Η μαγειρίτσα της Μεγάλης Εβδομάδας: Μανιταρόσουπα


Τα μανιτάρια δεν είναι απλώς μια νόστιμη πρώτη ύλη σε διάφορες κουζίνες, αλλά έχουν μια πλούσια ιστορία στην ιατρική και την θεραπεία. Ακόμη, για αιώνες, τα μανιτάρια χρησιμοποιούνται για τις ιατρικές τους ιδιότητες και συνεχίζουν να μελετώνται για τα δυνητικά τους οφέλη. Ένας τρόπος για να ενσωματώσετε τα οφέλη των μανιταριών στη διατροφή σας είναι με την παρασκευή μιας ζεστής και γευστικής σούπας με μανιτάρια. Η συνταγή αυτής της χορτοφαγικής σούπας με μανιτάρια είναι εμπνευσμένη από την παραδοσιακή γαλλική συνταγή για “Soupe aux Champignons,” και είναι ιδανική για κρύες ημέρες ή για ένα θερμό και άνετο δείπνο.

Τα μανιτάρια είναι γνωστά για τις ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και αντιφλεγμονώδη δράσης τους. Επίσης, είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, φυτικών ινών, καθώς και άλλων απαραίτητων θρεπτικών συστατικών. Επιπλέον, αυτή η συνταγή για χορτοφαγική σούπα μανιταριών είναι γεμάτη γεύση και θρεπτικά συστατικά που θα τροφοδοτήσουν το σώμα σας και θα ζεστάνουν την ψυχή σας. Τέλος, η χρήση θρεπτικής μαγιάς και γάλακτος αμυγδάλου δίνει στη σούπα μια κρεμώδη υφή και γεύση umami που μας θυμίζει την παραδοσιακή σούπα μανιταριών.

Υλικά :

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κιλό μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
4 κούπες λαχανικών ζωμό
1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
αλάτι και πιπέρι
για γεύση Φρέσκο ​​μαϊντανό, για διακόσμηση

Εκτέλεση

Αρχικά, ξεκινήστε θερμαίνοντας 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κομμένο κρεμμύδι και το σκόρδo και σοτάρετε τα μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν. Στη συνέχεια, προσθέστε τα κομμένα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα για 5-7 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν χρυσαφί. Bάλτε 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών και ανακατέψτε καλά. Μόλις το μείγμα φτάσει σε βρασμό, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, ώστε οι γεύσεις να αναμειχθούν. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός  για να κάνετε πουρέ τη σούπα μέχρι να γίνει απαλή και κρεμώδης. Αν δεν έχετε μπλέντερ χειρός, μεταφέρετε τη σούπα σε ένα μπλέντερ σε μερίδες και ανακατέψτε μέχρι να γίνει απαλή. Επιπλέον, ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης, 2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά (nutritional yeast) και 1 κουταλιά του γλυκού ξερό θυμάρι. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και τέλος γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό.

Διαβάστε επίσης  Σούπα λαχανικών με ταχίνι
Advertisements
Ad 14

Καλή σας όρεξη!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Φλώρινα. Από τα παιδικά μου χρόνια είχα κλίση προς τις τέχνες με μεγαλύτερες αγάπες την μουσική, την λογοτεχνία, την ποίηση και την μαγειρική. Ωστόσο, με κέρδισε η αγάπη για τον συνάνθρωπο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φοιτώ στο τμήμα της Νοσηλευτικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Παράλληλα βέβαια δεν ξεχνώ την αγάπη για την μαγειρική γεγονός που με ώθησε σε σπουδές αρτοζαχαροπλαστικής, όπως και την αγάπη μου για την λογοτεχνία καθώς διατηρώ σελίδα στο instagram με προσωπικά quotes, το όνομα αυτής Erinn.e.yes ή Ερινύες.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε.
«Για την καρδιά και το συκώτι του», Λένα Διβάνη

«Για την καρδιά και το συκώτι του»: Η νέα σπαρταριστή νουβέλα της Λένας Διβάνη

Στην τελευταία της νουβέλα με τίτλο «Για την καρδιά και