρά Metro μάς ταξίδεψε βαθιά στα υπόγεια του μεταποκαλυπτικού Μόσχας, μέσα από το βαθύ…

Gaming

Metro Last Light: Το Φώς στα τούνελ της Μόσχας

  Το Metro Last Light είναι ένα μεταποκαλυπτικό first-person shooter παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 2013…

Gaming

Mafia: The Old Country – Επιστροφή Στις Ρίζες

            Mafia: The Old Country – Η Νέα Εποχή μιας…

Gaming

Ubisoft σε νέα κρίση: Καταδίκες για παρενόχληση, αντιδράσεις στις δηλώσεις για microtransactions και υποστήριξη παιχνιδιών

Σκάνδαλο Ubisoft: Καταδίκες, δηλώσεις CEO και το νέο κύμα αντιδράσεων  Η Ubisoft βρέθηκε ξανά στο…