Η ιδανική playlist για να περάσει ευχάριστα η εξεταστική

2 Φεβρουαρίου 2018

εξεταστική

Εξεταστική ίσον άγχος, πίεση και αγωνία για το αν οι κόποι μας θα ευοδώσουν. Είτε είσαι πρωτοετής και βιώνεις πρώτη φορά αυτή τη μάστιγα που ονομάζουμε εξεταστική περίοδο, είτε είσαι τελειόφοιτος που τα δίνει όλα για να αποκτήσει το πολυπόθητο πτυχίο, ένα είναι το μόνο σίγουρο: η εξεταστική θέλει και λίγη καλοπέραση.

Έχοντας αυτό στο νου, δεν υπάρχει καλύτερη παρέα στο διάβασμα από λίγη μουσικούλα. Όχι μόνο κάνει το χρόνο να κυλάει γρηγορότερα και ευχάριστα, αλλά βοηθάει επίσης στη συγκέντρωση και την αφομοίωση καινούριων πληροφοριών. Φυσικά αυτό μπορεί να μην ισχύει για όλους και ειδικότερα για τα άτομα που αντιμετωπίζουν κάποια δυσκολία στη συνεχόμενη συγκέντρωση που απαιτείται για το διάβασμα της εξεταστικής. Όμως πολλοί θεωρούν ότι τους βοηθάει να επικεντρωθούν στο αντικείμενο μελέτης τους, δίνοντάς τους έναν ρυθμό και απομονώνοντας τους εξωτερικούς θορύβους που τους αποσπούν την προσοχή (πχ σε βιβλιοθήκες).

Παρόλο που υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για το αν τελικά η μουσική βοηθά όντως στη συγκέντρωση, έχει αποδειχθεί ότι τραγούδια με σταθερό και επαναλαμβανόμενο ρυθμό και χαμηλή ένταση, χωρίς εκρηκτικές αυξομειώσεις, είναι τα ιδανικότερα για μελέτη μέσα στην εξεταστική. Η ίδια έρευνα απέδειξε ότι οι συμμετέχοντες αποδίδουν χειρότερα όταν ακούν το αγαπημένο τους είδος μουσικής, σε σχέση με κάποιο είδος ουδέτερης προτίμησης.

Επιπλέον ένας ακόμη παράγοντας που εμπλέκεται με το διάβασμα και τη μουσική είναι και η προσωπικότητα του ατόμου. Τα εσωστρεφή άτομα αποδίδουν χειρότερα στις ίδιες συνθήκες από τα εξωστρεφή, ενώ το ίδιο -προφανές- αποτέλεσμα παρατηρείται σε ανθρώπους που δεν τα καταφέρνουν καλά στο multi – tasking. Όσοι πάλι είναι ιδιαίτερα πιεσμένοι την περίοδο της εξεταστικής, το άκουσμα ήρεμης και χαλαρωτικής μουσικής βοηθά να μειωθεί το άγχος.

Διαβάστε επίσης  Νικόλαος Μάντζαρος: Ο συνθέτης του Εθνικού Ύμνου

Όπως και να έχει η επιλογή μουσικής επένδυσης για το διάβασμα της εξεταστικής είναι προσωπική απόφαση. Επειδή στο MAXMAG μας αρέσει να βοηθάμε τη φοιτητιώσα νεολαία, αλλά και να κάνουμε λίστες, σας παρουσιάζουμε μια μικρή playlist για την εξεταστική. Απολαύστε και καλό διάβασμα!

1. Fazerdaze – Jennifer

2. Soko – Sweet Sound of Ignorance

3. Quantic – Time Is The Enemy

4. Bonjr – It’s Ok, You’re Ok

5. Gramatik – Just Jammin

6. Coldplay – Trouble

7. Kudasai – The girl I haven’t met

8. Fleetwood Mac – Albatross

9. Stereo Nova – Το ταξίδι της φάλαινας

10. Lana Del Rey – Summer Bummer

 

Φοιτήτρια του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη, εθισμένη στη μουσική, το καλό φαγητό, τη γυμναστική και τις μεταμεσονύχτιες συζητήσεις. Ένθερμη οπαδός της άποψης ότι η ευτυχία κρύβεται στις μικρές στιγμές, ένα παιδί με όνειρα που θέλει να φέρει το μέλλον στα δικά του μέτρα. Δεν περιγράφω άλλο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.